-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzol
tag
válasz vargalex #11765 üzenetére
No, valamit a múltkor rosszul csináltam. Most megint megpróbáltam és sikerült tftp-vel feltenni egy openwrt image-t.
Fogalmam nem volt, hogy hogyan kellene kinéznie a TFTP kommunikációnak, de ezek szerint fölöslegesen aggódtam amiatt hogy nincs semmi. Így utólag már logikus, hiszen a PC-nek azt mondom meg, hogy melyik IP-címre tolja ki a fájl tartalmát.
Köszönöm a segítséget és az infókat mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
tzol
tag
válasz woodworm #11759 üzenetére
Nekem is ez tűnne logikusnak, de biztos van oka, hogy a switchet ajánlották. Mondjuk az én esetem elég fura több szempontból is. Működött több mind fél évig egy csomó újraindítással, de aztán egy hét kikapcsolt állapot után nem indul el?!? Itt tuti nem rossz flash-elés volt. Sajnos egyik konfiguráció sem segített.
@sgeza
Nekem még elméletileg garis az eszköz és ha el sem indul semmi, akkor talán ők sem fognak vele szarakodni. A soros porthoz fel kell nyitni a burkolatot, amit viszont biztosan mindenki észre vesz...[ Szerkesztve ]
-
tzol
tag
válasz woodworm #11756 üzenetére
A leírás alapján azért, hogy már fusson a tftp kliens, amikor bekapcsolod a routert. Tipikusan a bekapcsolás után nézi meg, hogy van-e megfelelő tftp kliens a hálózaton. Emiatt az időzítés fontos lehet.
Nálam a kliens azonnal kilépett, amikor nem volt hálózat. Ha van switch, akkor a gép úgy látja, hogy van hálózat, még akkor is ha nem csatlakozik rá senki. Biztos meg lehet erőszakolni a klienst is, és a switch is csak egy ajánlás. Nekem meg pont volt otthon egy amit nem használok.De én erősen amatőr/hobbi szinten vagyok a hálózatokkal. Nem vagyok profi. Lehet, hogy valaki majd pontosít, vagy kijavít.
[ Szerkesztve ]
-
tzol
tag
válasz vargalex #11709 üzenetére
Ezzel sincs szerencsém...
Ezt a leírást követtem: switch a router és a PC közé. A hálózati beállítások itt. Wiresharkkal ránéztem, de semmit nem látok, csak a PC keresi 192.168.1.1 és 100-as címet ARP-n, hiába villog a LED a routeren és a switchen is, nincs nyoma a TFTP-nek.A leírás egyszerű és egyértelmű. Csak ifconfig helyett, kellett ip-t használnom.Ami nagyon zavar, hogy wiresharkkal nem látom semmi jelét a TFTP-nek.
[ Szerkesztve ]
-
tzol
tag
válasz vargalex #11700 üzenetére
Szia Alex!
A wireshark-os capture fileok:
LAN portról. Azt hiszem az 1-es port volt.
WAN portrólAz már jó, ha a bootloadert elérem. Sajnos már nincs meg a korábbi OpenWRT image, amivel flasheltem, de akkor majd fordítok egy újat, ha másképp nem megy. Mindenesetre szívesen ránéznék a logokra, hogy mi történhetett.
@SzFrenky ez ugye a tftp server beállítását írja le, ahonnan a router behúzza az új FW-t?
-
tzol
tag
válasz vargalex #11685 üzenetére
Nem egyszerű a válasz erre a failsafe-es kérdésre.
Azért is néztem a hálózati forgalmat, mert a 4919-es porton kellene jeleznie, amikor meg kell nyomnom a reset (vagy valami más eszközfüggő) gombot. No, ilyen nem volt.
Ellenben most újra megpróbáltam manuálisan és valami történt, mert most kb. másodpercenként változik a power led állapota. Ebből gondolom, hogy failsafe módba kerülhetett.
Sajnos azonban ekkor nem válaszol egyetlen TCP csomagra sem, és az arp-scan sem talál IP címet a hálózaton, így az IP címét se tudom kitalálni, és ssh-n sem tudom elérni. Nem tudom, hogy hogyan tudnék belépni rá-Én most teljesen tanácstalan vagyok. Nem akarok még vállalkozni egy soros portos kiolvasásra, mert azzal tuti elveszne a még érvényes garancia. (Nem vagyok teljes tisztában, hogy elveszik-e a garancia ha OpenWRT-t telepítettem, de ez jelenleg nem derül ki, ha automatikusan cserélik az eszközt)
-
tzol
tag
AC65P-s routerem mintha egy végtelen boot loopban lenne. Bekapcsolás után a power led világít 15 másodpercig, majd kb. 2.5-3 másodpercig kialszik, majd 15 másodpercig világít és 2.5-3 másodpercig sötét, és így tovább. Ez független attól, hogy van-e UTP kábel rádugva.
Többszöri újraindítás és hard reset sem segített rajta.
Kipróbáltam két másik -- bár csak 2A-s -- táppal de ugyanezt produkálta. Sajnos nincs erősebb tápom.
Wireshark alapján van kommunikáció a router és a PC között, handshake-ek működnek. Ha valaki jobban tudja értelmezni a csomagokat, akkor van elmentett capture file-om mint a LAN, mind a WAN portra. Azonban se ssh-n, se telnet-en nem érem a routert a wiresharkkal megtalált IP-n. OpenWRT wiki alapján a 4919-es porton jelzi a routert, hogy mikor kellene a failsafe mode-ba lépni, de nem volt kommunikáció ilyen porton. (A factory reset a flash-elés utáni állapotba kell hogy vigye a routert, azaz továbbra is az OpenWRT image-nek kellene rajta lennie)
Egy jó ideje OpenWRT fut rajta, újraindítással eddig nem volt gond. A hiba azután jött elő, hogy egy hetes nyaralás után bekapcsoltam. Már hónapok óta nem állítottam semmit a routeren.
15 másodperc igen csak hosszú idő és a portokhoz tartó LEDek villogása arra utal, hogy valahol mélyen az alapfunkciók jól működnek, bár ez valószínűleg a hálózati chipek önmagukban lekezelik. Ez most egy firmware probléma? Valami szoftveres baki miatt indítja újra magát? Van bármi esélyem eldönteni, hogy ez hardware-es vagy firmware-es hiba? És ha az utóbbi, akkor merre tudok elindulni a megoldásával? -
tzol
tag
Üdv mindenkinek!
Ha kulcs alapú ssh bejelentkezést szeretnék - még - a gyári firmwareben, akkor kell-e valami mást is beállítanom azon kívül, hogy a GUI "authorized keys" mezőjébe másolom a publikus kulcsom?zoltan@aprosag ~/.ssh $ ssh -i aprosag_router_admin_ed25519 admin@192.168.50.1
admin@192.168.50.1: Permission denied (publickey).
SSH engedélyezve, és a jelszavas belépés engedélyezése vagy tiltása sem változtat semmin. Itt direktbe meg is adom az identity file-t, de az ssh-agent is elmentette magának, ssh-add -L listázza azt is. Az ssh debug modja se segített. Kipróbálja a megfelelő privát kulcsot, aztán megy tovább a következőre. A privát kulcsot az egyszerűség kedvéért itt most nem védte egy további jelszó.
Nagyon zokninak érzem magam, és neten keresgélve se bukkantam rá a megoldásra. Van ötletetek, hogy mit kellene még csinálnom? -
tzol
tag
válasz vargalex #3841 üzenetére
átsiklottam fölötte. "OpenWRT"-re kerestem rá és ez nem szerepelt a hozzászólásokban.
Van hibalista, minden működik? Csak furcsállom az openwrt.org-on nincs még build, gondolom van még pár bug.
Macerás saját buildet csinálni a snapshotból? Sok helyen el lehet bukni?
PXE támogatásra lenne szükségem. A boot partíciók a NAS-omon lennének, a routernek csak kérést kell a NAS felé irányítania. Még nem csináltam ilyet, szóval nem tudom, hogy pontosan mire is lesz szükségem útközben.[ Szerkesztve ]
-
tzol
tag
OpenWRT-ből még nincs hivatalos build AC65P/AC85P-re, csak snapshot.
Gondolkodom, hogy én is openWRT-t rakjak rá. Van bármi ami jelenleg nem működik OpenWRT alatt?
Mennyire macera snapshopot telepíteni? Ha a leírás alapján pár óra alatt meg lehet csinálni, akkor én azt használnám.Olvastam, hogy többen OpenWRT-t használtok. Melyik firmware-t használjátok? Azt, amit Vargalex linkelt be a #2068-ban?
[ Szerkesztve ]
-
tzol
tag
-
tzol
tag
Üdv! Vettem egy RT-AC57U-t és már kezdem kitépni a hajam. Fél napja próbálom rávenni, hogy csatlakozzon a kábelmodemhez, de nem akar csatlakozni a kábelmodemhez. Vagy azt mondja, hogy nincs bedugva a kábel (pedig be van kötve, hogyhogy ezt nem érzékeli?!?!) vagy azt, hogy sz ISP DHCP-je nem működik megfelelően. A hálózat automatikus felismerése nem működik, vagy az idők végtelenségéig detektálná a hálózatot, vagy azt mondogatja, hogy indítsam újra a kábelmodemet. Manuálisan beállítva a beállítandót szintén nem megy. Egy korábbi routerrel már ment minden évek óta, csak őt most már lecserélném. A router még IP címet sem kap a modemtől. Laptoppal közvetlenül a modemhez csatlakozva van internet, azaz a DHCP működik.
Minden létező kombinációban többször is újraindítottam az eszközöket, reseteltem a routert. Mit kellene még csinálnom mielőtt visszaküldöm?
PS: a DSL modembe van router is építve, amit nem lehet letiltani. Nem tudom ez változtat-e a helyzeten.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest