- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Aktív témák
-
Wildmage
senior tag
Nekem egy asus p4c800e-d lapom van és nálam is az f8 a siker kulcsa, vagy a biosban az átállítása a sorrendnek, de az utóbbi maradandó változást okoz. Egyébként meg nem értem miért okoz ekkora problémát egy nyamvadt boot sorrendjének a beállítása, mert egyértelműen oda van írva minden biosban, hogy a beállítások milyen billentyűkkel változtathatók, menthetők stb...
-
harry
veterán
Érdekes. Az én lapomnál ha nem akarok bemászni BIOSba, akkor bootoláskor nyomogatom F8-at, és itt kiválaszthatom, h miről bootoljak. De ez a BIOS beállításokon nem változtat, ez csak az akkori indításra vonatkozik, legközelebb automatikusan a BIOSban beállítottak szerint fog indulni.
Numerikus 9/3 ? Régi lapomnál ezek voltak. De elvileg BIOSban írja, h mit-mivel. -
Flashy
veterán
ja. de akkor lássunk tisztán: a pluszminusz működik?
ha igen akkor azért legközelebb nagyobb körültekintést kérünk, mert a képernyő alján ki van írva, meg amúgyis, illik rájönni, hiszen ez még nem is egy bonyolult program, ez csak a bios :) na nem flame, mindenki bénázik néha. -
kovacszk
senior tag
válasz
parandroid #25 üzenetére
Soha nem tanultam angolt ezért csak az megy amit saját kút fejből tanultam az meg csak az életben maradáshoz elég, azt a numerikus +- nem próbáltam mert pont előtte jöttem rá erre az esc!!
Isten álgya az Abit biosokat ém már úgy meg szoktam hogy nem is tudnék élni nélkülük hál isten ezé az MSI deszkáé is hasonló :))
De csak winfos telepítésénél az esc egyszerűbb nem de??? -
parandroid
félisten
ráállsz a cd-re a boot sorrendnél (ha jól láttam ez a harmadik), és addig nyomkodod a numerikus plusszot, amíg előre nem kerül (jelen esetben kétszer). ez azért nem olyan bonyolult. :D aztán save and exit setup, és a következő indításnál kérni fogja, hogy nyomj meg egy billentyűt a cd-romról való indításhoz.
btw az általam látott alaplapok közül nekem az asusé jött be legjobban, szerintem ez a legegyszerűbben kezelhető és a legáttekinthetőbb. abitoktól pl sikítófrászt bírok kapni, hogy mi hol van, de nem vagyunk egyformák... :DDD
szerk: ugye-ugye, ha figyeltünk volna annak idején angolórákon, most mennyivel egyszerűbb lenne az élet? :DDD
[Szerkesztve] -
kovacszk
senior tag
Na szóval mikor elindítod a gépet a del gomb helyett folyamatosan püfölöd az esc et ha ugyan ilyen akkor bead a bios helyett egy képrenyőt és felajánlja hogy a biosban a BOOT képernyőn bállított lehetőségeg közül válassz, utánna rányomsz egy entert és már bootol is a cd-ről
Ugye mondtam hogy ilyen nincs, és ismétlem nem lehet a biosban beállítani de gondolom ezt Slax is megerősíti nekem!
Nem vagyok egy ma kezdő óvodás de ilyet még nem pipáltam!! -
kovacszk
senior tag
Ilyet én még nem basztam!!! már bocsánat :DD
Itt van mellettem ez a szat mondom ujraindítom hogy hátha valahol meglátom az alaplap tipusát mikor be akarok lépni a biosba véletlenül nem delt nyomok hanem esc-et erre bead egy külön képernyőt amin belőhetem hogy per pillanat miről akarom bootoltatni!! Jesszus mama ilyen a földön nincs
Na az biztos hogy asus alaplapom nem lessz még világ a világ!!
Mindnenkinek köszi aki próbált segíteni!! -
Flashy
veterán
-
kovacszk
senior tag
Na most ugrok neki!!
Ez egy awardbios a BOOT képernyőn van ugyan sorrend de az első mindenképp flopy a második vinyó és csak a harmadik cdrom, és sehogy sem tudom beállítani hogy a cd legyen az első help valaki!!!! -
zsoi
senior tag
Biosban:
Boot device select,
vagy first boot device...
ilyet keress -
a_kantor
csendes tag
-
Flashy
veterán
nemazér de legrosszabb esetben ha mindent végigpróbálsz sorban ami a biosban van, meg fogod találni. brute force megoldás mindig működik...
-
harry
veterán
nekem asus P4es van; a felső sorban több fül is van (pl exit/boot/main...) Itt a boot-ot kell választani; de az övé valszeg másmilyen, mert erre elég könnyen rájöhettetek volna :P
-
kovacszk
senior tag
Na ez az amit nem tudok jellen pellanatban nincs bekapcsolva, könyvem nincs megbontani a gari miatt nem tudom!! De valamilyen AMD asus
-
kovacszk
senior tag
Hello mindenkinek
A problémám az hogy a haveromnak van egy asus alaplapos AMD gépe!!
Formáznom kellene azt a meghajtót amin a windows xp van!! Ahogy ezt én szoktam vagyis xp cd be cdről boot nem megy mert nem akar cdről bootolni, nem találom abban a szar biosban hogy hol lehet bállítani hogy miről bootoljon elsődlegesen ezt a biost nem ismerem.
Na ez elég kusza lett de remélem valaki rajtam kívül még érti!!!
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest