- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pigster
senior tag
Kipróbáltam így is: ugyanaz
Próbáltam Janos250 ötletét az ellenállással: ugyanaz.
Ahogy már írtam, pár napja teljesen pöpecül működött, bár a modulon semmiféle visszajelző led műkődés nem volt tapasztalható eddig (nem tudom, kellene-e egyáltalán lenni vminek), most meg csinálja az említett "szellemjel" küldést. Ha kihúzom a panelből, akkor még pár másodpercig villog az Arduinon az adatforgalmazást jelző led, aztán abbamarad... -
pigster
senior tag
Köszi a törődést:
https://www.aliexpress.com/item/LCD-Board-LJ41-04812a-Y-board-S50FH-YB01-In-stock-Best-price-and-good-service/752107582.html
Azért 3,3V-ról megy, mert mindenhol azt olvastam, hogy különben tönkre megy, meg rá is van írva, hogy "Level: 3.3V"
Az App Inventorban nem lehet sebességet állítani, én legalábbis nem találtam, nem állítottam.
Itt van egyébként az App Inventoros program is:Az a furcsa, hogy teljesen jól működött minden, aztán meghülyült.
-
pigster
senior tag
Megtettem, most nem 0-kkal nyomja tele a Serial monitort, hanem
192
64
65
0
126
218
220
237
237
...Aztán egy idő múlva fixen beáll erre:
64
192
64
65
192
64Mintha direkt üzenni akarna valaki a zŰrből ...
Mindenestre rendeltem egy új modult. Ha nem lesz előrelépés, akkor röpke hetek múltán már ki is próbálhatom.
-
pigster
senior tag
válasz
Teasüti #7494 üzenetére
a 3,3V úgy van, ahogy meg van írva, 1kOhm és 2kOhm ellenállással, multiméterrel megmértem, 3,3V van a lábon.
A program:#include <SoftwareSerial.h>
SoftwareSerial mySerial(10,11); // RX, TX
char betu;
const int LEDPIN = 2;
void setup() {
pinMode(LEDPIN, OUTPUT);
Serial.begin (9600);
mySerial.begin (115200);
}
void loop() {
if (mySerial.available()){
betu = mySerial.read();
Serial.print("betu: ");
Serial.println(betu);
}
if (betu == '1'){
digitalWrite(LEDPIN, HIGH);
}
else{
digitalWrite(LEDPIN, LOW);
}
delay(100);
}Amint írtam, tegnapelőtt teljesen jól ment, most meg behülyült.
-
pigster
senior tag
A HC-05 úgy van bekötve, ahogy megjött pár napja. Az UNO programban 115200-t állítottam be, és így ment is tökéletesen. Sőt készítettem egy másik projektet, ahol 3 ledet lehetett kapcsolgatni és a az UNO visszafele küldött adatot a ledek állapotáról az androidos appnak, és ez is hiba nélkül működött. Most meg behülyült. Azt vettem még észre, hogy ha a hardveres TX, RX pinre (0,1) van kötve, akkor a tx led villog az arduinon, ha meg a SoftwareSeriallal használom és a 3 és 4-es pint (vagy a 10,11 pint) adom meg, akkor meg az RX led villog az arduinon, mint az őrült, és a Serial monitorba belenézve folyamatosan 0-kat jelez ki. Lehet, hogy bekrepált a bluetooth modul? Úgy olvastam, hogy azon is van egy állapotjelző led, de nekem semmi sem villog rajta, semmit nem látok, hogy működne. Nem is volt eddig sem, ezért eleinte azt hittem, nem is jó a modul. Lehet, hogy ténlyg nem jó, és éppen kihúzta ezt a két napot, amíg használtam?
-
pigster
senior tag
Sziasztok!
Egy viszonylag egyszerű projekt kezd megőrjíteni.
Egy Arduino Uno-hoz van egy HC-05 bluetooth modul kötve. A feladat egy LED ki-bekapcsolgatása lenne bluetooth segítségével. MIT App Inventorban elkészítettem az Androidos App-ot és minden tökéletesen működött - tegnapelőtt. Ma újból "beüzemeltem", de állandóan villog a TX-led az Arduinon, akkor is, ha semmit nem csinálok. A telefonról küldött jeleket ("0", "1") meg nem is érzékeli. Illetve van, hogy kétszer sikerül ki-bekapcsolni a LEDet, aztán keződik a villogás, és utána semmi. Reseteltem, tápot, ki-bedugtam, kábelezesét 50-szer ellenőriztem, ugyanaz...
Először SoftwareSerial könyvtárral csináltam (3, 4 pinre kötve a BT-t), aztán miután behülyült, ezt kiiktattam és bekötöttem az alap TX, RX pinekre, ugyanaz: párszor megy, aztán behülyül. Próbáltam szgép USBre kötve és külön tápegységről is - ugyanaz.
Mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest