- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sisi22
aktív tag
Jo lenne egy osszefoglalo, hogy mirol is szol ez a forum es hol vannak weben oktatoanyagok es leirasok, nagy segitseg lenne.
-
sisi22
aktív tag
Juszt se mondod el, hogy miről van szó?
Meg nem lattam, talan egy het mulva megyek oda, akkor tudom meg, hogy milyen motor, stb.
Csak megkertek, hogy jo lenne egy kijelzes, es a decibelskalas megoldas merult fel, mint jo otlet, de eleg lenne ot led belole, mez az is kerdes, hogy hova es mekkora hely es egyebek. -
sisi22
aktív tag
Azt fordulatszám nélkül hogy mondod meg?
Logice alapjan, ami meg az elozo evezredben rogzult belem.
Feltetelezem, hogy egyenaramu motor, tehat a fordulatszamot a rajta folyo aram erossege hatarozza meg, amit pl. potenciometerrel valtoztatnak. Vagy esetleg a feszultseg valtozik?
A lenyeg, hogy valamelyik elektromos parameter valtozasa valamilyen kapcsolatban kell legyen a fordulatszammal. -
sisi22
aktív tag
Ha jol emlekszem, valami gumikorongot, de nem a fordulatszam a lenyeg, hanem az, hogy lehessen latni, hogy milyen fokozatban van, igy eleg egy 3-5 LED-es fenysor, mint pl. hangszoroknal a hang erossegenel, hogy minimalisan porog vagy kozepesen vagy erosen.
Most egy laptopot kell tisztaba tennem egy ismerosomnel, majd par nap mulva tudok ranezni erre a motorra egy masik ismerosomnel, csak jo lenne addigra kepben lenni, amikor odamegyek,
-
sisi22
aktív tag
Jogos, gyorsan irtam.
A tipikus, valoszinuleg 3v-os hobbimotort, amit gyerekjatekokba beepitenek.
Nem akarok az elektronikaba beleszallni, gondoltam, a motorhoz meno ket droton kellene feszultseget merni es az talan aranyos, vagy valahogyan valtozik a fordulatszamaval.
Nem kell tenyleges fordulatszamot megni, csak skalat, hogy a min-max savon belul hol van.
-
sisi22
aktív tag
Udv, van egy jatekmotor, aminel valahogy ki kellene jelezni az aktualis fordulatszamot, akar szammal, akar LED-sorral.
Erre keresek mindenfele megoldasi lehetoseget.
-
sisi22
aktív tag
Leirtam 16959-ben, koszonom a segitseget, akkor keresek valakit a helyi butykolos elektronikusok kozul. Ahogy korbekerdeztem, itt a Raspberry pi a kedvelt hasonlo kutyu.
-
sisi22
aktív tag
Koszonom a sok reagalast, probalok egyben valaszolni:
Fogalmam sincs, mi az az arduino, a neve alapjan akar egy spanyolos nevu hegy is lehet szamomra.Az idealis egy onallo kutyu lenne, csak felteteleztem, hogy jobb lenne pc-n tarolni az adatokat, az inditas utan adjak az impulzust a nyomogombok es a gep szamitja ki a ket gomb megnyomasa kozti idot es kiirja egy listaba.
Programozoi tudas: "van valami, de nem az igazi" (ez a 20 forintos kerdes, ha erti valaki.)
Zx Spectrum Basic volt utoljara, illetve, amikor nyustoltek, hogy adatbaziskezelesre szukseg van, akkor alapszintu sql dolgok voltak, de az is regen.Ha soros port kell hozza, akkor passz, nagyon regota nem lattam olyat, egy jo ideje keresek parhuzamos port megoldast egy kutyuhoz, de olyat se talalok.
-
sisi22
aktív tag
Ide lettem iranyitva ezzel a problemaval:
Ket nyomogomb bekapcsolasa kozott eltelt idot kellene merni egy percen at, talan 10-30 periodus lehet. Vagyis az egyik nyomogomb megnyomasara indul a stopperora es a masik megnyomasara megall es ez ismetlodik adott ideig. A nehezseg az, hogy a mert ido idealis esetben tizedmasodperces hosszusagu lehet, mig az elso nyomogomb ujboli megnyomasaig varhato ido talan 2-5 mp is lehet.
Az adatokat az egy perc letelte utan kell latni legalabb szazadmp pontossaggal.
Idealis megoldas lenne egy PC-hez csatlakoztathato kis programozhato kutyu.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- War Thunder - MMO Combat Game
- Milyen egeret válasszak?
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- Google Pixel topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Mobil flották
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest