Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
axlfsi
veterán
Párszor megfordult a fejemben, hogy RAM-ot kellene upgradelni rajta (ugyebár, kellő szakértelemmel és szerszámokkal megoldható), aztán mindig eszembejutott, hogy még vagy 1 áv gari van rá, így nem bántom, ... és habár van erősebb, nagyobb, "rendes" gaming notim is, azt gondolom, hogy bőven gyors, reszponzív és használható napi rendszerességgel, ha nincs más)... illeve, leszámítva pár nagyon új és nagyon AAA címet, minden szépen elfut rajta... még mindig a legjobb vétel (lévén az X és Xbox X-ek 300k körül továbbra is).
a bal oldali fekete doboz az micsoda? Külső videó kártya?

Az egyébként
(fancy, meg minden, de ebben a felállásban (ROG XG Mobile és egy Rog
Xbox Ally X) már megint csak irreálisan drága és annyiért egy jóval izmosabb notit is lehetne venni) -
axlfsi
veterán
Tippre, hozzá sem hasonlítható azon VR megoldásokhoz, ahol nagyon szépen körbe van zárva a terület (mint pl. egy PSVR2), nem szűrődik be külső fény, ami ronthatna az élményen, hanem lévén csak egy szemüveg, közel sem olyan jó az élmény (hogy az érne 200k ft-ot)... tippre. De reméljük a kolléga is ír róla pár szót
-
törölt tag
Az a kérdés, hogy a WD19-cel működik-e a freesync hdmi-n keresztül? Ehhez freesync / VRR kijelzőre van szükség.
#1898 affli
Két freesync / VRR kijelzőm is van, és jelenleg nem állok fényesen, ezért is racionalizálnék, azaz adnám el az amúgy sem használt pc-ket. 2 porosodik mellettem, az elmúlt fél évben 1-2 alkatrész teszteléséig voltak bekapcsolva. ROG Ally sem volt használva érdemben, de dokkolóval tudnám használni. 49" 4K 120 Hz kijelző és Series X előtt ülve nehezen vesz rá a lélek, hogy egérmoziban kockuljak, bár GP-s Octopath Traveller-t nyomtam egy kicsit, az ilyen játékoknak jól áll a kis kijelző is. Illetve ünnepek idején meglátogat minket unokatesó, és akkor jól tud jönni. Utoljára csak így tudtunk 3-an Diablo 4-ezni az apjával, mert couch coop-ban csak 2 játékos lehet konzolon (Diablo 3-nál lehetett 4-en is). -
kissbill
tag
Igen, a mikro kapcsolot. Csak annyit csinaltam, hogy leszedtem a hatlapot, majd a mikro kapcsolora csoppentettem ahogy eppen elertem. Meg kellett kicsit donteni a keszuleket, hogy biztos befolyjon az alkhol es utana nyomkodtam az RB gombot.
Majd fel orat raraktam a kb 40 fokos radiatorra, hogy biztosan elparologjon minden.
[ Utana vissza hatlap, radugni a toltore, bekapacsolni. Kiprobalom, semmi, ugyan olyan rossz..... mondom neee mar. Aztan leesett, h a LB gombot mostam at ....
Ugye amikor megforditod a hatuljara akkor pont felcserelodnek az RB es LB gombok, tukrozodik... Na, ezutan a malor utan ismet hatlap le, most a RB gombot mostam at tenyleg. Szaritas, osszerak, toltore , bekapcs, es mukodott !!
] -
törölt tag
Egyszer kipróbáltam egy másik drivert, ezért újra kellett húzni a gépet. Egy core2duo gépen gyorsabban húztam új rendszert, mint ezen a zen4-es "csodán".
Nekem olyan emlék maradt meg, hogy tele volt az oprendszer az asus blotware-jeivel, azok nélkül még az extra gombok sem működnek, azaz csak érintő kijelzővel tudnád használni a rendszert, amíg azok nem települnek. A közelmúltban jártam már úgy, hogy egy újraindítás után 5-10-15 perccel rádugtam a töltőre, hogy ezt a nagyon bonyolult feladatok tudja abszolválni, de végül így sem sikerült neki, így maradt az 5 másodperces power gomb...
Alapvetően nem kötekedni akartam, csak számomra ellentmondásos clean kifejezés ezen a gépen. Még hírből sem hallottam ennyire modern eszközről, amit ilyen szinten el...khmm... szoftveres oldalon. Viszont van egy halván reménysugár, de azt is valve-nak köszönhetjük. -
törölt tag
Én amúgy a cloud recovery-t ajánlanám, az tényleg egy clean windows lesz.
Számomra értelmezhetetlen az utóbbi mondat 2. része, gyakorlatilag a következő 3 kifejezés egy mondatban nem használható: Asus ROG Ally, clean, windows.
Ilyenről maximum álmodozni tudunk, gyakorlatilag az asus blotware-jei fektetik két vállra a gépet. -
LeventeV
őstag
-
axlfsi
veterán
Ezekhez kell a 90 fokos adapter vagy semmi egyéb, csupán az SSD? (még nem néztem ezekről semmi videót, elnézést a valószínűleg triviális kérdésért).
szerk.: ja, látom. Ez a rövid háttértár. Ehhez vaszeg ugye nem kell, csak a 2280-asokhoz(?).
Apropó: ilyen 90 fokos adapter hol érdemes venni? Tudtok korrekt áron forrást hozzá?
-
icemad
nagyúr
Sajnos nem tudok.
Hollandiában élek, itt van egy Action nevű áruházlánc. Kb, mint otthon a 100 forintos bolt, tele van kínai kacatokkal, de olcsó, helyben van és mindenre van garancia. (action.nl oldalon lehet nézelődni, ha érdekel, talán ott fent van a toll is)
A tollat lefotózom, ha hazaérek.Szerk. : közben megtaláltam.
[link] -
-
kissbill
tag
parancssor -> begepel : powercfg /batteryreport es a user mappadba general egy html doksit .
At the command prompt, type powercfg /batteryreport, then press Enter. The battery report will be an HTML file that's stored in a folder on your PC. The file location will be shown in the Command Prompt window. -
Norbika88
senior tag
Ma újra raktam még egyszer... Úgy vettem észre, hogy az újraindítás nem volt "teljes újraindítás" a driver telepítések között. Megcsináltam az előző hsz-k ben leírtak, hogy ne legye fastboot, meg teljes leállás. Így raktam fel a drivereket és mindegyik között szigorú restart, most szuper meglettek a TDP csúszkak...
-
kissbill
tag
Lentebb kuldtem egy kepet, ott latszik egy AMD beallitas : AMD Fluid Motion Frames.
Ez az uj amd driver-rel jon elo a ROG-on , ha bekapcsolod akkor amit irtam is : 50 FPS-rol felmegy 80-90 FPS a gamma, de cserebe lesz egy input lagged.Amit meg eszrevettem, hogy hibernaciobol visszaterve kifagy a AMD app
. Ezt eddig nem csinalta, es ettol a jatek is kifagy. -
Sajnos nem csak a foglalat a probléma, hanem a vezérlő elhelyezése. Olyan területre sikerült tervezni, ahol olyan hőterhelést kap, amit sokáig nem tud tolerálni. Szar by design.
A vezérlő pedig a MicroSD foglalat túloldalán van egyből.
Sárga keretben a vezérlő:
Source: iFixit -
Van egy kis fényérzékelő a hátlap alatt ami ha fényt kap, csak töltőre dugás után éled fel a cucc.
Elsőre megviccelt engem is, de gyanús lett a kis szivaccsal elkerített cucc a lapon. Letakartam az ujjammal, adtam neki tápot és ment. Felengedtem és elsötétült újra.
Ilyet még nem láttam, jót nevettem rajta.
-
Szia,
Én Micron 2400-at szúrtam bele, a gyári is az volt. Kapásból 2TB-ot és nem bántam meg, mert pár nap alatt ki nőttem volna ha kissebb.
Létezik adapter, amivel a jóval ocsóbb(és valamivel gyorsabb) 2280-as SSD-k is bele mennek. Hátránya, hogy a hűtő fölé nyúlik és ott elég sok hőterhelés éri.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo gamer laptop bazár - friss lista (2026.04.01)
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- LG UltraGear 34GP63AP-B VA Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync
- HP EliteBook 830 G8 13,3" i7 -1185 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Lenovo L13 G2 Core i5 1135G7 Intel Iris XE 8Gb Ram 256Gb NVMe SSD Boltból Garanciával Számlával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(fancy, meg minden, de ebben a felállásban (
No offense ofc.
Ugye amikor megforditod a hatuljara akkor pont felcserelodnek az RB es LB gombok, tukrozodik... Na, ezutan a malor utan ismet hatlap le, most a RB gombot mostam at tenyleg. Szaritas, osszerak, toltore , bekapcs, es mukodott !!
]
Hollandiában élek, itt van egy Action nevű áruházlánc. Kb, mint otthon a 100 forintos bolt, tele van kínai kacatokkal, de olcsó, helyben van és mindenre van garancia. (action.nl oldalon lehet nézelődni, ha érdekel, talán ott fent van a toll is)
Bios is a legfrisseb 337. Ma megprobálom, hogy mindent is felrakok..
. Ezt eddig nem csinalta, es ettol a jatek is kifagy.
Source: