Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Netfone
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #37339 üzenetére
Gondolkoztam rajta, még nem tudom. Talán.
-
Winner_hun
félisten
Megcsodáltam ma az új kapexet.
Pozitívum:
- jobbra-balra könnyebben jár az asztala, bár nagyon finom állítás ezen sincs (kössz, milwaukee..)
- mélységállítás megmaradt a vágásnál
- jó az a fogantyú a tetején, egy kézzel is lehet hordozni
- oldalra nagyobbítható az asztal
- 250k alatt elvihető a felszerelt verzióNegatívum:
- a fix asztalfelület lehetne kicsit mélyebb, a forgatható részhez képest kicsi
- nincs lágyindítás
- a lapvilágítás miatt csak akkor lehet pontosan pozícionálni az anyagot amikor az közel van a laphoz. Ha még forog is csak akkor az igazi (vagy csak túl jó a nagyobb kapex dupla lézere)Biztos nem teljes a lista, most ennyi jutott eszembe.
Tetszik, szerintem egyszer lesz egy ilyenem is, helyszíni munkához sokszor jobb lehet, mint a nagy. -
Winner_hun
félisten
válasz
#05304832 #37295 üzenetére
Nincs a környéken olyan akinek lenne.
Az alu darab azért jó mert hátulról meg lehet csavarozni a darabokat és a csavarok sokat tartanak pluszban. Hajlításra nem, de összetartásra jó lehet.
Lapszabászatot már kérdeztem, nem toldanak hosszban, élzárást ők csinálják, így az nem lesz. Az is lehet hogy a 3 elemből a középső akryl felületű lesz. Bónusznak az egyik ajtó belső felére megy egy tükör.
Az is lehet hogy nem lamello, hanem hosszában végig kap idegen csapot, az jobban tart. -
Winner_hun
félisten
Ennek a profilnak az élre kerülő része nem lóg ki elöl ha be van süllyesztve hátul az ajtóba? A local1 és mdk01 szerint leírtakat gondoltam megcsinálni, csak nem tartottam elég stabilnak. Ami plusz merevítést találtam az meg ide nem az igazi, tolóajtóhoz való. Ez az élre rárakás plusz hátul besüllyesztés lesz a nyerő ha nem létezik ehhez már valamilyen meglévő technológia.
Domino nincs, majd egyszer lesz. -
Winner_hun
félisten
2500 mm hosszú ajtó bútorlapból, 3 részből, egyben nyílósra megoldható? Tolóajtókhoz van alu keret ami egybe tartja az elemeket, de ott mókolni kell a hátulján a kivetőpántokhoz.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #37209 üzenetére
-
Winner_hun
félisten
válasz
indianjoe23 #37208 üzenetére
-
Winner_hun
félisten
.
-
Winner_hun
félisten
-
Winner_hun
félisten
válasz
#05304832 #37098 üzenetére
A 27-es csatlakozót beledugtam, annyi is a szélessége. Csak összecsavaroztam szélezetlen anyag széléről leesett hulladékból hogy egyáltalán jó-e, azóta még nem csinosítottam rajta. Működik. A lényeg hogy oldalra / elölre ne tudja széfújni a port.
Nekem bevált, helyszíni munkához kiváló, többet bír mint amire számíottam.
A sima zsák cipzározásán én is gondolkodtam de a bemeneti nyílását nem lehet valami egyszerűen kinyitni ha már be van zárva, így nem foglalkoztam vele, pedig betonhoz jobb lenne a selfclean zsák, az egy kicsit tovább bírja. Ha véletlenül lesz belőle AC-s változat biztosan veszek egyet.A CTL 26-os van hogy egy nap alatt 2x megtelik, az eldobálásra én biztosan nem költenék. Amúgy épp ma gondolkoztam rajta hogy a festool nem ajánlja a porleválasztót az elszívóihoz. Nem tudtam másra gondolni, csak arra hogyha azt használnák az emberek akkor a túlárazott eldobható zsákokból jóval kevesebb fogyhatna - mert biztonsági kockázata szerintem nincs.
-
Winner_hun
félisten
válasz
#05304832 #37091 üzenetére
Nem rakom alá, rárakom a vágandó anyagot.
Természetesen a vágás elején tőlem messzebb van a cső, ahogy haladok a vágással úgy közeledek. A fűrészlap előre szórja alul a port, az általa keltett légmozgás is arra tereli, az elszívócsőhöz.
A slaggal való küzdést gyönyörűen promotálják saját videójukban
Ha így tartod az elszívótömlőt akkor nem lesz gond a beakadással, mehet melletted a cső. A slag vonalzóba beakadásán túl sokkal jobban zavar hogy a csatlakozója nagyon laza, feszíteni se lehet rajta, mindig lekókad. Vannak az oldalán bütyök részére helyek, a gép burkolatában bütyök is van, csak valahogy nem akarnak összeérni. Mikor egy új gépen is ezt tapasztaltam akkor kicsit elszomorodtam. Majd kaptam egy tippet: tegyek rá porzsákhoz való gyorscsatlakozót. Ez némileg jobb, viszont ez se elég szoros, ezt is elhúzza a cső. A systainerjébe meg csak feszegetve fér bele ai másik csatlakozóval.Jürgenék a CTL SYS longlife zsákját nem tesztelték eleget, a tépőzár mellett a zsák 2 rétege közé beszívódik a por és nem lehet normálisan visszazárni a zsákot a két szélén - csak ha elgyömöszkölöm onnan a port. Gondoltam felvágom hogy kiszedjem a port de azzal szerintem csak ártok. Majd idővel felvágom és belül kap egy plusz tépőzárat, úgy lehet majd tisztítani a porzsák dupla belsejét..
-
Winner_hun
félisten
válasz
#05304832 #37074 üzenetére
Az 55 Q-nak és az R-nek is van az oldalára fedlap, sokat javít az elszíváson. Utóbbihoz műanyag oldalsó ablak is jár, azzal kiváltható a fedlap. Előre nem porol, csak lefelé, ahol kilép az anyagból a fűrészlap.
Én csináltam egy porgyűjtőt, amire rárakva az anyagot, a kilépő fűrészlap által kihordott por körbe van zárva és el is van szívva, így szinte teljesen pormentesen vágok (egy porszívó, Y elosztóval).Hátránya hogy kicsit pozícionálni kell az anyagot. Ha hungarocellre teszed az anyagot az is segíthet amíg nincs összevagdalva a felület. Az MFT asztalra kell majd még egy ilyen elszívást csinálnom. Az ötlet már megvan, idé még nem volt rá.
-
Winner_hun
félisten
Ami akrillal dolgoztam az bútorlapra volt ráragasztva. Frontcentrumban készítették.
Akril a legsimább, olyan mint a tükör. Festett polírozva se olyan mint az akril.Festett:
[1], [2], [3], [4], [5], [6]Most hogy kikerestem a képeket látom az akrilnál hogy kicsit torzít, hullámosnak tűnik. Beszerelésnél fel se tűnt és nem is szóltak hogy gond lenne vele.
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
-
Winner_hun
félisten
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #36576 üzenetére
Első tippre az alap gép 180-190 000 Ft körül lesz.
-
Winner_hun
félisten
Ilyennel találkozott már valaki? Gőzölt bükk, pác utáni lakkozásnál az erezetnél néhány helyen feljött a lakk és fehér felület keletkezett:
Még a nyár folyamán történt, volt jobb kép is de elszállt a gépem, csak ez a két telefonos maradt meg. A pác száradt 1 napot... csiszolás, a fehéres helyen pácolás, majd lakkozás.. 4. rétegnél már nem jött fel, addig csak egyre kevesebb helyen. Fogalmam sincs mi okozhatta, de hátha más már találkozott ilyennel.
-
Winner_hun
félisten
válasz
yooccoo #36717 üzenetére
160-as 60 foggal, igaz alumíniumhoz.
-
Winner_hun
félisten
Arra válaszoltam hogy rontja a vágásképet. A vágáskép élezés után romlott egy kicsit, mikor az egyik oldala sorjás volt a fogaknak. Előtte mintha polírozva lett volna a felület. Ha a nem zajcsillapított lap ennél a polírozottnál jobbat tud akkor az már csak mikroszkóppal mutatható ki - de ez már teljesen jelentéktelen, semmi érdemi haszna nincs.
-
Winner_hun
félisten
Na jó, hogy ezt említetted, mert egy ideje meg akartam már kérdezni, de mindig elfelejtettem, mire ideértem. A zajcsillapított lapokon van némi hullámos lézeres bevágás és annyi. Ha nem zajcsillapított lapra lézerrel csináltatok ilyen hullámos vágást akkor azzal csökkenthető a lap zajszintje úgy, hogy a lap alakjára ne legyen kihatással?
-
Winner_hun
félisten
Az csoda hogy érthetően sikerült éjjel azt leírni. Valóban, köszönöm a kiegészítést, szalaggal általában 2 irányból szoktam én is (fafajfüggő).
Oldószeresek közül mindegyik, amelyik nem tartalmaz vizet. Bár lazúrból találkoztam már olyannal amelyik valamennyire felhozta a szálakat, de ott a felület nem volt elég alaposan, finom szemcsemérettel átcsiszolva (nekem csak kenni kellett...)
-
Winner_hun
félisten
Ha megszáradt akkor kicsit át kell csiszolni, lekenni ismét, utána jó lesz.
Lakknál az oldószeresek nem húzzák fel a fa szálait, de legalább büdösek.* A vizes bázisú felhúzza (1. rétegnél, ami a szállekötés) de azt át kell csiszolni, majd még egy alapozó rá, azt is átcsiszolni, utána mehet a fedő. Fafajtól függően vizes bázisú lakknál sokat segít ha előtte vízzel át van kenve a felület, száradás után pedig átcsiszolva. Persze nem mindegy az sem hogy a csiszolás hogy volt elvégezve, milyen fajta csiszolóval és azon milyen szemcseméretű papír volt, illetve azzal mennyi ideig történt a csiszolás. -
Winner_hun
félisten
Jön a kisebb kapex: ks 60
-
Winner_hun
félisten
-
Winner_hun
félisten
válasz
serfozotibi #36513 üzenetére
7,5 cm-es szalagcsiszolót max. akkor vennék ha nem létezne szélesebb vagy csak kis felületeket csiszolnék. Makita 9404-es jobb választás.
-
Winner_hun
félisten
válasz
GeronimoTama #36381 üzenetére
Bahco 40 cm-es ~8000 Ft (ha jól emlékszek az árára). Pontos. Egyszer kell megvenni.
-
Winner_hun
félisten
Soproni kiállításról: piher forgatható markolatos (piros (maxipress)) szorítói jelenleg a kék (Mod.) árán kaphatók.
Pl. ezt 7500 Ft-ért lehet megvenni, az erősebb változatot pedig 11 700 Ft-ért. Webshopban sehol nem láttam kiírva akciót, ezek az árak a Kisvakondból vannak. Az árak e hónap végéig érvényesek. -
Winner_hun
félisten
Teljesen új Rotex 90 jófogásról van (vateráról rég lemondtam, nem is nézem már jóideje), előre elutaltam az árát, következő nap megkaptam a gépet (úgy kezdtem hogy kérek számlaszámot, nem alkudoztam, nehogy elvigye valaki). A válaszából is sokat le lehet szűrni, aztán az adatok (név, számlaszám) megkapása után google-t kell egy kicsit tornáztatni, 1x volt már hogy sikerült így csalót találni és nem utaltam neki.
Az irreálisan alacsony ár sokszor csalót rejt (vagy nagy szerencsére), itt az oldalon (hardverapró) is igen sokan megfordultak már. -
Winner_hun
félisten
válasz
r.levente75 #36006 üzenetére
Rövid távon olcsóbb, hosszabb távon jóval drágább megoldást el kell felejteni. Ha meg épp nincs rá keret akkor 1 hónappal később kell nekikezdeni, normális minőségű alapanyagból, amikor már lesz rávaló.
-
Winner_hun
félisten
-
Winner_hun
félisten
válasz
stumpjumper #35600 üzenetére
Ajtók találkozásánál és a korpusznál 1,5 mm-t szoktam levonni, így ajtónként 3-3 mm jön le a korpusz külméretéhez képest.
-
Winner_hun
félisten
-
Winner_hun
félisten
válasz
Speciali #35207 üzenetére
Végül nem küldtem vissza mert nem is mászott a szalag és annál jobban kell a gép hogy most mellőzni tudjam. Apukám használta, nem voltam itthon, mondta hogy szikrázott aztán kirepült egy darab belőle. Az ütköző lesz az. A ~15 éves skil-en ez egyszer se kopott el, ezen meg ment fél évet. Most vagy rosszul volt beállítva a szalagvezetés amivel amúgy elég sokat játszottam mert az újkorától való sercegés roppantul zavart vagy nem tudom mi lehet vele.
-
Winner_hun
félisten
Makita szalagcsiszolóhoz lehet futárt intézni garancia miatt, ma megadta magát a szalagvezetésben valami. Húzza oldalra, darálja is a szalag szélét. Valami fém is kiesett a gépből, azt koptatta el a szalag oldala
-
Winner_hun
félisten
válasz
thyeby #35119 üzenetére
Nedvesség jut a fa rostjaiba, visszanyeri a fa az eredeti állapotát. Kemény fánál sokáig is eltarthat. Ha szakadtak a rostok akkor az mindenféleképpen látszódni fog, nem lehet teljesen eltüntetni a sérülést.
Fogj meg egy puha, középkemény és kemény anyagot, csapj rá kalapáccsal vagy valamivel hogy benyomódjon. Nedves rongy + forró vasalóval dolgozd ki belőle a benyomódást. Ha szárad a rongy akkor nedvesítsd újra - ezt sokszor is kellhet.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Nerazim #35112 üzenetére
54. oldaltól
Forest polctartók.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- Ukrajnai háború
- Körvonalazódnak a Lenovo új kompakt táblagépének tulajdonságai
- Path of Exile 2
- Jogász topic
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gran Turismo
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- A Panasonic Toughpad IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- AM 5 lapok
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest