- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
ARK: Survival Evolved téma-összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ncc1701
veterán
válasz
Vesporigo #162 üzenetére
Na, ezt már én sem tudom, 1-2 player nem számít, kérdés, hány slotos szervert üzemeltetnél? Mert 40-50 playernél nyilván nem mindegy, mert ugye mindenki építkezik, és a sok bázist memóriában fogja tartani. Szóval, fene tudja. Indíts 1 mapot, teszteld ki, kíváncsi vagyok én is.
Én csak egyedül játszogatok az otthoni gen8 microserveren, de mostanában kezdtem el nézegetni bele xeon procikat, csak kissé nevetséges, h ilyen 6-7 éves procikért 40 ezreket kérnének.
Lemez használatot megnéztem, nálam a center kb 8 moddal kér 8.5G helyet linux alatt, arkmanagerrel indítva. Nem tudom, utóbbi számít-e vmit.
-
ncc1701
veterán
válasz
Vesporigo #160 üzenetére
Egy ARK szerver 2 szálat tud használni. Tehát ha mondjuk 2 szervert(pályát) üzemeltetnél clusterben, akkor oda kellene a 4 valós szál (nem HT). Plusz ha indítasz 1db szervert, az üresen becsippant 4-5G memóriát, két pálya 8-10G memóriát, amire még rájön a playerenkénti mennyiség. Úgyhogy i5, és 16G memória alatt ne nagyon gondolkodj rajta. Egy mapnak elég egy i3, 8G memóriával. SSD mondjuk pont nem feltétel, mert egyrészt 5-6G helyet igényel (éppen ezért mondjuk nem is nagy összeg, mert nem kell neki nagy), és igazából szinte csak akkor használja a lemezt, mikor elindítod a szervert.
-
ncc1701
veterán
válasz
florameow #129 üzenetére
Jól kell spawnolni.
Elején fogsz egy trikeot, majd fából csinálsz bázist, tüsis kerítéssel. Addig gyakod a dodókat, dilókat. Csinálj tutajt, majd fejleszd fel kőre, és a bázist is vedd körbe kő fallal, akkor nyugtod lesz. Fogj mihamarabb egy pteradonont, az egyszerű, mert bolát neki, kell 2-3 narkós nyíl fejbe, és husi neki. Elején még úgysem tudsz neki primeot adni. Onnantól kezdve a levegőből már sz@rsz a világra. Tutajról meg tudsz keresni jó kis bázisnak helyet. Pláne, ha kő a tutaj, akkor bántani sem tudnak. Most akkora a bázisom, h argenttal repülök el a végére. :Đ Jó kis cragg's island, faszán le lehet választani két kis fallal.
-
ncc1701
veterán
Próbálj nyomni egy backspacet, mikor sok tamed állat van körülötted. Az leveszi az állatok zöld neveit, és ad egy rakat fps-t.
Single playerben nyomom én is, hétvégén kellene tamelni egy quetzelt, van hozzá egy 190-es argentem, grapling hookos megoldással.
Most tettem körül a bázisom plant-x növényekkel, de 12 óra, míg megnő, az nekem kb hétvége, mert nem fut állandóan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hobby elektronika
- Hálózatokról alaposan
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged