- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iGO Primo
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
softguner
csendes tag
Tesztasztalon volt egy ilyenem, de annak az elektronikáját nem én építettem, csak a szoftvert írtam hozzá. A projekt lényege az volt hogy 4 db LDR értéke alapján forgatta a napelemet 2 DC motor a megfelelő irányba, de ilyen léptető motorokkal még nem próbáltam. A DC motorokat relék kapcsolgatták. Egy kapcsolási rajzom van hozzá, bár nekem az kicsit kínai volt. Az agya pedig nem egy MEGA volt hanem egy Nano.
-
happy555
aktív tag
Szerintem válts másik motorra.
Valami ilyesmi kellene mint az MG995.
Illetve akár ez jó is lehet, ha több kell mint 180 fok fordulás akkor meg lehet hackelni.DLL:
Amúgy a const int deklaráció lényege az hogy mivel az érték nem változik fix számként fordítja a progi, így kisebb lesz a kódod. (próbáld ki vele és const nélkül a fordítást)
A #define ugyanezt a célt szolgálja, csak ott akármilyen szöveget számokkal is használhatsz, amit behelyettesít a kódban. (space nélkül, összefüggőnek kell lennie!!)
pl.:
#define led_on digitalWrite(13,HIGH);később bárhol elég beírnod: led_on
-
.DLL
veterán
Óh, nagyon köszönöm, ez hasznos volt, és jobb kedvem is lett!
Az én projektem egy brushless bimbal motor finom vezérlése, tehát 3 fázisú PWM meghajtás kell. Lehet, hogy egyszerűbb lenne léptetőmotorral, de az outrunner-ek jobb önsúly/nyomaték aránnyal rendelkeznek, és most számít a súly.
-
krisztianAMG
senior tag
Majd kiderül, elég sok szórt mágnese tér van a szobámban... Villamosmérnöknek tanulok, érdekel minden, amin áram folyik keresztül.
Vigyünk egy kis életet a topicba:
Ki mit hozott össze össze az áramkörrel/mire használja?Nálam egyelőre ébresztős rádió, hőmérő, mozgásérzékelős világítás, spektrum analizátor a terv. Inkább csak a tanulás a cél.
-
Sleed
aktív tag
szia,
tudom hogy ez nem arra való, de ezt az egyetlen dolgot találtam amit direkt ehhez a motorhoz árulnak. Hátha ebből kiindulva találsz valami mást is, ami hasznos.
Másik ötletem egy kicsit sufni, nem is biztos hogy működik, de megpróbálhatnál valami keményebb, vastagabb (2mm legalább) gumit vagy puhább műanyagot kilyukasztani és azt valahogy ráhúzni hogy nagyon szoruljon rajta, esetleg valami zsugorcsővel még rá is gyógyítani.
üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged