- Mobil flották
- Netfone
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen GPS-t vegyek?
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoja™
őstag
Ehhez nem szükséges arduino, vannak már olcsó bluetooth vezérelt relék, amihez jár telefonos applikáció is.
Szerintem teljesen mindegy, ha nem arduino-s megoldás, mert a fizikai kapcsolót az asztalodon így is, úgy is cserélni kell.
-
Janos250
őstag
1. A mágneszárak tudtommal 15 V-al működnek, de ebben nem vagyok biztos, lehet valóban 12. Igen, szerintem is a relé a legjobb megoldás. Ha ESP, vagy ARM, akkor 3.3 V! Pl.:
[link]
[link]
2. Mivel én ESP mániás vagyok, először ahhoz írom az én elképzeléseimet.
a.) ESP, szerrvernek programozva az ajtóra, relével nyit. Indítás mobiltelefonról, WEB lapról. Előnye, nem kell semmi más, hátránya, hogy mire csatlakoztatod a WiFit a telefonodon, és behívod a lapot, hazamegy, aki be akart jönni.
b.) Szerver ugyanígy, de nem telefonról, hanem másik ESP-ről indítva, egy gomb megnyomásával. Előnye, hogy azonnal reagál, hátránya, hogy minden nyomógomb mellé kell egy ESP12E (célszerűen) darabonként 700 Ft, +doboz, + valami táp megoldás.
RFID:
Hova akarod az RFID érzékelőjét? Az ajtóra, vagy az asztalodra?
Szerintem egy lehetséges megoldás:
Ajtónál: ESP12E , kezeli az ajtónyitó relét, és az ajtónál kívül elhelyezett olvasót, hogy akinek van hozzá tag (70-80 Ft/db) az be tud jönni.
Astalodon:
a.) ESP+nyomógomb ugyanúgy.
b.) szintén ESP-olvasó, ami WiFin keresztül utasíítja az ajtónál lévőt nyitásra, ha odateszed a taget.
RFID megoldás:
Ehhez
[link]
vannak kész könyvtárak, nem panaszkodnak rá, elvileg egy bejáratott technika, nem próbáltam.
Másik:
[link]
ez kényelmesebb, ha működik, mert benne van egy proci, és folyamatosan küldi a közelébe helyezett tag kódját UART-on.
Nekem egy verzió egy darabig működött, aztán nem. Próbáltam másikkal, az meg egyáltalán nem működött. Tovább nem próbálkoztam, eltettem akkora, amikor majd jobban ráérek. Nem egy kiforrott típus, mert pl egy smd led közvetlenül 5V-ra van kötve, ami kiég.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro Plus 12/512GB Újszerű,Dobozos,Kétkártyás 1év Garanciával!
- Prémium MAGYAR PBT custom keycap készlet eladó - Goblintechkeys
- DJI Air 2s Fly More Combo drón szett megkímélt állapotban, kofferrel
- ASUS ROG Strix G17 17.3" Notebook! i7-10750H / RTX 2070 Super / 1TB NVMe / 16GB DDR4! BeszámítOK
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged