Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Flow
    senior tag

Véletlenül kihagytad az első egy harmadot, ami inkább a lényeg, mint az, amire reagáltál. A második részt zárójelbe kellett volna tennem, mert ha valaki megkérdezné, mégis mit gondolok, "mi" Isten, nem a kvarkokra, vagy azok elődeire asszociálnák. :) Gondolatébresztő volt.

---------

Akkor csak a logika kedvéért: Ha te megkérdőjelezheted, hogy ott volt-e valami plusz az "idő kezdeténél", én miért ne kérdőjelezhetném meg, hogy nem volt? Vigyázz, ez kétélű penge!

---------

"Semmilyen lény működése nem képzelhető el!"
    "Csakhogy a megismerhetőség a tudomány hatásköre. Márpedig te is elismered hogy mi sajnos még nem tudunk teljesen egzakt válaszokat adni bizonyos kérdésekre"

Te mondhatsz véleményt olyan dologról, ami enyhén szólva "nem bizonyított", az Istent elfogadók viszont ne tegyék, mert az elmélet bicsaklik meg ezen. És ezt sem Isten létezésének védelmében mondom, csak akkor már legyünk logikailag korrektek.

---------

"Másrészről csak olyat nevezünk létezőnek, ami definiálható tulajdonságokkal rendelkezik."
    Lélek. Álom. Szeretet. Nehezen lehetne ezekre "definiálható" tulajdonságokat ráerőltetni (tudom, tudom, felszabadulnak "mindenféle hormonok", meg az agy "így úgy dolgozza fel a tapasztalatokat") Csak azt ne mondd, hogy ezek sem léteznek. ;)

A gyök alatt nem lehet negatív szám. Ja, de mégis, hozzunk egy szabályt, hogy lehet, de nem létezik az ám, csak képzeljük, de mégis van.

---------

"Isten létét nem lehet bizonyítani. De cáfolni sem."
    Ezt be kéne bizonyítanod hogy miért van így.

Ez aláírásgyanús. :)

---------

Sajnos megint beleestem abba a hibába, amibe már oly sokszor. Ha látok valami mellett kardoskodókat, tuti a másik oldalról próbálom meg láttatni a dolgokat. Mindig ez van, ezért nem politizálok, nem szeretek két pad közé ülni, főleg, úgy, hogy az ember fejének nyomják az ülő alkalmatosságokat. A témához visszakanyarodva: bennem még küzdelem van, ami kísértetiesen hasonlít a topicra. Lehet, hogy skizo vagyok, és Ti és én vagyok? :D

Új hozzászólás Aktív témák