Hirdetés
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Yettel topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- One mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Semin
őstag
Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Kérdés :
Bővíteni akarom SSD-t az XBox Ally X-ben. Van egy WD_BLACK SN770 NVMe SSD 2TB-om, a kérdésem az, hogy érdemes lenne egy WD_BLACK SN7100 NVMe SSD 2T-ra beruházni, vagy az a sebesség különbség (5k vs 7k)már nem jelentős? -
Semin
őstag
AC-ben ha csatlakoztatod - mivel ugye tölt is - egyből turbóba vált. (35W)
Tippre azért 115W, mert nem működik a DB.(A Dynamic Boost) egy 25W-os keret amit a CPU és a GPU között osszt el a rendszer terhelés függvényében. A gyártó persze nagyvonalúan a max-ot tünteti fel,
vagyis az 5070 ti esetében a 115+25=140W-ot. )Ha AI barátunkat megkérdezed, már ezt is mondja a tesztek alapján :

-
Semin
őstag
Nos játszottam is kicsit és 112W a max amit láttam, vagyis megfelel a 115W-os gyári specifikációnak. Sajnálatos, hogy nem terveztek 140W-ra, mert a 5xxx sorozat végig szépen skálázódik. A hűtés is bírná, hiszen a 5090 -es variánsnak is ugyanez a “doboza”, és ott 150W-al is elbír. Persze akkor azt nem lehetne eladni 2300$-ért
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Jelentem a cucc kellően hangos (szerencsére nem zavaró visítás hanem szélzaj), és rútul köpi a meleget
(no azért a TUF-om hangosabb)
Persze a fizikát nem lehet meghazudtolni ezt is vártam.Teljesítményben nagyjából 18% a bukó egy 140W-os Laptophoz képest, ami meglepően jó eredmény.
@eldiablo:

-
Semin
őstag
Ha valakit érdekel akkor kb. ezt tudja a kombó: [link]
-
-
Semin
őstag
Köszi!
Azért tegnap meglepett, hogy a belakás egy kicsit nehezebben ment mint ahogy arra számítottam. (Egy Steam Deckhez képest konkrétan rémálom)
Frissítések csúsztak el, az ACSE konkrétan még mindig 2.1.15-ön van és Up to Date-nek mutatja, közben pedig megvan a 2.1.16.-os feature. Ahogy látom nem egyedi probléma...
A gép ereje/hatékonysága, és előre definiált Ai power/FPS kezelés is - már ahol támogatott- zseniális.
Bazzite-ra/Steam OS nem lesz opció egyelőre, mert érkezik hozzá egy kiegészítő, de az megköveteli a Win használatát.
ETA Prime YT videóit meglesheted
Köszi az ajánlást mindenképpen rálesek
-
Semin
őstag
Nos én is csatlakoztam. Szerintem a mai nap elmegy a belakással
Esetleg 1-2 tippet szívesen fogadok amit mindenképp érdemes beállítani. 
-
Semin
őstag
Huge NEW Update for the ROG Xbox Ally X — Massive Performance Boost!
Nagyon tetszetős az a rész, hogy már ki-be lehet kapcsolni CPU magokat : [link]
(Csak ROG Xbox Ally X-nél elérhető)@eldiablo :
Ez az a lehetőség amit eddig hiányoltál ? -
Semin
őstag
Nem mondom, hogy nem fordult meg a fejemben, hogy kipróbálok egy ROG XBOX ALLY X-et
A régi ally X-nek vajon mekkorát eshet majd az ára a használt piacon?
(tekintve, hogy az új ugyanazon az áron jön)Tech 2 teszt : Az első XBOX kézikonzol! | ROG XBOX ALLY X teszt
Minden esetre szimpatikus ez a csomag
-
Semin
őstag
Infómorzsák Rog Ally 2 : [link] (magyarul is)
Talán be is fut idén. Nagyon kíváncsi vagyok rá, főleg ha SteamOS-t is kap. -
Semin
őstag
Bár nem követem az Ally árát ez nekem jó akciónak tűnik

(Felbontott!!)ASUS ROG Ally (AMD Z1 Extreme) - Konzol | Alza.hu - 174 790 Ft
-
Semin
őstag
Indul a buli : STEAMOS TÁMOGATÁST KAP AZ ASUS ROG ALLY

(Hivatalosan a valve által megerősítve) -
Semin
őstag
Volt szó arról, hogy nem lehet töltési korlátot beállítani az Allynak.
Vettem egy ASUS lapost, és kerestem egy AC alternatívát, (kb. az őrületbe kergetett a háttér-folyamataival, hülyeségeivel, és a bonyolultságával), de ez most mellékes.Belefutottam egy G-Helper nevű kis progiba, ami tökéletes alternatívája a AC.nek, nem mellesleg mindenben jobb nála. Extra funkciókat tartalmaz stb. stb.
És ez a kis progi lehet - az Ally esetében is - a jobb testre szabhatóság a kulcsa : [link]Nyilván nincs Ally-om, - így kipróbálni nem tudom- de egy próbát esetleg megér

-
Semin
őstag
BB topicban most linkelték(köszönet érte Pferi fórumtásnak):
ASUS ROG Ally kézikonzol, 16 GB LPDDR5, 512GB SSD, fehér
(199.990 Huf)
Szerk:Az eredeti poszt szerint Z1 Extreme, de nem ellenőriztem le.
Valóban a leírás szerint Z1 Extreme. -
Semin
őstag
Nem kell lehúzni.
A deck támogatja a pass through chargingot. (Ahogy a legtöbb laptop is már elég rég óta) Ha használod miközben töltőn van ,90%-on megáll az akku töltése, hogy kímélje. Sőt - a beszámolók alapján- hiába van kábelen magától is le hagyja merülni néha, kondicionálja. (Az enyém 3 hónapos, és 100%)Nagyon csodálkozom, hogy egy Asus aki 25+ éve gyárt notebookokat elfejti ezt a funkciót. Sőt az amit a deck automatán csinál pont az Asus saját ajánlása

-
Semin
őstag
Érdekes koncepció :
AZ AR SZEMÜVEGGEL ÖTVÖZÖTT KÉZI KONZOL LEHET A ROG ALLY ÚJ ELLENFELE -
Semin
őstag
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Miért kellene egy olyan op. rendszerrel tesztelni ami - bár felhető- nem kell a működéséhez? A Decken nem használsz Win-t csak amíg felteszed a magyarításokat, ha van ilyen igényed. A konzol egyik komoly verseny előnye a saját rendszere.
Ha magát a felhasználói élményt teszteled - ahogy ebben a tesztben- akkor azt valós környezetben kell megtenned.Nem vitatja senki hogy erősebb hardver van az Ally-ban, csak a meglelő oprendszer hiányában -HH módban- ezt nem tudja kamatoztatni.
Így az a tényállás hogy kézben semmivel sem gyorsabb mint az Oled Deck, miközben az üzemideje fele/harmada.
De a legutóbbi hozzászólásom pont ezen a tapasztalaton alapult.Nekem ez a teszt túlzottan fizetett steam deck pártira sikerült...
Nem gondolom, hogy egy GamersNexus lejáratná magát fizetett teszttel. Nézz utána kicsit a csatornának.
Ez a teszt pedig parádés, nagyon komoly munka lehetett megcsinálni. -
Semin
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Ezt a tapasztalatot csak megerősíteni tudom. Oled Deckem van, a barátomnak Ally.
HH módban vérszegény az Ally -a deckhez képest- elég gyenge üzemidővel, az OLED SD kb megeszi reggelre ha csak 15W-al kell beérni. (köszönhetően többek között az optimalizáció hiányának) Ellenben ha be van dugva, akkor fordul a kocka.És ez az a pont ahol mérlegelnie kell a tulajnak. Üzemidő, vagy teljesítmény. Ebben a tekintetben az Oled SD nagyon jól be van lőve, mert igazi középút.
Ha meg tudod oldani, hogy mindig be legyen dugva, akkor már más a leányzó fekvése
Kíváncsi leszek az Ally 1.5 vagy 2.0-ra.
Deck esetében is nagyon sokat hozott [link]
(Ha már D4 volt a beszédtéma nem is olyan rég)Mondjuk az meglepett, hogy bedugva mennyire melegszik az Ally. Ezzel kezdhetnének valamit

-
Semin
őstag
BestBuy topicból :
ROG Ally Z1 Extreme
[link] 249 990 Ft
ÁK ~319k
Új hozzászólás Aktív témák
- Acer TravelMate Spin B311RNA- - Érintőképernyős
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- Eladó használt Macbook Pro M1 / 16GB / 256GB SSD 2020-as
- MacBook Pro 16,1", 2,6 GHz i7, 32GB Ram, Radeon Pro 5300M 4GB, 2019-es modell, 2020-as gyártás.
- -300e Ft KEDVEZMÉNY:ÚJ Lenovo Thinkpad T14 Gen 5:Ultra 7 165U/64GB DDR5/512GB/400nit/vil.MAGYAR bill
- Lenovo Thinkpad X13 Gen2 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 5650U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 W11 Pro Garancia
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / 100%-os akkumulátor / 12 hónap jótállással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB E-SIM Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4262, 95% Ak
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)