Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Netfone
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Haugland
aktív tag
Sziasztok,
Koszonom a sok linket es tanacsot!!
Mindenkepp epitett megoldasban gondolkodnek.Lehet, hogy a fureszt es a marot beepitenem fixre a tobbihez pedig csinalnek valami kiegeszito betetet mert ott ugysem a pontossag lenne a legfontosabb (csiszolo, allvanyos furogep, dekopirfuresz)
-
Haugland
aktív tag
Valami olyan megoldas kellene ami segit pl kozpontositani a betetlapot behelyezeskor, hogy amikor az ember szerszamot cserel akkor mindig ugyanoda menjen a szerszam ahova szokott.
Mint az autoknal a kupos csavarok vagy a cnc gepeken a kupos szerszam, stb... Csak persze 'asztalos' kivitelben... -
Haugland
aktív tag
Másvalami:
mi a véleményetek arról, hogy egy munkaasztal megépítésénél (beépíthető kézi körfűrész, kézi maró, dekopirfűrész, stb..) beépítését úgy oldják meg, hogy a munkalapba cserélhető betéteket szabnak a különböző szerszámok számára, így a csere felgyorsulhatna.Természetesen azt tudom, hogy ez a megoldás nem épp a pontosság javára hajtja a vizet.... de amire nekem kell (nagyon hobbi dolgok) arra talán még jó lehet?
Vagy ez csak egy nagyon csábító "minden egyben" megoldás lenne de valójában még hobbi szinten se szabad ilyennek nekilátni? -
Haugland
aktív tag
válasz
aszamóca #32074 üzenetére
Köszi szépen a segítséget!
Én hülye, meg tegnap lemondtam a csúszásmentes lapot, merthogy gondolom az épp nem lenne jó munkalapnak és nekem valamilyen más (csúszós) lap kellene....
Úgyhogy most újragondolom gyorsan az egészet, összeálítom a lapszabászatnak a listát és reggel már beszélek is velük, hátha belefér a leszabás... és akkor hétvégén már játszhatnék is az összerakással...22eFt -ért tudok én is 18mm 1250x2500 -as táblát csúszásmentes vagy vízmentes kivitelben (+1000Ft a szabása táblánként ha nem nagyon sok apró darabkára kell vágni..)
-
Haugland
aktív tag
válasz
aszamóca #32060 üzenetére
Jaaaaaj, de szeretem az ilyen megosztásokat!! (elfogodd a DIY láz)
Nagyon szépen köszönöm!!Kérdés -> milyen anyagot használtál munkaasztalnak? Én valami bevonatos 21mm-es rétegelt lemezre gondoltam, de Komáromban sajna nem találtam, Pestről meg necces lenne hazacincálni melóból a vonaton egy asztali fűrészhez valót mennyiséget
-
Haugland
aktív tag
válasz
aszamóca #32019 üzenetére
Jaj, igen, bocs, Neked szántama kérdést!!
Hát ezt nekem necces lenne megoldani (nincs még az ismerettségi körben sem olyan asztalos akit megkérhetnék)
Na de sebaj, majd valamit kitalálunk és túllépünk ezen a problémán.
(OBI-nál nem találom a weboldalon, de csak forgalmaz valaki ilyet most is -
Haugland
aktív tag
válasz
thyeby #32016 üzenetére
Tegnap óta lettem olvasója a fórumnak. Totál zöldfülű vagyok és csak ismerkedni szeretnék hobbi szinten az asztalos szakmával a hétvégi házam munkálataihoz kapcsolódóan.
Azt szeretném megkérdezni, hogy az asztali körfűrész munkalapjánál a vezetősínt TE milyen anyaggal oldottad meg? Tettél bele egy aluminium profilt vagy valamit, ami segít a kopásállóságban illetve a csúszást is segíti? Ha alu profilt használtál akkro milyen méretűt és azt hol szerezted be?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Körvonalazódnak a Lenovo új kompakt táblagépének tulajdonságai
- Path of Exile 2
- Jogász topic
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gran Turismo
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Álmodj nagyot: RTX4060-tulajdonosként! 0% THM-re is!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest