- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Magisk
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fo_di
őstag
válasz
Janos250 #6789 üzenetére
én is ilyesmi infókat találtam róla, és az a 6 dollár, amit rászántam, úgy gondolom, megéri majd (már megvettem, mikor megírtam a kérdést)
a védelmi része volt a fő kérdés, de ahhoz kéne keresnem egy olyan gépet, amit nem feltétlen sajnálok, ha átjut az usbn, vagy egy megfelelően szigetelt hubot -
fo_di
őstag
sziasztok, valaki próbálta már ezeket a 6-10 dolláros logic analyzereket?
Elvileg 5 volt van rájuk írva, van-e bennük vajon annyi védelem, hogy rendes rs232-t is elbírjanak? Az eredeti Saleae, amit koppint, azt írja, hogy abban van, de ezekről a kínaiakról nem találni semmit (150 dollárt meg 10-hez képest sokallok kiadni :p )
-
fo_di
őstag
válasz
Janos250 #6560 üzenetére
az első a helyzet, vagyis csak meghívom, hogy myfunction, az lefuttatja a Serial.readBytes-ot a megfelelő paraméterekkel és utána csak a buffer1b[] tömb aktuális tartalma érdekel
utána ugyanezt valamivel lentebb is újra megteszem, és újra kiolvasom a buffer aktuális tartalmát -
fo_di
őstag
Sziasztok,
Elöljáróban: első komoly, nem csak kopi-paszta arduino projektemet próbálom realizálni (soros porton adatot fogadni és feldolgozni egy kütyüből), és c-vel eddig semmilyen kapcsolatom nem volt (LabVIEW-hoz értek, de azt is autodidakta módon szedtem össze)
Próbálok néhány feladatot, amit újra és újra használok, változókba szervezni és ezzel lenne egy kérdésem: ha pl a Serial.readbytes() parancsot akarom kiszervezni, aminek a bementében kell egy puffer, akkor ennek a változónak kell return type-ot adnom?
a puffert globálisan a setup loop előtt definiálom, és mindig ezt a puffert akarom meghívni:
uint8_t buffer1b[1];
ha ezután ki akarom olvasni a puffert, akkor melyik változat kell nekem?
void myfunction() {
Serial.readBytes(buffer1b, 1); //1 bájtot olvasson be a pufferbe
//return
}vagy
uint8_t myfunction() {
Serial.readBytes(buffer1b, 1); //1 bájtot olvasson be a pufferbe
return buffer1b;
}köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- QNAP TS-932X - 10 gigabites NAS - 5x4TB HDD + 4x400G SSD
- SPIRIT OF GAMER Race Wheel PRO 2 kormány minden tartozékával mekgímélt állapotban eladó!
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1116A), 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Apple Watch Series 7 41mm NIKE GPS
- Acer Nitro XV340CKP WQHD 144HZ IPS KALIBRÁLT
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Canon Selphy CP1500 Printer /// Számlával és Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest