- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
Aktív témák
-
Zanik
addikt
válasz
Herbali #4267 üzenetére
Herbali! Ízlések és papné!
Nekem akkor is van némi ellenérzésem a Sempron procikkal szemben. Persze a Celeron M se egy leányálom, de hát akinek nem futja Core Duora az mit csináljon?!
Azt se felejtsd el, hogy változó ki mire használja a gépet! Sokszor kompromisszumot kell kötni, és bizonyos tulajdonságok másnál máshogy esnek latba! Én leírtam a véleményem/érveim az inteles procik mellett, te pedig a tiedet a Sempronok védelmében! De ahogy már valaki korábban irta, nehéz objektíven összehasonlítani a két architektúrát! Mondtam én, hogy objektív vagyok? Nem mondtam... -
Zanik
addikt
Egyetértek! Nem is akartam vitába szállni veled erről! A tény: az aksi fogyóeszköz, ami előbb-utóbb kileheli a lelkét. Amit max. megtehetünk hogy igyekszünk nem szélsőségesen használni (hőségben, teljesen lemerülve stb.), és így tovább életképes marad, de a teljesítmény fenntartásához 2 év után szinte biztos hogy cserélni kell...
Ami jó hír, hogy a Li-onos aksik technológiájának fejlesztése folyamatos, így valószinűsíthetően évről évre egyre jobb és jobb akkukat árulnak majd a notikhoz! -
Zanik
addikt
Még valami! Az se jó ha hálózatról müködtetjük a notebook-ot, mikor az aksi fel van töltve! ÉS a gyorstöltést is csak csínyán alakalmazzuk (akkor ha tényleg sürgős!), mert ezek is csökkentik az aksi élettartamát!
Olvastam hogy pl. a Li-on aksit 40%-os töltéssel alacsony hőmérsékleten (5°C) tároljuk, akkor akár éveket is kibír! -
Zanik
addikt
Hát ezzel is vitatkoznék (egy kicsit!), mivel a több cella nagyobb kapacitást is jelent! És ilyenkor alacsonyabb feszültségen tudja feltölteni őket, mivel a teljes kapacitás több cellán osztódik el. / Hasonlítsd össze pl. egy 4 meg egy 8 cellás aksi töltőjének méretét!!! / Ráadásul ha valamelyik cella hibás, akkor azt az áramkör le tudja tiltani, és nem mindegy hogy 8-1 vagy 4-1 müxik!
Persze a teljesítményt valóban a wattóra határozza meg (mAh szorozva V értékkel, osztva 1000-rel), a cellák száma inkább a hatékonyság szempontjából mérvadó! -
Zanik
addikt
Gratula! Ez van nekem is, csak XP nélkül (P002 után nincs ott a h!)
A proci fogyasztás amúgy relatív. Mert pl. ezekben már 420-as, azaz Yonah magos Celeronok vannak, amik alapjáraton (papíron) kevesebbet fogyasztanak az AMDk-nél (Ott is többfajta fogyasztású mag van! pl. a sempronos Manila(25W), a Turionos Lancester(25W) vagy Taylor (31W)) igaz nagyobb CPU teljesítménynél feljebb mehetnek azoknál (kb. 24-49W)
Tehát túlzás lenne kijelenteni, hogy a Celeron M-ek rövidebb akuidőt produkálnak, mert a fogyasztás mértéke sok mindentől függ! Főleg ha számításba vesszük, hogy ezekben az Asus-okban 4400mAh-ás, 8cellás aksik vannak!
Tehát semmi baj a Celeron M-mel, ha valakinek nem futja Core Duora, akkor inkább ilyet vegyen SZERINTEM! -
Zanik
addikt
Én ezt venném a helyedben!
[link]
Még mindig jobb egy Celeron-M proci, mint egy Sempron, de bizonyos szempontból még a Turionnál is! (1MB L2 Cache szemben a Sempron 256-ával és a Turion 512-ével!)
Aztán rögtön 1Giga rammal indulsz, ami ráadásul 533Mhz és nem csak 333...
A vinyó is 5400-et forog, és van benne bluetooth is!!!
Amúgy én egy A6Rp-AP002-öt vettem és nagyon meg vagyok vele elégedve eddig! Sajnos nekem csak 180e-m volt rá és így is átléptem a megengedett keretet 5ezerrel! Ha 220-am lenne, tuti a fent belinkeltet vettem volna meg!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Zanik
addikt
-
Zanik
addikt
Visszaolvasgattam, és hát nagyon befossattatok gyerekek ezzekkel a TSST-szidalmakkal. Ugyanis az egyémben is ilyen van! Egész pontosan TS-632D.
Írni még nem írtam, de az olvasásnál eddig nem volt para, mindent pöcre vett, de akkor is félek, hogy esetleg nálam is írási gondok lesznek?! A héten veszek CD-ket próbaírásokhoz, azt meglátom nálam is jelentkeznek-e a tünetek! Meg akarom előzni a bajt, mert nem akarom hogy utólag derüljön ki, hogy rosszul írt meg valami fontos CD-t... -
Zanik
addikt
Sziasztok!
Pár napja már én is boldog Asus noti tulaj vagyok. Egy A6Rp-AP002-t vettem sulinetre. Eddig minden frankó, tökéletesen müxik a drága, le is kopogom.
Az aksi kalibráláshoz azt ajánlotta az eladó srác, hogy első használatkor teljesen fel kell tölteni, utánna meg lemeríteni! Nos, én megcsináltam frankón, és csak később a BIOS tutujgatás közben vettem észre, hogy ott van egy külön ilyen lehetőség! De azt se csinál mást, csak fullra tölti, aztán meg valahogy ''kisüti''! De a Litium-Ionosokra ezt már nem nagyon szokták alkalmazni. Úgy ahogy a régi mobiltelefon-aksik meg a mostaniak között is van különbség, hát ez kb. ugyanolyan...
Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AliExpress tapasztalatok
- Hardcore café
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- További aktív témák...
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest