- iPhone topik
- Egy óra, két rendszer
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnie
tag
Így van, csak akkor kell használni, ha 2 db. videokártyát dugsz a gépbe és összekötöd őket. Mondjuk két 7870-est :-) Így már durva fogyasztása lehet a komplett gépnek, figyelembe véve, hogy a 7870-esek is még külön - külön is ígényelnek tápellátást. Ehhez már komoly táp kell :-)
Meg persze egy ilyen felálláshoz már felesleges az APU .....még egy videokártyához is. -
Johnie
tag
Ugyanúgy jártál mint én, én sem tudom az 1600-as ramjaimat 1866-on járatni, bármivel próbálkozom. Sötét képernyő fogad engem is. Pedig állítólag menne, több program is (pl. a HWINFO) azt írja a memóriáimra: Maximum Supported Memory Clock: 933.3 MHz .
Valamiért nekem XMP profilom sincs, itt a fórumon láttam sok AsRock lap tulajdonosának BIOS-ában ezt a profilt betöltve, nálam viszont meg sem jelenik..... -
Johnie
tag
A RAM-jaidat [link]megpróbálhatod magasabb órajelen járatni (vagy bejön - vagy nem alapon), ha nem akar menni megpróbálhatsz kézzel emelni a memóriáknak címzett feszültségen. Az elfüstölés veszélye szerintem akkor áll fenn ha extrém módon tizedeket növelsz a feszen, de ehhez tapasztaltabb tuningolók jobban értenek.
Az én memóriáim ha 1333 MHz-et állítok be akkor 1.5 V-on simán elüzemel.
Ha átállítom 1600 MHz-re akkor 1,58 V-on stabil.
1866 MHz-en sajnos el sem indul az alaplap, még 1.65 V-ig tartó fesz. emeléssel sem. -
Johnie
tag
Igen, már van a lapodhoz újabb 2.1-es BIOS is. Szerintem sok változást nem fogsz az újjal látni. Egyébként elég sűrűn ad ki az AsRock BIOS frissítéseket , én eddig leszedtem az összeset és akár régebbit is tehetek fel .
Ha frissítesz akkor a jelenlegi beállításaid elvesznek!, az új BIOS-al minden alapértelmezett gyári beállításokra áll vissza. Érdemes a mostani BIOS beállításaidat "lefényképezned" és ha frissítesz akkor mindent vissza tudsz állítani újból.Még valami: Csakis USB-s pendrive-ra mentett BIOS-ról frissíts! Ez a legbiztonságosabb megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 12T Pro 8/256 GB kék / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest