- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
Roachy
senior tag
Üdv mindenkinek!
Adott egy Asus P4C800-E Deluxe alaplap, ebben 2 vinyó a primary ide channel-en. Ebbe tettem bele egy adaptec 19160 scsi vezérlőt és 2 scsi hdd-t.
Az történt, hogy munka miatt be kellet tennem a gépbe a 2db scsi vinyót, az egyiken oprendszerrel.
Betettem a scsi vezérlőt, rákötöttem a vinyókat, elindítottam a gépet, és megdöbbenve látom, hogy a scsi-ról boot-ol a gép, nem az én primary master ide vinyómról. Tüzetesebben megnéztem mivan és a primary ide csatornát egyáltalán nem látja az alaplap se bootoláskor, se a biosban, ha rajta van a scsi is. Gondolom sebaj, majd rádugom a promise raid vezérlőre ide módban őket. Ekkor már látta, de továbbra is a scsi-ról akart indúlni. Ha kiválsztottam az elején hogy miről indúljon, akkor látszólag elindúlt, mert bejött a winfos rossz leállítás utáni boot képernyő, ahol a csökkentet mód, a normál, vagy a legutolsó működőképes beállításokkal közűl lehet választani. De bármelyikkel próbálkoztam mindig újraindúlt a gép, a winfos meg nem töltődött be. Elegem lett és elindítottam a scsi-ról az xp-t, de mivel az teljesen más alaplapra lett telepítve, nem igazán tudtam vele dolgozni, mert mindig előjött valami gebasz! Most levettem a scsi-kat, visszaállítottam mindent de érdekes módon a vinyók a third ide channel-re, az optikai meghajtók a fourth ide channel-re kerűltek, egyébként ezt leszámítva minden a régi. Miért lehet ez, mit csinálok rosszúl? Más alaplapok biosában egyszerűen ki lehet választani hogy a scsi, vagy az ide channel legyen az elsődleges, de itt ilyet nem találtam.
A lényeg, hogy szeretnék ide vinyóról bootolni, úgy hogy lássa a scsi-kat is.
Aktív témák
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G6 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3006, 90% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest