Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Egy óra, két rendszer
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
NightLord
tag
válasz
elder troll #1704 üzenetére
Igazából a szoftveres rétegen nem vágom mit értesz, nem olyan bonyolult ez az ally, ez egy egyszerű windows-os pc. Feltolod rá a win-t, telepíted az eszközillesztőket és működik minden funkciója, semmi extra nem kell hozzá. Az egyetlen "trükkös" dolog a GPU driver lecserélése az AMD saját driverére, de ehhez is csak azt kell tudni, hogyan kell inf-ből eszközillesztőt cserelni, utana meg manualisan telepiteni a drivercsomagból az AMD Radeon software-t.
Ami plusz "szoftveres réteg", az max az Armory Crate, de azt sem kötelező használni. A gyári rendszerén sem emlékszem, hogy különösebben sok bloat lett volna, az Armory Crate uninstallálható (az egyetlen fontos funkciója a TDP szabályozás, de az máshogy is megoldható), azon kívül egy elég stock windows van rajta. A clean install-t csak azért csináltam, mert gyárilag magyar lokalizációs windows volt rajta, és angolra akartam cserélni. Ilyen belassulásos élményem még sosem volt vele.
Hozzáteszem, friss tulaj vagyok, lehet, hogy 1 évvel ezelőtt még nagyobb szopás volt az élet az ally-val.Hú ez a fejből gépelem a win95 / millenium kulcsot élmény nekem is megvolt annó, nem sírom vissza : )
-
válasz
elder troll #1704 üzenetére
Szerintem nálad nem fost össze magát, csak nem tudtad, hogyan kell vissza állítani az előző meghajtó csomagot.
Ha a kézi driver telepítés erőszak, akkor mi anno 95/98 idején hatalmas erőszak tevők voltunk, mert a PnP USB pendrive driverét is kézzel kellett "beerőszakolni" floppy-ról.
Igazából, a mai napig kézzel tolom be a hálózati printernek a PCL6 drivert, mert az legalább működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen házat vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Minden ami hőszivattyú
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Politika
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
- X1 Carbon 9th 27% 14" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam
- HP 15s-eq1036nh - 15,6"FullHD IPS - Ryzen 5 4500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ASUS VIVOBOOK X560UD-BQ009
- Precision 5560 15.6" FHD+ IPS i7-11800H T1200 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest