- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Megérkezett az ESP-32.
Belekezdenék a projektembe. Csak fogalmam sincs hogyan kell.
A lényeg.
Van egy board és egy relé. A boarddal mérnék időt, és meghatározott időkönként meghatározott ideig kapcsolnám a relét. Az idő folyamatos lenne, vagyis áramtalanítás után is folytatnia kellene ahol megszakadt.
Illetve egy ilyen kis lapocska mennyi áramot fogyaszt? És mennyire szereti a rendszeres áramtalanítást? Ha lehet nem hagynám folyamatos áramellátás alatt.
A ki-be kapcsolás száma rendszertelen és meghatározatlan. -
csongi
veterán
Sziasztok.
Egy ESP 32vel az alabbit meg lehet oldani?
Idot kellene merni , es megadott idonkent kapcsolni egy relet, megadott ideig. Majd ezt kezdeni elolrol.
Gondolom ez menne.
Viszont memoriasan kellene merni az idot. Ott kellene folytatni ahol abba maradt.
Illetve teljes aramtalanitas eseten is folytatasban futhatna a program?
plusz lenne egy nullazo bemenet. Amin, ha jel erkezik, akkor elolrol kezdi az ido szamolasat.Elore is koszi!.
-
csongi
veterán
válasz
Tankblock #13226 üzenetére
Sajnos nem tudom kiszamolni, mert nem tudom mi kellhet hozza meg.
Tapegyseg megvan. Kezdo csomag megvan.
6rele, vagy fet, a zona szelepek egy egy doboz ami kell, ahogy en latom.
Ma elkezdtem nezegetni az alapokat. De eleg kinai. Lehet ketesek valakit aki megirja. A kotest es kapcsolasokat megcsinalom en.
Ha mar itt tartunk, valaki elvallalja ennek a programozasat? :).
Persze nem ingyen kerem. :)A nyak miert kell?
Amiket adtak a keszletbe szerelt kabelek nem jok az uzemeleshez?
Bele akarom rakni egy muanyag dobozba, IP vedett es ennyi. :)
Nezegetni nem akarom.
A wifis 6 csatornas kesz termek 70 ezer korul mozognak.
Es se kijelzo, se azokat a programokat nem tudja amit en szeretnek. Plusz a kiegeszitok sem olcsok.
Csapadek erzekelo stb.Androidos aplikacio meg majd idodvel, elobb az arduino mennyen magaban.
-
csongi
veterán
Bár nem ide tartozik, de az a bajom a mágnes szeleppel, hogy a keresztmetszet szűkebb lesz. Nincs szükségem nyomás növelésre, Most egy műanyag golyós csap van bent.
A teljes keresztmetszethez vannak beállítva a fúvókák és ezek mennyisége. Ha szűkítem a keresztmetszetet, akkor az nem nem jó.
Illetve nem alapértelmezett a 24V öntöző szelep. Számtalan áruházban kapható a 230V kivitel.
Ezt a kínai mágneses szelepet nem akarom betenni. Ilyen rendszerű motoros szelepeket szeretnék 24V Dc-be.
Szükségem van a nyitási és zárási sebességre. Hirtelen nyitás esetén elveszik a nyomás, és feleslegesen nem akarom terhelni a szivattyút, és a cső rendszert sem.Az öntöző rendszer vezérlője ha már wifis és tud 6 kört, igen csak 60K+ tól megy felfele.
-
csongi
veterán
Nem sima magnes szelepet akarok beteni.
Hanem motoros golyoscsapot.
Meglatom hogy alakul, lehet 230V lesz, de azt nem szeretnem. Par watt a felvetel. Az 1A-t maxi maximumnak irtam.
Sima magmes szelepet kizarom. Idozitenem kell a ket csap nyitasat. Hirtelen nyitasnal elveszik a viz.Nagyon gazos.Aminek itthon nincs marka neve, annak jelentos resze Kinai.
-
csongi
veterán
válasz
Janos250 #13181 üzenetére
Áramszünet esetén mindegy, hogy a szelep milyen helyzetben lesz.
Visszatérő áram esetén default helyzetbe kellene kerülnie.
24V DC kb 1Amper lesz a szelep terhelése. Ezt egy egyszerű relével sztem megoldom.
De holnap felteszem ide, a pontos elképzelés részleteit.
A web lap valahol valamilyen szerveren csak fut, gondolom? -
csongi
veterán
válasz
Janos250 #13173 üzenetére
Igen!
aryes
Mobilról rendszerint nem jó a link sajnos.
Szükségem van 6 vezérelt csatornára, 2-3 vezérlő bemenetre.
És ha lehet elkerülném a szerveres dolgokat. Se otthoni se kínai szervert nem vennék igénybe.
Ha elegendő lenne a microtik routerem, jó lenne ha ez elegendő lenne a projekthez.
Minden infó és segítség jól jön.
Ha ki lehet váltani egybelévő egységgel az is jöhet, csak ne kelljen szerverezni ha van rá mód. -
csongi
veterán
Sziasztok.
Egy ontozo rendszer projketbe kezdtem bele.
Arduino uno r3 starter kittel.
Ugy szeretnem megcsinalni, hogy androidos aplikacioval lehessen iranyitani.
Kb a panelt osszerakom minden elemevel, de a programozashoz sult hal vagyok. A vegere csak bele jovok.. :).A Wifos vezerleshez lehet sajat szerver, vagy automatice kinai szerverrol fog futni?
Vagy ezzel a reszzel nezzek be masik topikba?
Koszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest