- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Folyton újraindul/lefagy a gépem, az esetek nagy részében még a bootoláskor, az oprendszer betöltődése előtt. Arra gondoltam, hogy ez valószínűleg hardveres probléma. Cserélgettem a memóriamodulokat, de ugyanazt produkálta. Azt tudom, hogy az alaplapi audiocsatlakozó már egy ideje rakoncátlankodik (összegyűjti az elektronikus zajokat, és továbbítja).
A videokártyát 1-2 éve újonnan vettem, a HDD-t nem tudom tesztelni.
Ha az alaplapom haldoklik, akkor ezt a konfigot milyen más lappal tudnám még kiváltani?
(Egy bevizsgálás 5000 forintba kerülne, annyiért meg már két lapot is kapok...)alaplap [Asus A7N8X-X-EAY0Z]
processzor [AMD Athlon XP 2400+ 2.00GHz]
memória [1 db Kingston 512MB DDR 400MHz, 1 db TwinMOS 256MB DDR]
videokártya [Sapphire ATI Radeon 9250 256MB]
HDD [Seagate 120GB (ST3120022A)]
optikai meghajtó [2 db CD/DVD]
hálókártya [SMC EZ 10/100 PCI (SMC1211TX)]
tápegység [Chicony Hipro 430W]Használtan vennék aprón, jöhetnek linkek is, ha tudtok.
-
Octopus21
aktív tag
Sziasztok!
Ehez az alaplaphoz keresek lan, esetleg vga és hang drivert. De a lan lenne a fontos, mivel újratelepítettem egy gépet, és persze a CD nincs meg amin a driverek voltak. Az asus honlapján nincs fenn ez a driver. Internet meg kellene a gépre minél hamarabb.
Tudnátok segíteni?
Köszi.
-
RootRulez
félisten
Sziasztok! Eladtam egy A7N8X-X lapot, de elfelejtettem bekapcsolni BIOS.ban a hangot (5.1-es volt benne) szal melyik menüponttal lehet visszakapcsolni...
-
troooper
tag
Hali!
Én is használom még ezt a kis drágaságot...
Egy külső racket szoktam rádugni aminek Y vezetéke van. Ha előre a házon lévő csatira dugom őket akkor nagy százalékban el sem indul (szerintem az elől csak 1.1 van). Hátul ha egymás mellé dugom a 2 csatit, akkor időnként elindul. Viszont, ha hátul nem egy sorra csatlakoztatom őket akkor szokott csak elindulni (de néha még így is csak a második rácsatlakoztatásra). Szerintem kevés az USB ről kapott áram még így Y vezetékkel is. Viszont ha indítás előtt csatlakoztatok akkor, akkor nincs semmi probléma.
Szerintem próbálj indítás előtt rácsatlakozni, hátha az neked is beválik. Igaz így menet közben nem engedi eltávolítani a hardvert..... -
smiti
veterán
Lehet nem érdemes már itt próbálkoznom de hátha.
Adott ez az alaplap és az erre épített rendszer nem látja a rácsatlakoztatott usb-s külső meghajtót.Az os az xp, de másik gépen vista alatt nincs ezzel semmi gond.Valaki tud még esetleg segíteni?
-
fireman
tag
Sziasztok!
Lenne egy amatőr kérdésem, mivel a témában az vagyok.
Videó kártyát kell vennem a gépembe mert tönkrement a régi( Sapphire Radeon 9600 128 MB), kinéztem kettőt is, de nem tudom jók-e a konfighoz.A7N8x-x
Sempron 2800
512MB RAM
350W táp
80 GB HDD
NEC DVD íróA VGA amiket kinéztem:
- Galaxy GeForce AGP8x 7300GT 128MB DDR3 17.000 ft
- Galaxy GeForce AGP8x 7600Gs 256MB DDR3 22.500 ftSzerintetek ezek jók hozzá, tudja a lap a 8x-os agp sebességet?(...nehogy olyant vegyek ami nem passzol a laphoz)
Melyiket ajánljátok? -
poffsoft
veterán
uppa
-
poffsoft
veterán
válasz
DeltaPower #84 üzenetére
Üdv!
1. Nálam megy az usb szépen (gyorsan), sima xp sp2 van fenn
2. sztem nem véletlen írja a manual, hogy ide-t csak a primaryra dugj, a secundaryra meg az optikaiak menjenek...
Nekem a problémám:
egy darabig ok-n ment a 2,5+ barcimmal, aztán -szerintem túlmelegedésre- állandóan lelövi a gépet. a biosban bekapcskor kiirja a 20 fokot, majd 90-91-92-re ugrik, aztán da-vissza.
Az asusprobe viszont simán 40 fokosnak mondja a procit, miközben a bios 90-nek...
Ha valami alkalmazást futtatok (video), simán megy, az asusprobe mutatja hogy a procc felmelegszik 55-56-57 fokra. És simán fut a gép. Azonban ha leállítom a programot, azonnal lelövi megint a gépet (leáll, csak a power led világít), bekapcsra újraindul???
mi lehet a bajsága??? -
DeltaPower
addikt
geráppáá, up
(hátha jár erre valaki) -
DeltaPower
addikt
Hali!
A7N8X-X lappal kapcsolatban lenne 3 aprócska kérdésem.
1. USB valamiért baromi lassú, mitha csak 1.1-en menne. XP SP2 van fent, biosban engedélyezve van az 1.1+2.0 USB. Driverek mind fent vannak, mégis baromi lassú, miért?
2. Másodlagos IDE csatorna szintén baromi lassú, 20 mega fölé sem nagyon megy a másolási sebesség, elsődleges csatornán ennek akár a duplájával is megy. Előzőleg NF7 volt, azon is ugyanezt vettem észre, hasonlóan MSI, nem X-es Asus esetén. Egyedül Pro2-es Gigabyte-ban volt normális a sebesség, és egyedül ebben volt külön hangkártya. Valaki tapasztalt hasonlót?
3. A-Data Vitesta DDR500-CL2,5-es ramot próbált már valaki ilyen lapban?
köszi a segítséget
DP -
DZs
senior tag
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy a7n8x-es, nem x-x és nem deluxe, lap fsb frekvenciáját szeretném 166 mhz és 200 mhz között lépésenként fokolni. Létezik erre valamilyen megoldás?
-
Freezura
tag
Hi all!
Csak a véleményeteket szeretném kérni, mert én még nem jártam ilyen cipőben. Pontosan memória problémám van valószínűleg.
Történt, hogy tegnap vettem még egy 512MB DDR 400 RAM-ot. Ja a gépem ASUS A7N8X-X, B2500+, 512MB SAMSUNG RAM. Amit vettem memót Hynix márkájú.
Berakom a gépbe fel is ismeri, XP bebootol, majd jöttek az érdekes jelenségek. Szinte minden program leállt, amit elindítottam 5mp-2 perc közötti intervallumban. Az AIDA el sem indult. Na akkor próbáltam variálni a memókat a slotokba, ugyanúgy rossz volt. Kivettem a „régi” memót, az újjal az XP bejelentkező képernyőjénél mindig újraindult a gép. Új ki, régi vissza, minden normális.
A kérdésem az lenne, hogy egy hibás memória ezeket a jelenségeket produkálja? Memtest-et nem tudok futtatni, nincs Floppy meghajtóm. Amit viszont észrevettem, hogy a lábak közül az egyiken az aranyozott bevonat hibásnak tűnik, mintha nem lenne teljesen rajta (sötét foltokat látni a lábon)
Még egy kérdés: ha visszaviszem hivatkozhatok arra, hogy probálják ki azonnal és ha nem jó rögtön cseréljék? (Ha jól tudom 3 napon belül kötelesek kicserélni)
Most olvasom a topic-ba, hogy igen kényes a lap a memókra. Öcsémnek ue a lapja van 1 Noname 256 egy 256 és egy 512 Hynix mellet és megy rendesen neki. ?
Előre is köszönöm. -
simoon
tag
sziasztok!
problémám nincs, mert még nem raktam össze a cuccokat, csak nem tudom, hogy mit jelent jelen esetben az AGP -nél a csak 1,5V. ettőlmég elmegy benne egy gef4 titanium? annak más a nyákja, mint a slot. a slotban csak 1 bevágás van, a karin meg 3. ez nem baj?
köszi -
MoneyM
senior tag
mindent megpróbálok!
kösz a segítségeteket!
azért maradjatok még -
MoneyM
senior tag
hiába nyomom!
-
iwu
addikt
bocs, hogy idepofátlankodom...
ez a lap tud bootmenüt hotkeyre? (hogy melyik vinyórol bootoljon)
tud slaveről bootolni?
ÜdW! -
Lortech
addikt
Itt van némi fogalomzavar, mert a dual channel memvezérlőnek nincs köze a memóriafrekvenciához (szerk: legalábbis ilyen formában). A ddr miatt nem 133, hanem 266-on megy a memóriád.
Hogy mennyit dobna a teljesítményen egy 400-as ram, az attól is függ, hogy tuningolod-e a gépet. Ha sempron 2200+-od van, akkor az több mint valósznű. hogy alapból viszi a 200-as FSB-t, viszont ha alapon járatod 166-os FSB-n, akkor csak 333-on érdemes futtatnod a memóriát, szinkronban az FSB-vel, ezt még talán a mostani 266-osod is elvinné gyengébb időzítésekkel (vagy nem, de egy próbát megérhet). Ha 200-on futtatod, akkor mindenképpen megéri a 400-as ram szvsz. Hogy milyen modult válassz? Szerintem egy Samsunggal, vagy Kingstonnal, esetleg Infineonnal jó eséllyel nem lesz problémád, Hynixet d43-at kerülném a helyedben
.
szerk: Itt van egy másik lista is: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
bebean
aktív tag
Bővebben: link ~ lap aljan tablazat a gyarto altal ajanlott memokrol. azert massal is mehet jol...
-
Majstor
senior tag
Hi!
Nekem lenne egy ASUS a7n8x-x lapom...
Nos most 2x256Mb-DDR ketyeg benne, az eggyik 266MHz-es a másik pedig 400MHz-es...így a lap mind kettőt 133MHz-en hajtja (azért nem 266MHz-en mert a lap nem tudja a Dualt).
-Ehhez a laphoz melyik a tuti kompatibilis 400MHz-es 256Mb-os memó?
(Az jelenlegi 400-as KingStone márkájú)
-Szerintetek mennyit dobna rajta egy 266MHz>400MHz memó csere?
(133MHz>200MHz)
Az segítőkész Infót előre is Köszönöm!
UI:Azért kérdezem mert nincs kedvem tíz fajta memóriát és márkát kipróbálgatni a Boltban hogy bisztosra mennyek. -
DeltaPower
addikt
Hali!
A7N8X-hez van olyan bios verzió amiben lehet állítani a riasztás és shutdown hőmérsékletet? Nekem előtte NF-7 volt, sajna Asusra kellett váltanom, már meg is sült benne 1 proci. Az Abitban még volt ilyen fícsör, ezen már nem találtam. Ezért kellene valami olyan amivel megóvhatom szegény kis 2,6+-os barcimat. Az Asus Probe nem megoldás, nekem még game alatt sem csipog be, csak feldobja az ablakot aztán mikor kilépek nézem hogy bizony hűteni kellene (fordszabos hűtő)
DPI -
leslie_earth
csendes tag
sziasztok!
új vagyok itt, és nem is rég használom ezt az alaplapot.
szép, meg jó, meg az 1GHz-es cerka után veszett gyorsnak tűnik. 2800+ Sempron a proci, valami samsung 512 DDR-rammal, hogy milyen pontosan, nem tudom.
a gondom mindössze annyi vele, hogy ugye elméletileg a proci FSB-je 333 Mhz. a Ram 400 MHz. Az alaplap is tud FSB-t 400-ig. mégis 200-on megy minden.
vajh miért?
teszprogram szerint is van egy effektív órajel, ami 400 MHz, és egy valódi, ami 200. de úgy 200, hogy már húztam rajta, alapban 166.
a kérdés tehát adott. hogy lehet az FSB-t valami komolyabb szintre húzni úgy, hogy a gép működjön, és ne menjen gallyra?
köszi minden választ!
és bocsi, ha hülyeségeket írtam volna, kb. 1.1-es user vagyok csak -
csabi-18
csendes tag
Szevasztok!
Nem akartam új topikot nyitni, de én is segítséget kérek. Most vettem egy a7n8x-x-et. A problémám a következő: a gép terhelés alatt(pl.:játék) kilép az aktuális programból.Ezt leszámítva jól működik, már amennyire ezt jónak lehet nevezni. A hozzászólásokat előre is köszi -
-
keratom
tag
Barátaim az úrban!
Köztudott (már amennyire), hogy az NForce2 csipkészlet erősen érzékeny a belehelyezett RAM modulok minőségére. Sajnos ezt nem lehet csak úgy levezetni, hogy a márkás RAMmal elindul, a gagyival meg nem, ugyanis teljesen kiszámíthatan, hogy mivel megy, és mivel nem (márkás RAMmal azért jóval nagyobb az esély a normális működésre). A legtöbb érthetelen hibajelenség erre vezethető vissza, tehát először a RAMok cserélgetésével érdemes kezdeni a próbálkozást. Tacso barátunknak is azt tudom javallani, hogy kérjen kőccsön valakitől RAMot, és azzal próbálja ki a gépet hátha. Az, hogy az ő RAMjai más gépben működnek, még nem garancia arra, hogy az ő kényes NForce2- es lapjával hajlandóak együttműködni. Ha így sem akar működni, akkor elkezdhetjük ökölbe szorítani az agyunkat, és gondolkodjunk Béláim. -
Bandika78
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Van egy ASUS A7N8X alaplapom, 2200+ processzorom, ami 1800 Mhz-en megy, van benne 2 db 256 MB-os Samsung 400 Mhz-es DDR RAM, 120 GB-os winchester, DVD író, 300 W-os táp. Eddig működött is, de mostanság, mikor szeretném feltelepíteni a Windows XP-t, akkor végigfut a ''telepítés előkészítése'', majd amikor a gép újraindul és megkérdezi, hogy telepítsen, vagy kilépjen vagy mit tudom én mi a harmadik variáció, mielőtt válaszolnék a gép egyszer csak leáll. Mikor újra indítom, akkor ismét elindul a telepítés, eljut ugyaneddig, majd megint leáll. Lefuttattam a Memtest86 3.2-es verzióját, ment 90-100 percig, kb a 7.-8. Passig, majd megint megállt. Közben a Memtest nem írt ki semmilyen hibát. Amikor a tesztet és a sokadik Windows XP telepítést csináltam, kivettem az egyik memóriát, így csak az egyik volt benne. Ezek szerint -elméletileg- az alaplap és a memória jó. (persze nem feltétlen, tudom) Lehetséges, hogy a tápnak van baja és az mindig ugyanakkor mondja be az unalmast: amikor az XP-t elkezdem telepíteni? Már több XP telepítőt is kipróbáltam, sőt odáig fajult a dolog, hogy legális CD-t is.
Sajnos már nem garanciális egyik hardverelem sem, így a boltból kivágtak, mint a macskát sz****ni. Előre is köszönöm, ha segít valaki! -
-
-
-
Kérdés:
Milyen DDR400 512MB ramot tudtok ajánlani, ami hibátlanul megy egy A7N8X-X lapban?
Utóbbi időben próbáltam egy Hynix D43 ramot, a Memtest hibát jelzett. Aztán két db egyforma Samsung TCCC chipes modult is kipróbáltam (újak voltak), azok is random hibáztak. Úgy értve, hogy lefuttattam a Memtestet, nem jelzett hibát. Aztán mégegyzser, és hibát jelzett. Utána külön a két modult is teszteltem, de hol jelzett hibát, hol nem. Tököm tele lett, most a régi ramjaim vannak benne (1 db 1 éves Samsung DDR400, és egy Micron DDR266, mindkettő 512MB, de csak 266-on mennek együtt természetesen).
Szóval kinek mi a tapasztalata? -
Tacso
aktív tag
Szerintetek egy Bios Flash segítene...?
Bővebben: link -
A problémámra megtaláltam a megoldást:
Alapból aszinkron módon hajtotta a ramot (512MB DDR400 Samsung). Valszeg nem volt jó ez a ramnak. Levettem szinkron módba 266MHz-re, és láss csodát: a WinXP hiba nélkül felment, éppen már tesztelem is a gépet 3DMark-kal.
Szóval ennyi. Majd megpróbálom kézzel beállítani a memória értékeit, de mégegyszer nem bízom az alaplapra. -
-
Tacso
aktív tag
Lehet felesleges UP,de hátha van valakinek még valami ötlete...
Összefoglalnám: Tehát tuti, hogy az alaplap a ludas, mert a többi alkatrész jó (most minden megy egy NF7-ben)!
Tehát a problem: a gép bekapcsoláskor nem postol, tehát a megszokott egyet sípol (hogy minden renden) effektus már nem jön elő, csak a fekete a képernyő! Az alaplapon lévő led világít, és a proci venti is felpörög!
Amit próbáltam: -elemet kiszedtem, majd 5 perc múlva vissza ---> se kép se hang
-mindent lehúztam az alaplapról ---> se kép se hang
-próbáltam másik procival, táppal, vidkarival ---> se kép se hang
Szóval van valakinek még valami ötlete, vagy hagyjam az egészet a francba és dobjam ki a lapot, mert már úgyis menthetetlen...?
[Szerkesztve] -
-
Tacso
aktív tag
válasz
Lord Zero #41 üzenetére
Szerintem nem a táp, mert most vettem egy új lapot (NF7) és ezzel semmmi probléma...! A táp egyébként egy 1 hónapos Sirtec 360W 12cm-es ventivel!
Egyéb ötlet esetleg?
Lehet, hogy az elem halt be a lapon, de annak lett volna valamilyen előjele nem (pl.: Biosban az óra késik, stb...)? És ez egyik napról a másikra történt...! -
-
Tacso
aktív tag
Please help US! Fontos lenne...!
-
-
Akadt egy kis problémám a tegnap szerzett Asus A7N8X-X lapommal:
Adott egy konfig, amely a nevemnél van feltüntetve. (XP2200+, Samsung 512 DDR400, Maxtor80GB, LG CD-RW/DVD combó, LG DVD-ROM, plusz egy 20GB-os Maxtor740 HDD).
Ezen a gépen a hétvégén a kis Maxtorra szűzen telepítettem a WinXP-t, még a PCChips alaplappal. Minden ment pöpecül, nem volt gond a telepítésnél.
Tegnap este beszereltem az Asus lapot, majd gondoltam feltelepítem újra a kis Maxtorra a WinXP-t. Na itt kezdődött a baj: a telepítés közen közölte, hogy a telepítő CD-n nem egyezik valami fájl mérete a jegyzetfájlban található adatokkal vagy mifene, ezért nem is tud feltelepülni a WinXP.
A CD-ről négy nappal ezelőtt telepítettem, szóval nem értem, mi a franc van. B*szaxik az alaplap velem, vagy mi van?
Drive-ok elrendezése:
Primary Master: Maxtor 20GB (80 eres kábellel)
Primary Slave: Maxtor 80GB
Sec. Master: LG CD/DVD combo (40 eres kábellel)
Sec. Slave: LG DVD combo
Mindkét optikai drive-on próbáltam a telepítést, egyiken sem ment.
A BIOS 1010-es a lapon.
Szóval mi a franc? -
Tacso
aktív tag
Senkinek nincs ötlete?
-
Tacso
aktív tag
Ez a baj, hogy nincs semmi sípolás, a ventik feelpörögnek, de mikor kéne 1-et síponia, hogy minden rendben, akkor meg se nyikkan...
!
Már mindent lehúztam az alaplapról, de semmi változás...!
Kicsit olyan ez a hibajelenség, mikor az ember túlhúzza a procit, és a gép nem is postol/bootol! (De a proci nem lehet a ludas, mert másik alaplapban megy!) -
Tacso
aktív tag
Sziasztok!
Nem akartam új topicot nyitni, ezért ide írom!
Problémám lenne a fennt nevezett alaplappal: az Istennek sem akar postolni!!!
Bios reset-et már megpróbáltam (elemet is kivettem)!
Kérdésem az lenne, hogy akkor ez az alaplap most halott, vagy lehet vele vmit még kezdeni (tudom: eltemetni, falraakasztani, stb...)?
Előre is köszi! -
sequator
senior tag
nekem is ilyen lapom van egy Tbred-Bvel 266FSB vel és 400as samsung ramokkal, és csodásan megy 266/266on szinkronban
Sautia -
:AMF:
senior tag
válasz
I. Richard #26 üzenetére
''No, no én azt nem toom'' (Matisz nagypapa)
Fordulatszámszabályozás? Valami rémlik, mintha olvastam volna róla a júzergájdban.. ha jól emléxem disable-re van állítva defaulton (szépen magyarosan)
[Szerkesztve] -
I. Richard
senior tag
válasz
Lord Zero #24 üzenetére
Ja.... Én is gondoltam már erre.
Nincs 1 tippetek, hány foknál lövi le a Barton magos CPU-kat?
Az ASUS Probe meg be@khatja, mivel a sipákoláson kivül mást nem képes csinálni! Az a vicc, hogy a korábbi verziókban lévő fordulatszámszabályozás és a szoftveres CPU hütés is kihalt a progiból -
senior tag
válasz
Lord Zero #22 üzenetére
Háááát, ha a referencia 1910Mhz/333Fsb helyett 1900Mhz/400Fsb-en járatom és ez tuningnak számít, akkor tuningolva fut.
Az én fogalomtáramban a tuning röviden azt jelenti, hogy többet próbálok meg kihozni abból a cuccból, amit a bótba csak úgy elémpakolnak. Ezekkel a beállításokkal az én szememben nem van tuningolva (Az otthoni gépembe 2500+@2800+ tuningnak számít az én szememben is.). De ha tévednék, és ez mégiscsak tuningnak számít, akkor Isten irgalmazzon az én megtévedt lelkemnek! és bocsánatot kérek minden tuningolást helyesen értelmezőtől a tudatlanságom miatt. -
Lord Zero
addikt
válasz
I. Richard #21 üzenetére
úgy van, h a c.o.p. (cépéu óverhít proteksön) tudtommal automatikus és te nem nagyon tudsz belebuherálni. ez a lapba épített fícsör, hehh
amit tehetsz, szerintem az asus probe beállításainak baszkurálása, több nem -
senior tag
válasz
I. Richard #21 üzenetére
Én nem találtam semmi ''babrálhatót'' a biosban.
-
I. Richard
senior tag
Hali!
Én mindenképp kipróbálnám másik memóriával a lapot, állitólag az nForce-os lapok háklisak 1-2 memóriára. Nekem is ilyen alaplapom van, egy szorzólockos 2500+ -szal, simán vette az összes beállitást, igaz most 400/400-on megy, úgy mint nálad!
Ha nem segit, akkor vissza gariba, ilyet nem lenne szabad csinálnia!!
Lehet egy kérdésem? (Igen)
Hol van az a beállitás, amivel a CPU max. hőmérsékletét lehet állitani!?? A kézikönyv emlit egy bizonyos akármilyen óverhiit proteksönt, de nem tom, hogy merre keressem! -
senior tag
válasz
Lord Zero #19 üzenetére
Köszi a tippet, de az elsők között néztem meg (első megdöbbenésem után rögtön ''jójúzer'' módjára átnyálaztam a júzergájdot).
Lehet hogy hagyom a fenébe az egészet, elvégre csak netre, filmre kő a gép, semmi durvulás. Most 1900Mhz-en ketyeg (400*9,5), stabilan fut, nincs semmi baja - a lelkem még háborogni fog egy darabig
Tudom, a prociban szunnyadó erő íly mértékű kihasználatlansága halálos vétség, de nem tok miccsinálni, ha sulinetes cucc kellett neki.
-
Lord Zero
addikt
igen, defaultból valóban 1-2, de mivel ezt a gépet vki összerakta, és az a vki nem az asus volt, semmi sem default, amíg nem ellenőrzi
AMF: itt keresd a jumpert -> Bővebben: link -
Superman
nagyúr
válasz
Lord Zero #17 üzenetére
Ez jó ötlet lehet. A jumpert a North Bridge Controller mellett találod meg balról.
Viszont a jumperelés default állapota az 1-2 összekötés, ami ugye 400/333/266-os FSB-t jelent. (Egyébként MHZ-enként is lehet állítani a biosban.)
Tehát hacsak nem állítottál rajta, ez alapból ilyen. -
Lord Zero
addikt
nincs gond a bios verzióddal (csak ha sempront akarnál beletenni, akkor lenne szükséges a 1010)
következő tippem van még: jumperelés
nézd meg a lapodon, hol van az fsb jumper
ha az 1-2 van összekötve, akkor 333/266 kellene menjen
ha viszont a 2-3 akkor csak a 200 (azaz 400) fsb működik
csekkold le, lehetséges magyarázat lehet -
senior tag
válasz
Lord Zero #13 üzenetére
Bocsi, most nézem csak, hogy ökörséget írtam (zűrös napom volt tegnap, bár ez nem mentség
)
Szóval -most nagyon koncentrálok, hogy tömören leírjam a lényeget- akár aszinkronba, akár szinkronba állítom a mem-t és a procit, nem hajlandó csak 400-400 szinkronban bootolni. Bármilyen más beállításra csak fekete képernyő a válasz
Na, ekkor jön a kikapcs--->újraindít-->bootol és paff: proci 1150 Mhz (11.5-ös szorzó mellett ez ugyebár 100-as FSB - nem 200, ahogy botor módon írtam #10-nél), mem pedig 200 Mhz-en. Bios sír, én meg ülök magamba roskadva. -
Lord Zero
addikt
azért merném azt állítani, h nem a lap a ludas, mert pont ilyenem van (nem első) és simán zsonglőrködhetek az fsb-vel
illetve lehet, h a lap a ludas, de akkor az az egyed a ludas, nem az asus a ludas
(ja, és még a matyi is ludas)
nah
szerk: szóval, ha aszinkronban indítasz (fsb 333, mem 400), honnan veszed, h 400nak ''ismeri fel'' az fsb-t (ezt írtad)? a win alól nézted vmivel?
[Szerkesztve] -
senior tag
A proci szorzója 11.5, ha FSB 333-ra van állítva. Clear cmos már megvolt, de bootoláskor a procit csak 1150 Mhz-esnek ismeri fel (ergo FSB-t 100-ra állítja
) és sír, hogy proccal valami nem stimmel, prerss del...
Ezekután csak akkor hajlandó bootolni, ha az FSB-t 400-ra állítom (sem 266-on, sem 333-on nem bootol, csak a nagy fekete semmi).
Ma megnézek benne egy Samsung mem-t, hátha télleg azzal van baja.
A szívás az egészben: a mobo és a mem is sulinetes
[Szerkesztve] -
Kirbly
aktív tag
mekkora a proci szorzoja? mert nekem ott vmi gyanus de rohattul. mar masfel eve nyustolok egy ilyen lapot es semmi gond vele. raktam ossze gepet ilyen lapokkal nem is egyet es mind tokeletes, igaz az egyiken biost kell egetni
nyomj egy cmos cleart es kezdd el elolrol az egeszet. en allitanam a helyedben 166x12 v. 12.5-re es szinkronban a memokkal
-
senior tag
Na, sikerült egy-két dolgot kiderítenem időközben:
- aszinkronban működtetve (proc-333, mem-400): a proci FSB-jét 200-nak veszi, a memória 400-on, de sipákol a bios, hogy a procival valami helydenemjó, press del...
- beletéve másik memóriát detto...
- szinkronban hajlandó működni, de csak 400-as FSB-n. Fakk
Szvsz: szerintem a procival nem tud mit kezdeni ez a Asus-izé, mert ha FSB beállít 333-ra, akkó van nagy büdös semmi. Ha 400-ra állítom, akkó megy.
Lelkiállapot: -
szasanyi
félisten
Igényes a memóriára (lehet másképpen is fogalmazni).
Legutóbb egy 512MB DDR400 Elixír modul adta be a cumit. Hasonló hibák voltak - csak még több . A modul szertendő szét lett tesztelve, semmi hiba nem volt kimutatható. Éppen csak ebbe a k...a lapban nem volt hajlandó jól működni.
-
szasanyi
félisten
Tapasztalataim szerint valszeg az forog fenn, hogy a mobo NEM hajlandó (jól) együttműködni a memóriával! Több ASUS lappal szívtam emiatt.
Próbaként tegyen be egy tuti jó (Samsung, Hyunix, esetleg Kingmax) modult, és próba cseresznye. Lehet, hogy ennyi a megoldás!
[Szerkesztve] -
breetai
aktív tag
Azt próbáltad már, hogy a proci 333 -mon, a memo ''by SPD''????
Ha ez se megy v. BIOS csere, v. 400 MHz -en!!!!!!!!!!!
Újjabb strigula Asus -éknak!Vitcen kívűl!
HA HAGYOD A 400 FSB -T!!!!!!!!
FIGYELD A HŐMÉRŐT!!!!!!!!!!!!!!
Ha van!?ÁLLÍTSD BE A KIKAPCSHŐT 85 C -RA!!!!!!
Azt még tuti túléli. -
senior tag
Help me, plííííz!
-
Lord Zero
addikt
a memóriasebességet beállíthatod manuálisan (system performance-t tedd user defined-ra), vagy rábízhatod a lapra (tedd auto-ra), ekkor a beállított fsb-t kell követni (a mem megy az fsb után, nem fordítva)
így szinkronban lesznek, ami valóban nem baj, sőt
ha jól csináltad, mennie kell (legalábbis nagyon furcsállanám, ha nem akarna 333on menni -
senior tag
Üdv!
Tényállás a következő:
Vettem a haverom barátnőjének egy gépet:
-Asus A7N8X-X
-AMD Barton 2600+
-512/400 PQI (sulinyet) mem.
A problem az, hogy nem hajlandó bootolni a nyavalyás, csak akkor, ha szinkronban jár a proc. meg a memória, ami nem is lenne baj, csakhogy a közös nevező, amire ők jutnak az a 400-as FSB. Ha leveszem 333-ra, nem hajlandó bootolni. Ezek szerint az a fránya memória nem hajlandó 400 Mhz alatt működni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Trollok komolyan
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- One mobilszolgáltatások
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest