- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergosz2
veterán
téged idézve: bármi más javaslat?
Az a baj, hogy nem tudjuk , hogy mennyit fordítanál rá, mennyiért veszed magát a gépet, milyen kondíciókkal meg stb.
Ezért is írtam , hogy nézz át a másik topikba, mert szerintem pl 10 dekával könnyebb de jóval szarabb laptopot nem éri meg megvenni.
-
Gergosz2
veterán
Szia!
Ide nézz át : Milyen notebookot vegyek? . Töltsd ki az első HSZ-t és útbaigazítást kapsz.
-
gonger
senior tag
én egyszer láttam, ahogy az F3m-et szétszedik és zsanért cserélnek. gyakorlatilag alaplapig kellett bontani.
Nem biztos, hogy ezután egyedül belekezdenék, bár tényleg nem agysebészet, de vannak okosságok, amiket érdemes ismerni hozzá. szerintem ha megvan az alaplapod, bízd a cserét olyanra, aki ezt rutinszerűen végzi. azt a pár ezret már megéri -
Kicsirics77
veterán
-
Sanya
nagyúr
mindez, amit leírtál, hogy az elején először egy asztalira telepítetted, aminek teljesen más a hardverkörnyezete, s nem a laptopra
nos, először is, mi az hogy nem bootol usb-ről?
ennek nem látom reális okát, hogy miért ne menne.
1. lépés: keresel egy pendrive-ot.
2.: megkeresed a windows 7 telepítőlemez képfile-ját
3.: letöltöd ezt
4.: a pendrive bedug és a program elindít. felrakod a pendrive-ra a windows 7 telepítőjét.
5.: újraindítod a gépet, belépsz biosba.
6.: mivel nem vetted ki a pendrive-ot, így érzékelni fogja, hogy van benne egy usb hard disk, vagy scsi hard disk. erről bootoljon a laptop.
windows7 települ, utána pedig a szokásos -
Sanya
nagyúr
na részletesen modd el mit csináltál, utána tudunk segíteni
Peetör legkönyebben úgy tesztelheted, hogy egy másik, akár asztali gépbe berakod a merevlemezt és hdd sentinel programmal ránézel. ha 100% a kondíció, akkor nem az a ludas.
ramok esetében pedig azt tanácsolom, hogy menj és vegyél használt ramot, a tiedbe talán ddr2 való. próbagari pedig abból fog állni, hogy futtatod a memtestet legalább 1x.
Itt ki fog derülni. egészen kicsi a valószínűsége, hogy még1x hibás ramot vegyél.
ha meg hibázik, visszaadod a ramokat, hogy nem veszed meg --> vsz alaplaphibás a géped.Ha minden klappol, akkor minden menni fog. ELVILEG.
-
tl-60 esetében már a 65 nm is 35 watt tdp értékes!
nem probléma a 35 watt tdp a noti hűtéses szempontjából, inkább az a lényeg, hogy egyáltalán menjen a notiban az a típusú proci is!
f5n esetében okés a 65 nm, nekem is olyan tl-56 volt gyárilag adott notiban, lehet, hogy neked is okés lesz az f5m notihoz - de lehetőleg úgy próbáld ki, hogy az utolsó bios verzió van a notin! -
a mostani procid 90 nm, a tl-56 és a tl-60 esetében adott 90 nm és 65 nm verzió is, de tl-58 csak 65 nm kivitelben készül, ami zsákbamacska lehet - bios..stb függvényében!
próbálj úgy vásárolni, hogy a próba lehetősége adott legyen, például itt a hardverapróban is szokott ilyen lenni! -
C0R3
csendes tag
Hali!
Sajnos rossz hírem van: a hiba nagyon úgy néz ki, hogy alaplapi eredetű.
Nálam is dettó ugyanez volt a notimmal (ASUS K50AB-SX073D). Bootolás pipa, de csak fekete képernyő van bármit csinálsz. Esetleg (ha úgy tartja kedve), némi idő után (ez lehet 10 perc, de másfél óra is) betölt a win, és megy minden hibátlanul.
Ja és a slussz poén az egészben, hogy barátnőmnek is ugyanilyen gépe van, és az övé is majdnem az enyémmel egyszerre produkálta ugyanezt. Anyagrontás, esetleg szériahiba lenne a dolog?
Felhívtam a szervízt, szerencsére még garisak voltak a gépek. Futárt küldtek értük, felvitték őket Pestre.
Ki kellett mindkettőben cserélni az alaplapot.
Azonban mindkét gép kb. mindössze másfél hetet volt oda, a szállítási procedúrát is beleértve, tehát gyorsan elintézték a dolgot a szervízben (egyszerre adtuk be őket).
Mióta visszajöttek, minden hibátlanul működik bennük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Milyen egeret válasszak?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Arch Linux
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Óra topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- További aktív témák...
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Acer Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe gar
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged