- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
Kérdés:
Milyen DDR400 512MB ramot tudtok ajánlani, ami hibátlanul megy egy A7N8X-X lapban?
Utóbbi időben próbáltam egy Hynix D43 ramot, a Memtest hibát jelzett. Aztán két db egyforma Samsung TCCC chipes modult is kipróbáltam (újak voltak), azok is random hibáztak. Úgy értve, hogy lefuttattam a Memtestet, nem jelzett hibát. Aztán mégegyzser, és hibát jelzett. Utána külön a két modult is teszteltem, de hol jelzett hibát, hol nem. Tököm tele lett, most a régi ramjaim vannak benne (1 db 1 éves Samsung DDR400, és egy Micron DDR266, mindkettő 512MB, de csak 266-on mennek együtt természetesen).
Szóval kinek mi a tapasztalata? -
A problémámra megtaláltam a megoldást:
Alapból aszinkron módon hajtotta a ramot (512MB DDR400 Samsung). Valszeg nem volt jó ez a ramnak. Levettem szinkron módba 266MHz-re, és láss csodát: a WinXP hiba nélkül felment, éppen már tesztelem is a gépet 3DMark-kal.
Szóval ennyi. Majd megpróbálom kézzel beállítani a memória értékeit, de mégegyszer nem bízom az alaplapra. -
-
-
-
Akadt egy kis problémám a tegnap szerzett Asus A7N8X-X lapommal:
Adott egy konfig, amely a nevemnél van feltüntetve. (XP2200+, Samsung 512 DDR400, Maxtor80GB, LG CD-RW/DVD combó, LG DVD-ROM, plusz egy 20GB-os Maxtor740 HDD).
Ezen a gépen a hétvégén a kis Maxtorra szűzen telepítettem a WinXP-t, még a PCChips alaplappal. Minden ment pöpecül, nem volt gond a telepítésnél.
Tegnap este beszereltem az Asus lapot, majd gondoltam feltelepítem újra a kis Maxtorra a WinXP-t. Na itt kezdődött a baj: a telepítés közen közölte, hogy a telepítő CD-n nem egyezik valami fájl mérete a jegyzetfájlban található adatokkal vagy mifene, ezért nem is tud feltelepülni a WinXP.
A CD-ről négy nappal ezelőtt telepítettem, szóval nem értem, mi a franc van. B*szaxik az alaplap velem, vagy mi van?
Drive-ok elrendezése:
Primary Master: Maxtor 20GB (80 eres kábellel)
Primary Slave: Maxtor 80GB
Sec. Master: LG CD/DVD combo (40 eres kábellel)
Sec. Slave: LG DVD combo
Mindkét optikai drive-on próbáltam a telepítést, egyiken sem ment.
A BIOS 1010-es a lapon.
Szóval mi a franc?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asrock B360M Pro4 microATX - elkelt TheCrafter22 kollégának, értékelésre vár
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest