- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Yettel topik
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lezli25
tag
Sziasztok
Nagyon, nagyon hálás lennék, ha érdemi segítséget tudna nyújtani valaki. Vettem egy Asus Tuf F15 lapit, 9. hónapjában van, minden rendben üzemel, erős gép. Spec: Intel i5 11400H, RTX 3060. Nos! A lényeg, hogy 95 fokon mászkál pl Far Cry 6 alatt. Alapjáraton 50-60 celsius.A lényeg, hogy szeretném újrapasztázni, a GPU/CPU adott. De a többi alkatrész alatt, speckó anyag van. Nem tudok rájönni mi az. Nektek van ötletetek? Vagy mivel lehet pótolni? Köszönöm válaszotokat.
Üdv! Laci -
Nekem most már több mint 2 éve van meg a legion 5 pro, az elején bányászott is, akkor volt alatta bekapcsolt hűtőpad, azóta csak alatta van kikapcsolva.
Most hogy már normalizálódtak az árak, (a régi legion 5 pro már nem kapható) az új széria meg brutál drága, alig jobb teljesítménnyel valszeg én se azt vennék, de ezt sem.
Igazából gondban lennék, vagy megint desktopot építenék... Az asztali cuccok árai egész jól lementek megint. -
MR ME
aktív tag
válasz
Lalikiraly #46 üzenetére
ne fáradj vele, én már mindent megpróbáltam, ezer fórumot átolvastam, mindent újratelepítettem, aztán 1-2 nap baszakodás után elengedtem a dolgot
-
MR ME
aktív tag
Az én tapasztalatom az, hogy szerintem semmi gond nincs a TUF gépekkel, nekem fél éve van meg, semmi problémám nem volt vele, belül lényegesen letisztultabb és átgondoltabb mint a Lenovo légion-jai (kedvencem a Pro gépeknél az alaplap alatt elvezetett wifi antenna, dehát biztos nem fért el máshol....), amik számomra amúgy is túl vannak eléggé árazva, a hűtéssel sincs semmi bajon (igaz van alatta kezdetektől fogva egy hűtőpad..), láttam bőven leégett alaplapos Legion-t, nem merném ennyire nyílvánvalóan kinyílvánítani hogy a a Lenovo-nak sokkal jobb a hűtése, cserébe minimum 2Kg-al többet nyomnak, a billentyűzet megvilágítása gyakorlatilag semmit nem ér rajtuk, a kijelzőjük sem egy nagy durranás az én szememmel nézve, tény h ebben a gépben valóban kiritkán aluli, de én monitorral használom úgy is
És az is sokat el tud árulni amikor az egymillás gép a vétel után egy hónappal már nálunk köt ki javításon...összegezve, én nem bántam meg hogy ezt a gépet vettem meg, és nem cserélném le egy Legion-ra, mert annyival nem tud többet, mint amennyivel drágább....
Persze ez csak a saját véleményem
-
MR ME
aktív tag
ha merül a laptop kikapcsolt állapotban, az inkább laphiba mint hogy a windows-é....ha alvó vagy hibernál állapotban van, az más kérdés, de kikapcsolt állapotban a gépnek semmi köze ahhoz hogy milyen oprendszer van rajta, ha vmi leszívja az aksit, akkor ott hardveres gond van....
(A lenovo garanciaszervizében dolgozom, jönnek be hozzánk néha ilyen problémával gépek, nem okoskodni akarok, csak ha ez tartósan fenáll akkor érdemes lenne gariztatnod....) -
MR ME
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, kicsit eltérnék a topiktól, de nem nagyon, csak nekem egy 17-es FX706H-m van, de szerintem ez nem lényeg annyira, az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet megoldani azt, hogy ha akkuról megy a gép, akkor automatikusan leveszi a processzor teljesítményét olyan színten, hogy kemény 1GHz-re, és akad minden...armoury crate telepítve van, gondolom az kutyulhat bele, de elég idegesítő jelenség, energiagazdálkodásban már feltettem a minimális processzor használatot 100%-ra, de semmi változás....
előre is köszönöm ha tud vki segíteni! -
Vili
csendes tag
Nyilván ezt is meglehet ideologizálni, meg van akinek belefér hogy még a színekkel is szórakozzon, amit én otthoni környezetben tapasztalok video vágás címén és amire ez a gép kiválóan alkalmas az az, hogy az emberek egymásmögé teszik a klip részleteket tolnak alá egykis zenét közés némi animációt ezt kényelmesen és gyorsan letolja ez a masina is.
Hogy van ami gyorsabban? Nyilván.
Hogy van ami színhelyesebben ? Természetesen.
De attól ez is kielégíti az átlag igényeket.
Ami esetleg zavaró lehet, hogy ez már tényleg win 11 alá készült.
Jobb az energia gazdálkodása közel 2 órával tud többet tapasztalatom szerint win 11-el.
Sőt olyat is tapasztaltam win 10 alatt, hogy leszívta az akksit egy hét alatt kikapcsolt állapotban, win 11 alatt sosem csinált ilyet. -
Vili
csendes tag
válasz
Lalikiraly #50 üzenetére
Sosem fogom megérteni a szélsőséges idióta fórum huszárok életfelfogását, miszerint amit megengedhetek magamnak az csak szar lehet.
Elton John mondott hasonlót, némi öniróniával a társasági életével kapcsolatban, de ő nem panel proli kategória..
4db ilyen legolcsóbb vodás tuf gép ment át a kezemen üzembe helyezés miatt és egy most is a polcon van fontolgatom, hogy megtartom... Csak van egy xeonos zbookom ami messze több lehetőséget kínál 2db m.2 1 sata helyével és 4db ram helyével kétségtelen, hogy annak szebb a képe, de még egyszer sem volt hiányérzetem a tufképének a láttán sem.
Nyilván meg lehet ideologizálni a milliós gamer kategóriát, de elkellene fogadni, hogy van aki csak néha szeretne egy kicsit henkölni vagy lövöldözni amúgy meg csak meló és net....
Arra ez miért is nem jó????
Egyébként cikkben számomra értelmezhetetlen, hogy miért nem alkalmas ez a gép egy video megvágására pl. -
Lalikiraly
addikt
-
Lalikiraly
addikt
Srácok, a profilokat, hogy lehet manuálisan váltani? Mert nekem csak szerkesztené őket. Vagy rendeljem alkalmazáshoz és úgy néztem akkor úgy vált át rögtön.
-
z123456z
őstag
válasz
Lalikiraly #48 üzenetére
A lányom még mindig azt használja, az a kijelző borzalmas. Szerintem idén mélyen a zsebembe kell nyúlnom. Na, sok szerencsét ehhez a masinához.
-
-
z123456z
őstag
válasz
Lalikiraly #46 üzenetére
Ó, már emlékszem. Pár éve nem egy IdeaPad 3-at nyúztál? Azzal nem voltál túl elégedett, ha jól emlékszem. Ez azért sokkalta jobb, gondolom.
-
Lalikiraly
addikt
válasz
hegedus001 #45 üzenetére
Egyre jobb a gép. Egyedül ezt a Dolby Atmost vagy DTSt nem tudom működésre bírni, de majd megoldódik.
Azon kívül minden patika
-
hegedus001
aktív tag
válasz
Lalikiraly #6 üzenetére
Ugyan közel sem ez a kategória, de egyre jobb vételnek tűnik a szeptemberben vett Asus Zenbook 14 X oled (UM5401QA-L7208W) 212.500 JMF-ért. 90 Hz, Oled, Perfekt bill. Jó üzemidő, a TP baromi király és 16:10 es Képarány.
Sosem volt asusom, nekem nagyon bejött, remélem neked is tetszeni fog és nem csalódsz.
-
subset
senior tag
válasz
Lalikiraly #40 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyivel (meg most milyen), de ha bejáratódnak a hangszórók elméletileg javulhat a hangzásuk.
-
Ixion77
addikt
Most jött hír az idei TUF-okról. Egészen ígéretesek. A TUF Gaming A16 Advantage Editionban például megoldódni látszik a kijelzőprobléma: Kijelzőként egy 16 hüvelykes, keskeny kerettel rendelkező IPS panel dolgozik, 2560x1600 pixeles felbontással, 240 Hz-es frissítéssel és 100% DCI-P3 színtérrel
Van USB4, javított hűtőrendszer, 2 PCIe4.0-s SSD foglalat, Type-C charging és strapabíróság is. Volt még más kifogás a TUF-okkal?
Mert ha nem, akkor felveszem a figyelendők listájára, mivel már nagyon aktuális egy gépcsere. (A 2.3kg engem nem zavar, 99.9%-ban úgyis az asztalon fog ülni.)Idle módban némák ezek?
-
Lalikiraly
addikt
Sziasztok!
Akkor egy jó fél nap gépnyúzás után szeretnék nyilatkozni.
Először is, minden stabilan és rendeltetés-szerűen működik.
A billentyűzetet még szoknom kell a "csík" enter miatt, de ez legyen a legnagyobb gond.
A Windows installálásnál gondot okozhat sok-mindenkinek, hogy sem a wifit, sem a tapipadot nem látja.
De a wifi mobilnettel USBn, vagy vezetékessel megoldható. A tapipad pedig vagy addig billentyűzettel és vagy külső egérrel természetesen.
Jó sok frissítést felrak a gép BIOS és egyebek, és a myasus és az armoury crate is persze.Használat közben.
Tisztázzuk a dolgokat. Több mint 2 óra online videózás alatt Standard GPU és performance hűtésmódban meg sem mukkant a gép és stabil 55 fok a proci. Ha átrakjuk ECO ra és silentre akkor zéró néma lesz a gép, természetesen hálózati áramról használva, nem aksiról. Aksiról pláne néma.
A MUX kapcsoló kiválóan működik, de ahhoz újra kell indítani a rendszert. Nem baj.
Játék alatt "tankos" semmi hibát nem tapasztaltam. Egyáltalán nem volt hangos, pedig turbó hűtés és Diszkrét GPU módban ment.
A billentyűzet világításának három módja van, nekem folyamatosan világít a villogás részét hülyeségnek tartom. Három fokozatban állítható a fényerő.A rendszer sebessége nyilván kiváló számomra. Nem is foglalkoznék vele többet.
Jöjjön a kijelző.
Pozitívuma a jó fényer, ilyenkor este asztali lámpa mellett még harmad fényerőn sincs, ez is sok nekem.
A belátási szögei igen, látható a kép oldalról, de talán fakóbb picit. Nem sokkal de észrevehető, nyilván egy alsó kategóriás IPS panel. De a 144Hz nagyon jól jönEgy dolog ami negatívum egyelőre, az a hangszórók.
Elég tompán szólnak, de ez a DTS vagy akármi hangjavító program hiánya miatt van. Nem tudom mit kéne csinálni vele.A webkamera egy kalap "kula" többet nem is mondanék róla kb. Fölösleges belerakni.
A gépház kiválóan összerakott, masszív.Első körben telepítésekkel állítgatásokkal nettó 3 órát simán ment aksiról.
Egyelőre még a beállításokat nézegetem az armouryban meg profilt állítani ilyesmi.Köszönöm, nekem eddig bőven tökéletes.
-
Lalikiraly
addikt
Hangzást hol lehet állítani? Mert a Cmedia kontrol panelben semmi sincs.
-
Lalikiraly
addikt
Na vagyok már srácok.
Samsung A13 al készült kép, a kamerája telónak nettó ratyi...
Muteromra rá fogom tukmálni, neki untig jó lesz.Most fejeztem be a telepítgetéseket ilyesmit. Persze még semmi játék ilyesmi...
Csak egymillió frissítés, közbe párom is hazaért, filmezni kellett vele ilyesmi. Na tudjátok.Amúgy indításnál a Win betöltődéskor kiír középre egy D betűt mint Default. az mi a frász lenne? A képernyő beállítások vagy mi?
-
sh4d0w
félisten
válasz
Lalikiraly #34 üzenetére
1 oran keresztul frissit BIOS-t?
-
Ixion77
addikt
válasz
Lalikiraly #34 üzenetére
Ezen a fotón a kijelző extra ratyinak néz ki, masszív glow-val, és pocsék betekintési szöggel. A teszt szerint viszont "Szerencsére a háttérvilágítás egyenletessége viszont nagyon jó, a fénysűrűségi értékek eltérése 10% alatt van mindenhol.", úgyhogy lehet hogy a megtévesztő a fotó.
-
Lalikiraly
addikt
Eddig minden ok srácok. A dobozban volt egy kis qr kódos papír hogy honnan kell leszedni az irst drivert, így hamar felment a Windóz is. Most BIOSt meg drivert frissít. Valóban nem látja sem a tapit sem a wifit a telepítő. De billentyűzettel én megoldottam a wifi hianyát meg mobilnet usb megosztással.
-
Mustaros
aktív tag
válasz
Lalikiraly #30 üzenetére
Látom kaptál hideget meleget, a géppel kapcsolatban
Reméljük ennyire azért nem vészes, nekem is volt TUF gépem, csak 2 szer volt szervizben, egy Lenovo valóban jobb választás, de ha nagyon olcsón jutottál hozzá, akkor érthető a választás csak a gari lejárta előtt el kell adni -
Lalikiraly
addikt
Hát nekem ma reggel jött meg a gép. Holnap fogom még kibontani is, mert vidékre kellett elrongyolnom. Holnap délután írok.
-
subset
senior tag
Akkor ezt nem ajánlom ismerősnek, ő keresget gépet.
Már próbáltam jelezni ez előtt is neki, hogy gyűjtögessen még...és legyen légiós vagy rog -os -
adlersson
aktív tag
TUF, a szegény ember ROG-ja.
-
Ez nem az a TUF széria, ahol hamar kopik a billentyűzet? Mert aprón elég sok kopottat látok, "alig használt" jelzővel.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Volt nálam egy ilyen nemrég, 1 hét után ment vissza. A hűtése kritikán aluli, a mostani Legion 5 17 keresztbe lenyeli (hardver ua.) Számomra nagy csalódás volt.
-
sh4d0w
félisten
válasz
Lalikiraly #22 üzenetére
Mar elmondtuk par honapja is: TUF = szar.
Ha jobb minosegu ASUS gamert akarsz, akkor ROG - csak az nem ez az arkategoria. Csak megint: amennyibe akar a TUF, akar a ROG kerul, annyibol custom gamert veszel jobb specekkel Nemetorszagbol.
-
sh4d0w
félisten
válasz
Lalikiraly #6 üzenetére
Megerdemled.
Egyszer nem volt eleg szopni a TUF-fal, megint ugyanabba a szarba lepsz? A szar akkor is szar, ha sok a kedvezmenyed ra...
-
Graphics
Jómunkásember
Pár napja láttam az egyik játúber influensziásnál teszten...
Néztem egy darabig, aztán amikor a thermal padet fekete izének nevezte, ott abbahagytam..
A gép amúgy ígéretes lenne, csak a kijelzőből legalább választani lehetne egy jobb minőségűt.
A másik az SSD.. Nem tudom ,hogy az Intelnek még az SSD-s részleg felszámolása során maradt - ragadt be ez a QLC-s hoki, de ezt kapásból cserélni kell..
Tehát multimédiára kapásból két dolog miatt is kuka, vagyis három.
- Szar kijelző
- Szar SSD
-Kevés memóriaOké, 16GB már azért elég valamire.Létezik amúgy egy olcsóbb kiadás ebből, így az jobban megéri, és otthon beleteszem amit szeretnék.
Habár úgy néz, az el is fogyhatott ,vagy fentebb ment az ára.
-
Semplar
őstag
válasz
Lalikiraly #17 üzenetére
Na akkor majd csak megkapod. 👍Ahogy leírtad átverősnek tűnt.
-
ezt a gepet NE. Ekkora fost meg ugy sem eri meg megvenni hogy elvileg olcsobb, inkabb egy lenovo legion 5. Semmivel nem dragabb, de jobb a kijelzo, jobb a hutes es nem 105W TGP.
Ha figyel az ember 3060-as legion 5 pro-kat ki lehet fogni ezen az aron.
Lehet nem 12. gen alsokategorias intel lesz benne, de gamer gepnel ez pont tokmindegy, mert a VGA jobban szamit. -
KISDUCK
addikt
válasz
Lalikiraly #12 üzenetére
Csak annyit kell észben tartani hogy a TUF megtuffad. A ROG-nál is van spórolás és ez meg annak a bohóc változata amiből mindent is kispórolnak.
-
Predatorr
őstag
válasz
hohohohóó... #9 üzenetére
Sőt, ő még értelmezni is képes az általa olvasottakat a 8GB-os, 3050-nel szerelt laptopról vagy az M1-es chipről (lehet, csak sima macbook).
Lalikirály: A postával semmi gond, a vodafone-t jobb, ha messzire kerüli az ember.
-
Lalikiraly
addikt
Most beszéltem az ügyfélszolgálattal, elvileg nem is a GLS hanem a posta hozza de ma holnap vagy holnapután... Az lutri... De legalább ez már tuti.
-
Semplar
őstag
válasz
Lalikiraly #8 üzenetére
Menekülj ki belőle még nem késő.
-
ROBOTER
addikt
válasz
hohohohóó... #9 üzenetére
Pedig teljesen azonos a két gép mérete, építési jellege / felhasznált anyagok, szoftverkörnyezte, célközönsége, üzemideje, nem értem mi a gondod.
-
Lalikiraly
addikt
Na az nem jó hír... Én várom a gépet és reménykedek, bár egyre kevesebb az esély, hogy megjön a héten bár először a vodánál bent azt mondták ááá holnaputánra ott lesz, aztán 2-3 munkanap aztán 3-5 munkanap, most 5 munkanapon belül-nél tartunk, de múlt csütörtök óta még csak fel sem dolgozták a rendelést, az online felület pedig döglött, mert követni sem lehet, hogy hol tart...
-
Predatorr
őstag
válasz
Lalikiraly #6 üzenetére
Hasonlót vett haver Karácsonyra. Rendszeres kékhalál, lecserélte egy M1-es Macbook air-re, alig ráfizetéssel (385e helyett 410e), azóta madarakat fogdos.
-
Lalikiraly
addikt
Mar sok tesztet olvastam jövebdőbeli gépemről. A kijelzőt hozzák fel mindenhol. De egy putri alsó kategórias tn panelhoz képest, nekem ez is megvaltás lesz. Viszont én az alap változatát kapom 12450h val és alap 8gb rammal és sima 3050 el. Viszont bruttó 250 be kerül nekem. Így már azért más a "leanyzó fekvése". Remélem beválik. Most a napokban kell elvileg megkapnom, merr múlt csütörtök rendeltem. De vodáéknál ki tudja hogy őrölnek a malmok. Majd írok a gépről.
-
Testvérem vásárolta meg ennek a modellnek a 11-ik gen-es i5-ös variánsát ugyanúgy RTX 3060-nal. 4 hónap után szét kellett szednem, mert a gyári paszta darabokban jött le, 98 Celsius volt a hőmérséklet új laptopnál. Itt találkoztam először ezzel a "thermal goo" anyaggal. Azt hittem paszta, de az sem és hővezető lap sem. Hőfokok most jók, de később honnét fogok ilyen ragacsot venni itthon azt nem tudom.
-
Ez nem valami jó vétel, mintha összesöpörték volna a raktárat, és ez a kijelző maradt.
-
Patrik.Varga
tag
Egyet kell értsek. Egyenesen nevetséges és felháborító, hogy egy fél milla +-os gépbe mernek még ilyen kijelzőket belerakni. Minden teszt esetében az első dolgom amit megnézek az a kijelző színhűsége. Idáig olvastam a ciccek. :-D
De még szomorúbb, hogy a méregdrága lenovo üzleti gépekbe is hasonlókat raknak sokszor.
-
Ixion77
addikt
"sRGB színtérnek csak körülbelül 63 százalékát adja vissza"
Nálam itt bukott meg, pedig eddig ígéretes volt. Félmillió feletti árral 2023-ban ez már elfogadhatatlan.
Szerk.: Elolvastam az összegzést, és látom hogy ti is ugyanerre jutottatok. Bízzunk benne, hogy kiadják valami normálisabb kijelzővel is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Combos kis mini PC-vel jelentkezett a GMKtec
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Napelem
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Formula-1
- Anime filmek és sorozatok
- Óra topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- L14 Gen3 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 5675U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Ideapad3 Ryzen3-3250 MAGYAR Billentyű IPS FHD 12gb ram 256 ssd windows11
- PIROS Lenovo Ideapad Ryzen3-3250 IPS FHD 8gb ram 512gb ssd windows11
- Lenovo YOGA L13 Gen2 / Intel i7-1165G7 / 16gb ddr5 / 500gb ssd / FHD TOUCH / Ceruza / windows11
- Lenovo ThinkPad L390 / Intel Core i3 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD lcd /Windows 11
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- Apple iPhone 12 / 64GB / Gyári független / 12 Hó Garanciával / 100% akku
- Kodak PD460 Instant Dock Printer / Számla és Garancia
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest