Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Janos250

őstag

válasz csongi #13169 üzenetére

Egy kis filozofálás:
    Arra, amire vannak jól kidolgozott módszerek, nem érdemes egymillióegyedikként mégegyet csinálni, hanem a bevált módszereket célszerű használni.
    Ilyen feladatra a kínaiak Sonoff (switch on off) néven gyártanak kész, bedobozolt panelt.
    Mire egyedi alkatrészekből összerakod, többe kerül, mint amit a kicsik nagy szériában legyártanak.
    Ilyen feladatra tipikusan ez a bevált, 4 csatornás darab:
    link
    Minden komplett kész, be van dobozolva, nincs más dolgod, mint a vezetékeket csatlakoztatni. Utána ugyanúgy nekiállhatsz programozgatni, mintha egyedi alkatrészekből raktad volna össze.
    Vagy ha nem akarod programozni, bótilag van benne kész szoftver, amit én ugyan még soha nem próbáltam, de sokan dicsérik, használják.
    Én vagy saját Arduino programot teszek bele, vagy a Tasmotát teszem rá, ami persze szintén Arduino program. Az utóbbi időben már csak a Tasmotát.
    Nagyon jól kidolgozott rendszer, ha nem akarod, nem kell a program változtatásával bíbelődni. Bekapcsolás után, ha akarod WEB lapon keresztül beállíthatod.
    Időzítést és komolyabb dolgokat csak akkor tud, ha vagy saját programot teszel rá, vagy teszel mellé egy MQTT szervert (málna).
    Ennek is megvannak a saját, jól bejáratott módjai.
    Ha hang vezérlést is szeretnél, akkor pl. Alexa.
    Azt mondod a telefonodnak, hogy "Alexa, turn on kisszivattyú", és bekapcsol a kisszivattyú.
    Valahogy így:
    "You can ask Alexa to turn on/off Sonoff 4CH R2.
    Standard voice control commands phrases (if you just say the device name, Alexa will turn on/off all the 4 gangs immediately):
    Alexa, turn on {deviceName}
    Alexa, turn off {deviceName}
    Alexa, turn on {deviceName} {gangName}
    Alexa, turn off {deviceName} {gangName}
    The default names for the 4 gangs are: outlet 1, outlet 2, outlet 3, outlet 4. You can change the name if you like.
    Explanation: if the device name of your Sonoff 4CH R2 is "My Switch", the gang name is "Outlet 1", then you can control with "Alexa, turn on My Switch Outlet 1". "
    Mindezek készen vannak, csak válogatni kell, és a kész a legolcsóbb.
    Ha programozást akarsz tanulni - mert az jó dolog - ugyanúgy lehet ezeket is programozni. Arra egy Sonoff basic a legjobb, legolcsóbb szerintem (mint már előttem javasolták is).

• Tankblock

aktív tag

válasz csongi #13169 üzenetére

Szia,
    Kitet linkeljél légy szíves....
    Arduino Uno nem képes önmagában vezeték nélküli kommunikácóra. Ahhoz kelleni fog Wifi/Bluetooth chip....

Nem tudom milyen öntözőrendszer lesz, mit is kell pontosan vezérelni, a helyedben készítenék egy tervet. Biztosan találsz hozzá akár kész projecttet is. Ha csak egy szivattyút kell működtetni akár még egy SONOFF Basic is megfelelő lehet, tág a spectruma a megoldási halmaznak.

Programozi meg muszáj lesz valamilyen szinten megtanulni....

Új hozzászólás Aktív témák