- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iGO Primo
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Redmi 9 - sok bába közt elvész a gyerek
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sisi22 #17490 üzenetére
Én legtöbbször a Google-t használom.
Az https://www.arduino.cc/ a hivatalos oldal, a legtöbb választ is ott fogod megtalálni.
Ha magyar nyelvű tutorialokat keresel, azt itt, meg a https://www.hobbielektronika.hu/ oldalon fogsz találni. Minden másra ott a Google.
Szoftveres kérdésekben pedig a legtöbbször általános C, C++ fórumokról is tudsz tájékozódni. -
válasz
sisi22 #17482 üzenetére
Ha jol emlekszem, valami gumikorongot
Akkor a gumikorongra kell festeni egy nagyon eltérő színű vagy tükröződő jelet és ráirányítani egy reflektív optót.
nem a fordulatszam a lenyeg, hanem az, hogy lehessen latni, hogy milyen fokozatban van
Azt fordulatszám nélkül hogy mondod meg?
Mi irányítja egyáltalán? Az irányító eszközből nem tudsz valahogy információt nyerni? Mondjuk ha nem on/off a motor meghajtása, hanem pwm, akkor a kitöltési tényezőből lehet következtetni. -
válasz
sisi22 #17479 üzenetére
És mit hajt meg az a motor?
Gyerekjátékokba 6V-os DC motort szoktak tenni.
Szerintem a betáp feszültségingadozásából lehetne következtetni a fordulatszámra, de ahhoz bele kell szállni az elektronikábaEgyszerűbb lenne a mechanikára valahogy egy optokaput kötni, és az impulzusokat számolni.
-
válasz
sisi22 #16981 üzenetére
Ennél egyszerűbb a helyzet: 1db kütyü kell, meg két gomb.
Sokkal könnyebb lenne, ha mondanál valami konkrétumot a projektről, annak függvényében javasolnám az Arduino pro micro-t, illetve esetleg a Sparkfun Digispark-ot, amihez még külön usb kábel se kell, és olcsóbb, cserébe néha elég esetleges a működése. -
válasz
sisi22 #16965 üzenetére
Adatok mentésére én még egy ilyet is kitaláltam: Arduinoval lehetséges usb billentyűzet emulálása. Mi lenne, ha az eszköz gépre dugva az előzőleg megnyitott Word dokumentumba / Notepadba egyszerűen begépelné a mérési eredményeket.
Ennél egyszerűbbet nem tudok elképzelni.
Valójában mi lesz ez a cucc, valami játék, vagy valamilyen edzéshez kell?
-
válasz
sisi22 #16965 üzenetére
Ez a soros port nem az a soros port, amire te gondolsz, ez usb-n keresztüli (virtuális) soros port emuláció. Vagyis usb-vel rádugod a gépre, csak kell valami, ami tudja kezelni. Valószínűleg a legjobb megoldás Janos250 javaslata alapján egy esp32, ami egy önálló webszervert képes megvalósítani. Felkapcsolódva vele az otthoni wifi hálózatra, gépről rá tudsz kapcsolódni és megnézni rajta az adatokat.
20 forintos kérdés: Arkagyij Rajkin
Jó lenne, ha megmásznád ezt a spanyol hegyet, különben kell valaki, aki megmássza helyetted.
Lehet önálló kütyü is, van mindenféle kijelző, karakteres vagy grafikus, pénz kérdése.
-
Janos250
őstag
válasz
sisi22 #16959 üzenetére
Ha nem üzemszerű működésre kell, akár a Serial monitoron is ki lehet íratni.
Például:uint8_t kapcsoloPin = 5;
uint8_t kapcsolo ;
uint32_t kezdo_millis ;
uint32_t veg_millis ;
void setup() {
Serial.begin(115200);
delay(2000) ;
pinMode(kapcsoloPin, INPUT_PULLUP);
} ; // end setup
void loop() {
while(digitalRead(kapcsoloPin)) {} ;
kezdo_millis = millis();
delay(10); // prell mentesites, de hw kell
while(!digitalRead(kapcsoloPin)) {} ;
veg_millis = millis();
delay(10); // prell mentesites
Serial.print("kezdo_millis = "); Serial.print(kezdo_millis);
Serial.print(" veg_millis = "); Serial.print(veg_millis);
Serial.print(" idotartam_millis = "); Serial.print(veg_millis-kezdo_millis);
Serial.println();
} ; // end loopEzt írta ki:
kezdo_millis = 8069 veg_millis = 10698 idotartam_millis = 2629
kezdo_millis = 13376 veg_millis = 15973 idotartam_millis = 2597
kezdo_millis = 16130 veg_millis = 18695 idotartam_millis = 2565
kezdo_millis = 19155 veg_millis = 20738 idotartam_millis = 1583
kezdo_millis = 21394 veg_millis = 22556 idotartam_millis = 1162
kezdo_millis = 22994 veg_millis = 24997 idotartam_millis = 2003
kezdo_millis = 25233 veg_millis = 26612 idotartam_millis = 1379A prell (pergés) mentesítés delay()-el is megoldható, ha nagyon jó a kattanós kapcsoló, de a hw prell mentesítés a jobb, (kondi+ellenállás), már párszor volt itt rá példa.
Ha elegánsabb kell, akkor lehet gondolkodni milyen kijelzés legyen
-
válasz
sisi22 #16959 üzenetére
Szia! Ez egy egyszerű feladat és hardver szempontjából is szinte bármivel meg lehet oldani. Így inkább az a kérdés, hogy van-e otthon bármilyen Arduino kompatibilis eszköz, illetve milyen programozói tapasztalatod van?
Ez egy játék lenne? Csak hogy megfelelő teherbírású és lehetőleg pergésmentes nyomógombot is kell hozzá találni.
A kijelzés csak PC-n fog történni, vagy szóba jöhet valamilyen LCD kijelző? Előbbi esetben szükség lesz egy PC oldali programra, ami képes soros porton érkező adatokat megfelelő formában kijelezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP 15da0000nh Intel Silver N5000 / 8gb ddr4. / UHD 620 / 1TB Hdd / 70% akku / Olcsó DDR4-es laptop
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AM4-es félkonfig, 5800X, 32gb Ram, B450, BeQuiet TF, FractalDesign Meshify C, Seasonic 650W
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest