Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Medical

aktív tag

válasz Mr.Skynet #11544 üzenetére

Nos, vegyük sorjában: elő járóban tisztázzuk, ÉN csak felhasználó vagyok, vagy is laikus, nem értek a számítógép rejtelmihez. Ezért fordulok hozzátok.

Operációs rendszer, Windows 7 64bites.
    A laptopom típusa, ASUS K52F SX244D, lásd lábjegyzet.
    CPU: Core i5-450M
    HDD: 500GB (ami nekem elég, mellette van egy külső 160GB)

Mért nem lesz gyorsabb a gépem + 4GB esetén, hiszen egy adott adat mennyiséget gyorsabban kajálja meg, vagy mégsem?

Laptopomat, az Interneten rendeltem meg, előtte 2-3 hétig csak az után kutattam, hogy az ASUS -on belül melyiket, illetve 200E Ft. ból kijöjjek. Szóval jól meg néztem hol a legolcsóbb és akkor a 196E Ft volt a legolcsóbb!

Mr.Skynet: nagyon figyelemre méltó és tanulságos az írásod. Megfontolandó!
    Nekem sincs millióim, hogy kidobjam a pénzt, de most van 40E pénzem, amit rá költhetek a gépemre. Javaslataitokat, ötleteiteket szívesen veszem.

A kíváncsiságomat felkeltetted az SSD vel, utána néztem, gyerekcipőben jár még a kapacitás/ár, enyhén szólva durva. Én csak akkor veszek, ha kb. 500GB/50E Ft árban lesz kapható.
    Igen azt szeretném, minél többet hozzak ki a gépből, ahogy írtad.....Win 7 10sec alatt töltene be, nem pedig 1 - 1,5 perc alatt, plusz talán egy Total Commander megnyitására sem kell 1sec-ig várnod, csak 0,1sec-ig, vagy a Mozzillád 6-7sec helyett 1sec alatt jönne be.
    Nem tudom a procit, mely Core i5 540M mire cserélhetném le.
    Memóriára visszatérve, nem tudom azt a használtat, melyet belinkeltél egyáltalán jó ebbe az a gépembe, illetve érdemes e használtat bele tenni.
    Mért nem javaslod?.....akkor meg már Corsair de abból meg nem Value szóval...), szóval a Corsair Value típust.
    További ötletek?...........központ a már említett Laptopom extra tuningolása.

• Mr.Skynet

senior tag

válasz Mr.Skynet #11544 üzenetére

Sorry, nem Kingmax-ról volt szó hanem Kingston-ról.

Remélem sosem lesz valami brutális szerver alaplapod, amire mondjuk 4db Intel xeon 7500 szériás procit tudsz pakolni, meg bele mondjuk 128Gb ddr3 ecc memót, meg mellé 1-2-3RAID kártyával 50db legalább SAS-os vinyót... Biztos faszán töltene be rajta pár Youtube videó, de talán hasznosabb lenne venni az árából egy tip-top lakást, annak legalább jópár évig csak nőni fog az értéke... oké... megnyugodtam, lehet törlni a hsz-eimet :B

Új hozzászólás Aktív témák