-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Micsurin
nagyúr
Agyalok apámnak egy 720P-s tolató kamerán, nem gondolom azt, hogy hűha lenne összedobni és rüki lámpára kötni.
Mi a minimum board ami kéne a projekt alá tipre? Gondolom a 32S ami fiókban van ide már harmatos.
Gen7 cickányomban van és nagyon tetszik neki. Ha sikerül értelmeset alkotni én is kidobom a kínai 2DIN fejet és gyártok bele még egyet.
...igen igen a szakdoga urge enyhülésével kezdenek jönni a hülye ötleteim a felszínre.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
ViZion #21296 üzenetére
Nagy király vagy mindenre gondoltam csak erre nem, pedig már vagy 3-at elforrasztottam.
Kikerestem a gyárit ami jött hozzá azzal jó. Érdekes.
razorbenke92 BP de ez a legkevesebb max tekergek egyet. Első körben most úgy fest a dolog sikerült de holnap kiderül ha összerakom a modellt. Ha így is megmakkan akkor keresnélek és hatalmas köszi.
ESP8266 SDFat Example V2 lefutott szépen és rajta is van a teszt.txt a kártyán szóval szerintem jó vagyok. Ma vagy holnap beintegrálom a szögmérésbe aztán kiderül, de innentől nem hinném, hogy lehetne vele gáz.----
Jó lenne végre úgy foglalkozni ezekkel, hogy nem a szakdogán ketcselek hanem mehetne szépen nyugiban a saját elektromos redőny projektem. -
Micsurin
nagyúr
Sima 16-os Kingston Class4, 3,3V és VIN-en is ugyan az az eredmény. exFAT-en can a kártya, ez alapján csináltam csak a 8266 kiosztását figyelembe véve:
https://alexlubbock.com/micro-sd-adapter-esp8266-esp32
Meg nem akartam hidalni ezért a barna fekete két GND lett nálam de nem szabadna bezavarjon nem? -
Micsurin
nagyúr
ESP-WROOM 32
Azon agyalok, hogy viszont egyetemen laborokban VMware és Ubuntun megy a dolog, lehet erre fele kéne keresgélni esetleg? Mivel most csak felraktam minden libraryt a sajátomra és ahogy mindig Win11 + ArduinoIDE / VSCode. De érdekes eddig sosem ütköztem ilyen hibába.
-
Micsurin
nagyúr
Nem szakdoga most más, hobbi projekt.
Adott két ESP32S, BLE-vel szórakozok viszont ha rátöltöm konkrétan a GitHub-os minta kódot akkor az egyik ESP "meghal":
[link]In file included from C:\Users\Micsurin\OneDrive\Dokumentumok\Arduino\libraries\ESP32_BLE_Arduino-master\src/BLEAdvertising.h:15,
from C:\Users\Micsurin\OneDrive\Dokumentumok\Arduino\libraries\ESP32_BLE_Arduino-master\src/BLEServer.h:19,
from C:\Users\Micsurin\OneDrive\Dokumentumok\Arduino\libraries\ESP32_BLE_Arduino-master\src/BLEDevice.h:18,
from C:\Users\Micsurin\OneDrive\Dokumentumok\Arduino\sketch_oct31a\sketch_oct31a.ino:7:
C:\Users\Micsurin\OneDrive\Dokumentumok\Arduino\libraries\ESP32_BLE_Arduino-master\src/FreeRTOS.h:61:28: error: 'ringbuf_type_t' has not been declared
Ringbuffer(size_t length, ringbuf_type_t type = RINGBUF_TYPE_NOSPLIT);
^~~~~~
exit status 1
Hiba a(z) ESP32 Wrover Module alaplapra fordításra.Már lassan az összes fórumos orvosságot néztük de nem segít ha kitöröljük a BLE importot, se ha újra hozzáadjuk se semmi.
Mit lehetne vele kezdeni? Másik ESP-n viszont nem tudjuk kipróbálni mert a servernek szánt kód már nincs meg csak a boardra írva.
-
Micsurin
nagyúr
Köszi szépen pont valami ilyesmire vágytam mint tipp
Wolfram olyan 10% veszteségik jó vagyok de akár még 15% is belefér. Képet ismertetek fel és ahhoz kell utólagos számítások miatt a szög de mivel a kép sokkal lassabban fut végig a "pipeline"-on ezért bőven van veszteségnek hely a szög beolvasást illetően.
De ez az SD DIY marha jó köszönöm
mivel szakdogához megy nem épp ráérős.
-
Micsurin
nagyúr
Adott egy ESP8266 és egy GY521.
Hogy tudnék log fájl generálni és letárolni fájlba? Nem feltétlen bánnám ha nem Wifin kéne átküldjem.Van valami SD kártyás megoldás vagy marad a Wifi-n vissza gépre?
(50ms-enként gyorsulás és dőlésszöget akarok csak tárolni semmi extra.) -
Micsurin
nagyúr
CH340 5V-os lába volt rajta amint átraktam egy R3-ra azonnal észhez tért. Előbbin magát a polyfuse-t se véltem felfedezni!
Innentől csak egy tetsző szűrő kell meg finom hangolni a python kódot. Csak már élek a gyanúperrel mert a Pycharm messze a legfapadosabb környezet amivel dolgom volt. Szakirány szerint Beágy/IoT de melóban meg Dotnet, hobbinak meg szintén C#.
-
Micsurin
nagyúr
Konkrétan ráraktam a példa kódot mert akartam látni, hogy működik mert a sajátom katasztróf
de egy ~5-30-en belül leáll a feldolgozás csak a board reset vagy a kód redeployra indul el ismét egy rövid időre, tippre a FIFO túlcsordul mert a megszakítást is próbáltam kikapni a kódból de nem változtatott semmit
-
Micsurin
nagyúr
Jó lesz
Már csak azt lenne jó érteni miért kapcsol le 5-30s közt random. Mintha crashelne és nem tér vissza.
-
Micsurin
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy UnoR3 és egy GY521-es, soroson szeretnék visszaküldeni a relatív dőlésszögét a motornak ez most melyik tengely az esetemben? Minden tutorial mér X-Y-Z-re is de marhára nem látom át, hogy a szenzor mely pozijához képest most melyik mit takarna.
Pl [link] ez alapján is ha lefelé néznek a csatik a Z ~0 és -4 közt mocorog de se a Z se az Y nem néz ki nekem dőlésszögnek mozdítás hatására.
Van ehhez valami érthető tutorial? Vagy ha ez is az lenne hol vesztem el?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Google Pixel topik
- BMW topik
- Formula-1
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Star Wars rajongók
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged