Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lev319

    csendes tag

    Sziasztok!

    A segítségeteket szeretném kérni.

    Nemrég vettem egy ASUS N550LF (CN103D) típusú laptopot. Operációs rendszer nélkül, szóval külön vettem hozzá egy windows 8.1-et.

    Telepítéskor kezdődtek a gondok, egyszer a LAN, máskor a VGA driver (hozzáteszem, hogy az ASUS honlapján lévő drivereket töltöttem le) telepítése alatt, újraindult a gép, majd sötét képernyő fogadott. A kurzor az egér mozgatására előjött, de semmi egyéb. Sok újratelepítési kísérlet után végre felállt a rendszer, minden rendben volt. Aztán pár héttel később megint elszállt, újraindítást követően 43-as hibakóddal jelent meg a GPU az eszközkezelőben.

    A hang is fura, gyakran nem szólal meg a hangszóró ha elindítok egy videót. Ilyenkor a hangerő szabályozót kell cibálni, hogy előjöjjön a hang.

    A gép megjárta a szervizt, kicserélték az alaplapját. Feltettem szépen mindent jól, működött is. Egészen múlt hétig, amikor rendszerindítást követően újra elsötétült a kép. Ezúttal engedett bejelentkezni, már az asztal is látszott, amikor ez megtörtént. Volt, hogy ha megmozdítottam a gépet, máris elsötétült. Azóta a GPU megint 43-as hibakódot kapott.

    Olvastam, hogy másoknak is volt efféle gondja, driver hibára gyanakszom. Mintha olyat olvastam volna valahol, hogy kifejezetten ez a laptop hibákat produkál win 8.1 alatt és hogy egyes esetekben a win8-as drivert kell feltenni, vagy valami hasonló. Erről tudtok-e valamit?

    Gondoltam megkérdezlek Titeket, hátha tudtok segíteni, mielőtt újra szervizbe küldeném a gépet.

    Köszönöm előre is!
    Levente

Új hozzászólás Aktív témák