- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gwyll
csendes tag
válasz
ShadowLord #30 üzenetére
Üdv, bár kicsit későn csatlakoztam be.
Amikor összeraktam a vádzsi új A7N8X-emet, én is ezzel küszködtem. Volt amikor a BIOS-ban matatva is lekapcsolt a gép. És simán csak hűtési gondjai voltak. Én hülye fordítva raktam rá a ventillátrot
Azt már megnézted ? Tutira kizárható a túlmelegedés ? -
Bek
csendes tag
Sziasztok a problémám egy asus L2E notebokal van bedugom a táp kábelt és rögtön indul
illetve nem áll le ki irja vindows leáll és ugy marad egy hétigis. -
Vangelis
félisten
válasz
ShadowLord #93 üzenetére
Nagyon szivesen
-
jerry311
nagyúr
visszaraktam a bootolható CD-t bele
-
melesz holnap a videókari is bele egy His 9800XT 256Mb-os!
Köszönöm mindenki segitseget! -
Azazello-
senior tag
hwsw-n nezegettem es van ott egy kulon a7n8x topic, nezd meg ott, hatha megtalalod a valaszt a kerdesedre..
-
naga
senior tag
válasz
ShadowLord #71 üzenetére
Már a #6-osban megmondtam, hogy ne dugj rá semmit!
Örülök, hogy sikerült megoldani. -
jerry311
nagyúr
Na, figyu, aludjatok rá egyet, nem végszükség a dolog, már vagy 3 hete úgy megy, hogy benne van egy bootolható CD (+10 sec boot idő, de egyébként hibátlan).
Én is megyek aludni, mert fél ötkor már kelés van hattól meg meló.
Majd holnap még gondolkodunk rajta. -
Vangelis
félisten
Én azt akaro kérdezni, hogy amikor installáltad a windows-t
Minden vinyó benne volt? mert volt olyan hogy nem a sata vagy raid -re tette a master boot.-ot hanem a PATA vinyóra.
Tedd rá csak simán a win-t...ne legyen be csak a raid cuccos.
Vagy csak fáradt vagyok és nem olvasok érthetően..akkor sorry. -
jerry311
nagyúr
A windows úgy ment fel rá ahogy írtam.
Mert ugye rákérdez, hogy akarsz-e CD-ről bootolnni, ha nem csinálsz semmit, akkor pár másodperc múlva folytatja a bootolást vinyóról, viszont a bootolható CD az ugye benne van.
Amint kiveszem a bootolható CD-t már közli, hogy nincs boot lemez, amit ugye nem kéne neki, hanem haladéktalanul botolnia kellen vinyóról...
Ha átállítom a boot sorrendet, hogy a RAID legyen az első, szerinte akkor sincs bootolható lemez. Pedig az alaplap kézikönyve szerint az kellene legyen. A RAID konfigban is látszik, hogy ''BOOT Yes'' vagy alami hasonló. -
Azazello-
senior tag
válasz
ShadowLord #71 üzenetére
yupeeee
-
jerry311
nagyúr
Jól van ha megjavult, akkor pls azt mondja meg nekem valaki, hogy miért nem hajlandó a gép bootolni az nVidia RAID-ről?
Úgy állítottam be ahogy a könyvben volt.
Azt írja, szépen angolosan, hogy nincs bootolható lemez.
Megjegyzem, ha be van állítva, hogy bootoljon CD-ről és van benne bootolható CD akkor rákérdez a CD-s bootolásra, ha itt nem ütök le semmit, akkor elkezd a RAID-ről bootolni és elindul minden szépen.
Na? Ötlet?
UI: a konfig ugyanaz, csak nekem RAID-ben van 2 sata vinyó amiről bootolnia kellene. ezenkívül van még 2 SATA és egy PATA vinyó is.
[Szerkesztve] -
Vangelis
félisten
-
megjavulr reset kabel behelt az fogta le
-
-
Azazello-
senior tag
bios frissitest nem akartal esetleg?
-
Azazello-
senior tag
marpedig ha a bios szar, akkor azt nemvagom, hogy hogyan kell visszatolteni valami mukodo biost. vagy, hogy lehetseges-e olyat csinalni...
-
Azazello-
senior tag
válasz
ShadowLord #63 üzenetére
masik 5let: tedd be ramot, vga-t minden szart, es mielott elinditod ved ki az elemet. inditsd el, var vele par masodpercig utana allitsd le, elem vissza es ujrabekapcs.
lehe, hogy az elem kaki?
esetleg a bios, de nekem eddig a gyari bios volt rajta.... -
beletettem 512 kingston rammot azzal se nyikan meg
-
Azazello-
senior tag
probald ki 1 rammal, hatha az a baja... f@sz se tudja mar elkepzelni...
-
-
Azazello-
senior tag
válasz
ShadowLord #59 üzenetére
normal ddr400, semmi extra...
de kulon is probaltam a lapot masik procival es a procit masik lappal...
jah tap 300W codegen volt
9800xt-vel is ment es azzal a riva tnt2-vel is.. -
azzal semmit nem erek nekem a gep kell hogy mukodjon!milyen rammokkal probaltad?
-
-
Azazello-
senior tag
mostmar idegsit a dolog... holnap nem melozom, de holnap utan gyere be az uzletbe es ott elotted leteszteljuk a cuccot... mast nemtok kitalalni
-
Azazello-
senior tag
elhozom, letesztelem, 4-en neztuk amikor beindult, biosban is allitgatom, kulon megnezem a lapot, kulon a procit mukodik, utana osszerakom egeszet, ismet mukodik, erre mire odakerul hozzad, megint nem jo...
-
-
Vangelis
félisten
válasz
ShadowLord #53 üzenetére
Bakker......
-
Továbra is se kep se hang
-
-
Azazello-
senior tag
khm
a bios reset legtutibb modja ha az elemet kivesszuk es ugy kapcsoljuk be a gepet...
es ha nem ertunk a tuninghoz, akkor keretik nem piszkalni
6 utan viszem vissza a cuccot, tokeletesen mukodik.
[Szerkesztve] -
-
-
Azazello-
senior tag
válasz
ShadowLord #47 üzenetére
baratnom 3-ig dolgozik, utana megy hozzad a cuccert.. elotte felhiv majd.
-
remiulem ti rajöttök mi a probléma!
-
Azazello-
senior tag
-
Azazello-
senior tag
válasz
ShadowLord #44 üzenetére
persze
-
-
Azazello-
senior tag
válasz
ShadowLord #41 üzenetére
nalam alapjaraton ment, es ugy joval halkabb mint a mostani... ettol megbolondulok.
-
-
Azazello-
senior tag
válasz
ShadowLord #37 üzenetére
egyenlore nem gariba viszem, csak megvizsgalni, de ha gari lesz belole, akkor asszem kell minden hozza
-
-
Azazello-
senior tag
válasz
ShadowLord #35 üzenetére
holnap atugorjak erte?
-
-
Vangelis
félisten
válasz
ShadowLord #33 üzenetére
PCI vga...egy próbát megérne....szerintem.
nem is csipog? aza fránya lap, jól rajta van a speaker dugó az alaplapon?
Biosz default gondolom már volt.
Én ma kaptam vissza az iylen lapom árát....hát megkönnyebültem...esetleg ha gondolod keress meg msn en..hátha eszembe jut valmi -
Nos szetszedtem osszeraktam ujra paszaztam csak egy rammot tettem bele de se kep se hang
minden otletet vegigzongoráztam egyébb otlet esetleg?
-
-
Azazello-
senior tag
Bővebben: link
talaltam meg1et, most azt nezem... Major nevezetu sracnal is a ''se kep se hang'' effektus volt.. -
-
Azazello-
senior tag
''az egyik ram rossz. ha csak a jót raktam be, megkaptam a vga errort, stb, végül bebootolt a gép
Így utólag elég egyszerű problémának tűnik, legközelebb talán hamarabb meg is oldom.
Nagyon-nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget! ''
ez volt a sracnal a hiba... -
Azazello-
senior tag
válasz
ShadowLord #27 üzenetére
itt is talaltam hasonlo problemat mint a tied, de meg nem olvastam vegig, szal meg nincs meg a megoldas... -
válasz
FlasH-BacK #25 üzenetére
már megtörtén de singl-be még nem tettem megprószálom úgy is
-
-
FlasH-BacK
senior tag
Szedd ki az egyik ramot és úgy is nézd meg. Vagy tedd single-be.
-
Azazello-
senior tag
válasz
ShadowLord #23 üzenetére
ha van masik tap a kozelben, azert egy probat meger... hatha keves neki.
bar eleg hulyen hangzana... -
-
Azazello-
senior tag
válasz
ShadowLord #21 üzenetére
na megtalaltam a topicod vegre...
sikerult mar valamit kideriteni?
szetszedted-osszeraktad ujra es meg mindig semmi? -
ötletek?
-
-
várok még ötleteket!
-
3400+ procikig ajánlják de leszedem mégegyszer és felrakom rá újra!Emelett Zalman pasztával raktam fel!
-
-
aXXon
őstag
tudom, hogy ezt mar megnezted, de nekem fullra ugyanez volt egy AN7es lappal es mi volt a gond? a procihutes... tudom jol, hogy mar megnezted ezt a reszet a dolognak, de megis, milyen huto van rajta? mi egy full jo coolert raktunk ra, meg voltunk gyozodve, hogy faszan fekszik a huto, aztan kiderult, hogy megsem! tehat a kerdes : milyen tipusu cooler van rajta?
-
jerry311
nagyúr
CMOS clear volt már?
Nekem is vacakolt az a64 lapom a CMOS clearig.
Még a BIOS egyes menüi is fagytak, azóta semmi gondja.
[Szerkesztve] -
ujra szedszede és összerakom ha nem megy igy sem visszaviszem!
-
-
Vangelis
félisten
válasz
ShadowLord #11 üzenetére
Nemlehet hogy az AGP halt meg rajta?
-
-
Vangelis
félisten
válasz
ShadowLord #9 üzenetére
Tejhát 2db vga VAL PRÓBÁLTAD EDDIG UGYE?
és egyikkle sem volt jó..nagyon érdekes......
próbád egy pci os vga val ha van kéznél. -
Na minden lehuz elem ki a biosbol es egy pillanatra bevillant a gep de mire az alt+F2 megnyomtam amit kert a gep megint lelotte a monitort
tipp????A procinak pedig igy ennyi terhelessel csak ha ráteszem a hutot akkor is el kellne mennie...
-
-
Vangelis
félisten
válasz
ShadowLord #5 üzenetére
IDe eszközöknél nem hal meg?
-
naga
senior tag
Ne dugj rá semmi feleslegeset és úgy nézd meg (vinyó és dvd író nélkül, biosban mindent alapra (ramot by spd-re és 1 darab rammal)) Hűtő jól van rajta a procin? Nem lehet,hogy túlmelegszik, azért lövi le?
[Szerkesztve] -
-
Vangelis
félisten
válasz
ShadowLord #3 üzenetére
De nekm olyan furcsa dolgokat csinált az a lap hogy az már érdeks, volt.
Hangkarit nem ismerte fel csak néha, sata vezeérlővel is kinlódott, hol felismerte a vinyót hol nem.....ezen volt a rendszer...
Egyszerűen magát a sata vezérlőt sem látta....szomorú egy akkoriban még 30k ért vásárolt laptól.
Elsőt PCI gondok miatt cserélték, ezt meg emiatt nagyrészt, csak csere és kész
Na mindegy de megint nem hozatok iylet -
itt a srác topicja akitől újjan vettem! -
Vangelis
félisten
válasz
ShadowLord #1 üzenetére
Táp milyen?
Mondjuk én már nem bizom ezekben a delux lapokkettő nyiffant ki eddig...soha többet -
Nos egy erdekes problemaval találkoztam össze.Adott egy frissen összerakot konfig:Asus A7N8-Delux alaplap AMD Athlon 3000+ 2x512/400 ram 200Gb Samsung IDE vinyo Pionner DVD író és cd író 400W új táp GF mx400 64Mb
A jelenség a következő volt!
Gép bekapcs felpörög felismeri a proci a rammot kiirja a dual chenel módot és keresi az ide eszközöket.Keresi egy pár percet és utána lekapcsol a monitor de a gép pörög tovább power gombbal le tudtam kapcsolni.Újra bekapcs a gép föláll semmi sipolás hogy gond lenne de a kepernyő sötét.Mondom jó be egy x800Pro azzal is ugyan az a helyzet.Mondom jó bios reset megtörtént még mindig semmiötleteket várok mi lehet a problem?Se füst se villanás se éget szag nem volt a gépben.De mégis mi lehet a baj????
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó karcmentes Huawei Nova 8i 6/128GB / 12 hó jótállással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 1 Intel Core i5-10210U
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2052
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3070
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest