- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Clicks - Van-e értelme fizikai billentyűzetet rakni egy iPhone-ra?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
A végszóban a kiegészítő linkje alatt nincs semmi.
Megnézed Dani?
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
Szerintem még nem élesedett a magyar termékoldal, ránézek ismét kicsit később és szólok nekik, ha még mindig üres oldalra visz. Az Asus képviselettől kaptuk a hivatkozott linket. Köszi!
Kérlek, ha hibát látsz egy cikkben, ha bármilyen észrevételed van, írj PÜ-t, mert arról egyből kapok értesítést! Köszi!
-
cami][us
senior tag
Ki lehet a célközönség? A controlleres játékhoz egy 7a is bőven elég (az is támogatja a HDMI-t).
-
tibaimp
nagyúr
~600.000 Ft egy telefonért, az komoly...
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Alogonomus
őstag
Szinte mindenben erős a telefon, és a kamerás teljesítményen is javíthatnak még algoritmussal, hiszen úgyis van elég számítási teljesítmény a telefonban.
Az a 1080p-s kijelző viszont nagyon zavaró egy bő fél milliós telefon adottságai között. Az addig érthető, hogy a játékok alá 1440p-hez valószínűleg már a csúcslapka sem lett volna elég a 165/185 fps eléréséhez, de legalább némileg a 1080p fölé mehettek volna, ahogy az Apple is tette, és a prospektusban máris nem a 100 ezres telefonok felbontását hozná a telefon. -
tibaimp
nagyúr
Igen tudom! Haverommal mostanában mentem el egy másik városba, mert ott vettünk neki használtam 200.000 Ft-ért egy Samsung S22Ultra-t, tökéletes, karcmenetes, 1 év gar.
De mindegy, csak mondom, ki mire költ, egyéni preferencia. Csak brutálisak ezek az árak, már az Asus-nál is.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
janeszgol
félisten
válasz Alogonomus #6 üzenetére
Hát igen. A 144/165 hz helyett elég a 120hz, de legyen 1440p. Vagy 90 hz és 1440p.
-
prolad
addikt
Nem semmi az új Sanpdragon chip, nagyot megy, ha a körülmények adottak hozzá. Maga a telefon nem rossz, de ugyanaz a jellegtelen dizájn amit kiadnak majd még egyszer, látszik, hogy az Asus is spórol. Nekem a Redmagic alternatíva most is érdekesebb, ahogy tavaly is már az volt, főleg amennyivel nagyobb akkut beletettek és kameralyuk sincs.
Az meg nevetséges, hogy az EU-ban nincs töltőfej a dobozban, nesze neked környezetvédelem -
tibaimp
nagyúr
válasz viragdani01 #12 üzenetére
Olvasnék róla szívesen itt! A 9 PRO se semmi, és nem mellesleg, mocsok jól is néz ki.
-
Baggins86
aktív tag
Nekem nem lenne gondom ezzel az egésszel, de bakker 540ezer Ft és 2 nyomorult főverzió frissítés? Ez nonszensz.
-
Drughi
addikt
Huhh, 620e Ft...
Elég rétegtermék lehet, már ha egyáltalán eladnak belőle 10-20 darabot itthon.
Az árából már futna egy felső középkategórás telefonra (Pl Xiaomi 14T) + PS 5 Slim + Valamilyen normális 43" Tv.
Xiaomi 14T
-
doooo
veterán
Azok a kamerák kevesek ennyiért, még akkor is, ha ez a mobil nem arra van kihegyezve.
A kisebb modellben meg még zoom-kamera sincs, ami gyakorlatilag elfogadhatatlan. -
joey04
titán
ezen az áron gyenge a kamera.
-
pècsimunkás
addikt
Húsvètre kijön majd az Elite 2?
Jövő ilyenkor meg jöhet a gen3 Elite vagy mi...A telefonhoz: igazából tetszik!
NTFS tartalmak felismerèse- lejátszása a Samsungnál probléma - de, meg lehet oldani, hogy az is vigye.
Másnál mèg nem tapasztaltam.Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
veterán
válasz pècsimunkás #20 üzenetére
Samsung Galaxy S21U telefonom van, nem tapasztaltam eddig gondot, ha NTFS-re formázott SSD-t, pendrájvot csatlakoztattam hozzá az USB porton keresztül
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
pècsimunkás
addikt
válasz Donki Hóte #21 üzenetére
Èn eddig kettővel is próbáltam, ès alapból az NTSF nem ment.
Total Commander meg mèg egy alkalmazás kellett hozzá- amit meg is vettem, ès utánna nem volt gond.De, örömteli amit írsz.
Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
joey04
titán
válasz pècsimunkás #22 üzenetére
nekem s24u gyári féjlkezelője nem ismerte fel.
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet. Jó lett, a kevés frissítésért kár, de szerintem is nagyon réteg termék. Ha sokat játszanék, akkor inkább valamelyik kézikonzol, playstation portál stb...
A jövő most van
-
Ganzer
aktív tag
válasz viragdani01 #12 üzenetére
Na az jó lenne! A fehér verzió szerintem mocsok jól néz ki.
-
Az Asus azt mondja, minimum két Android főverzió-frissítést és öt évnyi biztonsági patchet fognak majd OTA-ként kiküldeni a telefonra. Itt a két főverzió-frissítés az, ami nem méltó a csúcskategóriához és az árazáshoz, ezt meg is jegyeztük az előzetes online sajtótájékoztatón. A cég válasza erre az, hogy a hardcore rajongók általában két-három évente váltanak ROG Phone-t, mert a hardver ezt indokolja, de az öt évnyi biztonsági támogatással az alkalmi casual játékosok nyugodtan tudják még használni a mobilt akár megjelenése után három-öt évvel is.
nyaljanak sót lehetőleg 12%-s tejföllel."mert a hardver ezt indokolja" Mihez? Asphalt 9-hez vagy Fortnite-hoz aztán tényleg kell az erő. Mert a 2-4 éves készülékek 144hz-es képfrissítéssel és max beállításokkal nem elég jók. Nincs androidon olyan játék ami ezt a számítási kapacítást kihasználná. Ha csak nem PS4-es játékokat szeretnének futtatni a jövőben..
Volt ZF 9-em amihez kerek 2 +2 éves támogatást adtak, a bootloadert is bezárták és az unlocker tool-t is levették. Nagyon bíztam hogy a Rog 8 széria után, - tényleg egyedüliként (még a Sony is fejlődött ezen a téren) + ennyire bénán kezelik a felhasználóikat - lesz végre javulás, hogy eljutunk odáig, hogy egy ennyibe kerülő készülék végre méltó támogatást kapjon, de hát ha nem, akkor nem. Remélem, hogy az egész széria rajtuk fog maradni. Hogy lehet ilyen hülyeségeket mondani nem is értem. A Pixel 9 meg a majdnem 3x gyengébb hardverével jóval hosszabb ideig lesz támogatva majdnem fele áron..
B.C Rich...Jackson...Ibanez(?)
-
MMiklos86
csendes tag
válasz Hadeska22 #27 üzenetére
Azért ez milyen gyenge szöveg a cégtől... Casual játékosoknak bőven elég a fele ennyibe kerülő telefon is. Hardcore játékosoknak meg csak két év használati idő jár ennyiért. Jó, értem én, hogy főverzió-frissítés nélkül is lehet használni, de akkor is elég szánalmas, hogy ennyire nem teszik az elvárható támogatást a telefon mellé és még hülyére is vesznek.
-
MMiklos86
csendes tag
Kicsit olyan érzésem van, mint a Sony Xperia VI esetén. Lebutítják a kijelzőt a jobb üzemidő érdekében, aztán magyarázzák, hogy az mennyire jó nekünk. Ott még érthető, mert a mindennapi használatban kb. mindegy, hogy 396ppi (Xperia 1 VI) vagy 460 (iPhone 16 Pro Max), de egy játékra, multimédiára kihegyezett telefon esetén harmatgyenge a 388 (ROG Phone 9 Pro).
Egymás mellett használva igencsak észrevehető számomra céges A33 411ppi képernyője és saját Oneplus 11 525ppi képernyője közötti különbség.
-
Graphics
Jómunkásember
Faragtak annyit a ROG designon, hogy hétköznapi ember számára is emészthető a történet.
Kicsit zenfone-sodás vehető észre szerintem.
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Karesz613
csendes újonc
A Nubia Redmagic 10 Pro sokkal érdekesebb (December 3-án lesz a start).
"B(.)(.)bs and beer"
-
Karesz613
csendes újonc
Kinek a pap, kinek a papné. Azután, hogy zsinorban három Asus FOS Phone alaplaphibás lett nálam (1, 3, 5s Pro), számomra felejtős.
Jelenleg Redmagic 1-et (nx609j) nyúz a unokaöcsém (tőlem örökölte meg), ami már lassan 7 éves lesz és még mindig Medium-Very High frameraten viszi a COD Mobilet "Super Performance" módban akadás, fagyás, framedrop nélkül. A telefon persze meleg, de a teljesítményből nem vesz vissza és napi szintű, több órás intenzív használat mellett sem pus*tul meg az alaplap, sem az akku.
Nekem már a második Redmagicem van azóta (Redmagic 5g és most 7). Azon kívül, hogy a szoftveres támogatottság nem az igazi, semmi negatívat nem tudok mondani egyikre sem. Nem mellesleg a dizájn is messzemenőleg jobb, mint az Asusnak (legalábbis nekem)."B(.)(.)bs and beer"
-
Darth_Revan
veterán
Hát ha igazak a pletykák, akkor
1) Ugyanazt a stabil, magas teljesítményt fogja hozni a beépített folyékony fémes aktív hűtéssel, mint ez a külön, jó pénzért megvásárolt, az egész telefont elrondító aktív hűtéssel
2) Jobb a kijelzője (képernyő alatti kamera és nem kivágott lyuk)
3) Néhány játék jobb teljesítményt fog adni, p COD vagyl Genshin Impact ami alapból csak új Apple készüléken engedi a 120 FPS-t, azonban a ZTE szoftveresen ráerőszakolja, hogy engedje az extra FPS-t (kb mint ahogy a Microsoft megoldotta a Series X-nél, hogy csak 30 FPS-el futó régebbi játékok esetén is brutál erőből rákényszeríti a 60 FPS-t)1 valódi hátrány: A ZTE csak 1 fő rendszer frissítést igér (Android 16), míg az ASUS talán többet, viszont ezt is sok embernél kiüti a legnagyobb előny:
Az ár. A várható EU ára 250-300.000 Ft körül lesz, azaz fele annyi, mint a Rog Phone 9. Nekem bőven megéri a fele annyi árat az, hogy nem kapok rá Android 17-et
-
doooo
veterán
válasz Darth_Revan #34 üzenetére
A kijelzője nem jobb, a kamera helye egy döntés, aminek ára van, minden esetben (a megítélése szubjektív).
Az, hogy hogyan fognak teljesíteni bizonyos játékok meg a jövő titka, és semmiképp nem a hw-től függ, amit perpillanat az egyetlen biztos összehasonlítási alap.
Persze ha már a szoftverről beszélünk, itt fel sem merülhet a ZTE fölénye. Még a fordításokat sem tudták megoldani benne, immár isten tudja hány éve (angolul sem).Itt a tesztje az előző generációs Red Magicnek: [link] Még a ráerőszakolt FPS-boost sem működött, a kijelző is rosszabb volt, mint papíron, a kamerák teljesítménye borzalmas (az összesé). És még sokkal jobban melegedett is, mint szabadott volna.
Simán tetszhetnek ezek valakinek, de objektíven rosszabbak bármelyik ROG-hoz képest.Ja és az Alza árul még 9-es Red Magicet most is, és most is 370k, megjelenéskor majdnem 500k volt. Ez borzalmas ár érte. Most is, akkor is.
[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
Talán nem az Alzatol kellene venni dupla áron
Oneplushoz hasonlóan a hivatalos oldalról kell megvenni 650 EUR áron, nem pedig helyi kereskedőtől aki fellőcsöli az árát 500.000 ft-ra. Oneplus telefonra is a hivatalos oldalhoz képest a magyar kiskereskedők szép extra hasznot rapakolnak
Az tény, hogy a kamera valoban gyengébb egy 250.000 Ft-os telefonban mint egy 600.000 ft-osban.
[ Szerkesztve ]
-
doooo
veterán
válasz Darth_Revan #37 üzenetére
Az egyik túl van árazva, a másik semmit nem tud abból, amit papíron írnak róla, és nem is 250k. Mérlegelni kell, de sok sikert, ha valóban veszel egy ilyen Nubiát.
Szerintem vannak nem-gamerként reklámozott mobilok is, amikkel bármit lehet játszani, és még olcsóbbak is (vagy legalább azt nyújtják, amit elvileg nyújtaniuk kellene; szoftverben is).[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
Hála a romló forintnak már valóban nem 250k, hanem 270. Azt se felejtsük hogy ZTE előrendelőknek szokott adni kupont is, ami -10k. RM8-at vettem 240-ert és az akkori Rog pbone-hoz képest fényévekkel jobban megerte. Semmivel sem tud annyival többet az Asus hogy megérje a dupla árát. Selfie kamera hulladék, az tény, de nem érdekel, inkább legyen egy kijelző alatti gyenge kamera amit kb fél évente hasznalok mint egy kivágás.
[ Szerkesztve ]
-
Karesz613
csendes újonc
Ezt csak úgy csatolnám ide, ha már az előző széria hőmérsékletét is szóvá tetted.
Az előző szériás, méregdrága, szuper ROG Phone 54℅-os stabilitást tudott produkálni a hűtőventi nélkül.
A szarabb, olcsóbb Redmagic, ami "jobban melegedett mint kéne" a beépített miniventi nélkül:
"B(.)(.)bs and beer"
-
Lirion
addikt
válasz Karesz613 #40 üzenetére
Én még hozzátenném, hogy a rog 8 pro wildlife stress tesztje külső hűtő nélkül 70% stabilityt hozott 62 fokra melegedéssel, a rm9 pro 93% stabilityt 59 fokos melegedéssel a mobilarenás tesztekben.
Bár kétségtelen, hogy sok mindenben jobb az asus, de a majdnem dupla árhoz képest kevés a különbség. -
doooo
veterán
válasz Karesz613 #40 üzenetére
Az előző gen Nubia meg: "Sadly, the device wasn't able to pass the 3DMark Wild Life GPU stress test. It overheated before it was able to complete a full 20-minute cycle, with or without the cooling fan."
Szóval vagy throttlingol többet, és cserébe működik, vagy nem, és cserébe leáll az egész. Erről ennyit.
Ja és ez a venti nélküli, de X-Modeba rakott ROG 8 grafikonja: -
Karesz613
csendes újonc
Igen, látom. X-Modeban kb. hozta a Nubia szintjét venti nélkül.
Az a nagy kérdés, hogy mi az amivel többet tud nyújtani a közel dupla árazásért cserébe az ASUS?+1 főverziós Android frissítés?
Minimálisan jobb kamera?
Vagy mégis mi?Legyen bármi is az a plusz, egész biztosan nem ér tőle 2x annyit az ASUS ajánlata.
Főleg hogy a használtpiacon elég sűrűn jön szembe alaplap hibás ASUS ROG és Zenfone a mai napig. Mind kihullik előbb vagy utóbb. Ellenben Redmagic még egyszer nem jött velem szembe alaplapi hibával nem csak itthon, de még a külföldi piacokon sem.
Ezt lehet arra fogni, hogy "Nem kell töltőre dugva napi 10 órát nyomni a Genshint" és stb. Viszont ezek a telefonok gamereknek készülnek, akik nagy többségben elég intenzív játékosok ha ilyen telefont vesznek. Ennyi pénzért az lenne a minimum, hogy a célközönséget stabilan kiszolgálja és nem csak a gari érvényessége alatt.Mindenki el tudja dönteni, hogy neki kell ennyiért vagy sem. Nekem és még sok másik embernek biztos nem.
(Személy szerint ha utánam dobnák, akkor sem kéne. Majd talán akkor ha nem lesz túlárazva, normális dizájnja lesz és ami a legfontosabb, megbízható lesz olyan téren, hogy a gari lejárta után nem döglik meg az alaplap)[ Szerkesztve ]
"B(.)(.)bs and beer"
-
Graphics
Jómunkásember
Minden csúcs Snapi fog throttylingolni, inkább a kérdés a mikor.
De most én is beleugrok egy Nubiába vagy Red Magicbe, mert szimpatikus a full kijelző. 600 euró nem pénz érte. Sz.rok én a játékra... Nem arra veszem.
Lehet persze ellene beszélni.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
őstag
Elég dühítő hogy megvettem a rog phone 8 at mellé a hűtőt kivettek belőle a mélynyomót most meg visszarakjak.
Ez elég patkány húzás volt főleg úgy hogy előtte meg benne volt. Ugyan úgy hülyének nézik a vásárlókat mint a többi cégnél.
Az árát meghagyjuk is. Második rog phone telefonom a nyolc de 500 K nem ér."Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
őstag
Tehát az új 8 elite soc 9.1%-al gyorsabb a 8gen3-nál mindenféle kisegítő kellék nélkül. Azt hiszem ezzel el is van döntve, hogy marad az S24U nem kell S25U
@viragdani01: Azt lehet tudni miért armv8 és nem armv9 a Sanpdragon 8 Elite? Illetve mivel tud kevesebbet az új soc utasításkészlet szinten?
[ Szerkesztve ]
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * adatlapomon
-
Darth_Revan
veterán
Bejelentették a Red Magic 10 Pro.
Snapdragon 8 Elite
6.85 inch 144 Hz teljes kijelző lyuk nélkül
7050 mAh akku+100w gyorstöltésMindez a korábbi modellekhez hasonlóan változatlan áron, 650 EUR-ért... ahogy sejteni lehetett, az ASUS szégyenkezve elbújhat (meg sok más nagy nevű gyártó az áraikkal).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest