Új hozzászólás Aktív témák
-
SityiSXT
őstag
N€T0X|N válaszát kicsit kiegészíteném konkretizálva az általad feltett kérdésekre.
Az általad felvázolt probléma nem AC specifikus. Ha más játékkal is megnézed, hogy alakul az fps és a VGA terheltsége, hasonló jelenséget fogsz tapasztalni (nincs 100%-ra terhelve a VGA, drasztikus fps ingadozás). Amikor leesik 30 fps-re a sebesség a vsync miatt, pont azért nincs kihasználva fullra a VGA, mert a vsync nem engedi: adott pillanatban 60 fps-t nem tud produkálni a VGA, viszont 30-nál simán mehetne többet is, csak a vsync korlátozza le.
Közben eszembe jutott egy alternatív megoldás is: bár nem néztem pont AC-val, de egész sok játéknál működik a Borderless Gaming - ezt használva kikapcsolt vsyncnél sincs képtörés, a játék pedig teljes sebességel futhat. Steames link - bővebb infó, videó, és bár itt fizetős, de szerintem ennyit a téli akcióban bőven megér.(Az meg már nagyon off, de tévé játékra nem igazán való - a tévés panelek válaszideje ijesztően magas tud lenni a jobbfajta monitorokéhoz képest.)
-
A monitor frissítési sebessége meg a játék fps-e két külön dolog. A vsync működéséről itt egy jó kis leírás (igaz, angolul, de a PH! saját tudásbázisában nincs igazán jól kifejtve az a rész, ami most téged zavar), érdemes elolvasni, jól összeszedte az illető.
-
SityiSXT
őstag
Bekapcsolt vsyncnél is jól kezel mindent a játék. Egyszerűen így működik a vsync. Nem elmítetted, milyen monitorod van, de gondolom nem FreeSynces / G-Synces. A tünetek alapján egy hétköznapi 60 Hz-es panellal szereltre tippelek. Ha be van kapcsolva a vsync, akkor a játék futásának sebességét a panel által támogatott képfrissítési gyakorisághoz pozícionálja, és így előzi meg a képtörések kialakulását. Ha a játék 60 fps-sel, vagy gyorsabban fut, akkor lekorlátozza 60 fps-re, mivel 60 Hz-et tud a monitorod. Ha leesik ez alá, de még 30 fps-nél gyorsabb lenne, akkor viszont 30 fps-re korlátoz, mert a következő lépcsőfok, amit a monitorod le tud kezelni, az a 30 Hz. Ha nem akarsz képtörést látni, de szeretnéd kiküszöbölni a vsync által okozott fps ugrálást, érdemes elgondolkodnod egy FreeSync kompatibilis monitor beszerzésén (Radeon VGA-hoz az való).
-
Bocs, akkor félreértettem. Az AMD VGA-t egyrészt nem szereti a játék (régebben legalábbis így volt). Másrész, ha vsync-kel játszol, akkor esélyes, hogy ez a baj. Azért esik 30-ra, mert a 60-at valami miatt már nem bírja füst közben, úgy meg lefelé a következő lépcső a 30 ilyenkor. Vsync nélkül valószínű nem esne ekkorát (meg kell nézni), csak ugye akkor meg képtörés lesz.
Másik lehetőség tényleg a füst vagy valami olyan opció lejjebb vétele, ami kevésbé hat ki a megjelenítésre, hogy ez ne forduljon elő. -
manya777
tag
Na, mily meglepő nem vagyok egyedül a problémámmal...
Én is "csak" full Hd ban tolom, nem is 3 monitor csak egy. Igaz én nem monitoroztam közben, de ha a mi cuccaink kevesek akkor nem tudom mi kellene még? És nekem akkor is csinálta ezt mikor az efekteknél kivolt szedve a pipa, akkor is ha bent van. Ja, ami a legszebb most hétvégén még egy olyat is produkált a gtx 1060 al hogy nemhogy beszaggatott, konkrétan úgy 1,5 mp re elsötétült az egész monitor, mintha áramtalanítottam volna. Sem előtte sem utána nem volt ilyen. Más játékoknál (pl far cry 4, minden ultrán) mégcsak megsem rebben semmi olyan lazán viszi a gép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudományos Pandémia Klub
- One mobilszolgáltatások
- Egyre jobban hisz az AI-képes szemüvegekben a Meta
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Léghűtés topik
- Milyen processzort vegyek?
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest