- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Milyen robotporszívót vegyek karácsonyra? (2025)
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Yettel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ghostie
tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Pont az a bajom, hogy használható ismeretekkel nem rendelkezem. Elméletben tanultam/olvasgattam már a témáról, de gyakorlati tapasztalatok alapján nem áll össze a kép. Pl. az meg van hogy tranzisztor: bázis, kollektor, emitter, pnp meg npn meg hasonlók, illetve hogy kondenzátor töltést tárol, de nem tudok ezekből alap áramköröket összehozni (nem csak gyakorlatban, elméletben sem tudnék felrajzolni semmi működőképest).
Rendeltem egy Aruinos kezdőcsomagot, pár ezer forint volt és küldtek egy szatyor alkatrészt, amiben még LCD kijelző, RFID-s olvasó, infravevő, távirányító és hasonló érdekességek is vannak.
Ezzel szerintem hónapokig ellennék, amíg mindent kipróbálok, összedugok, de arra gondoltam hasznosabb lenne ha előtte egy kicsit megismerkednék az alapokkal. Pl. hogy a gyakorlatban is lássam, hogy miért is kell ellenállást kötni a LED-del sorosan, illetve valóban értsem és ne csak tudjam, hogy mit és miért csinál a felhúzó ellenállás.Egy ilyen alap "kitnek" a költsége már minimális lehet, összehasonlítva a jóval bonyolultabb alkatrészeket tartalmazó Arduino csomagéval. És "károkozás" szempontjából is jobb lenne, ha a füstölős próbálkozásaim a néhány forintos alkatrészekben tennének kárt és nem az Unoban

Általános iskolások számára találtam már ilyen tanuló készleteket, de így 40 évesen már inkább valós ellenállást szeretnék a kezembe fogni és nem egy színes kis rudat

Az Arduino másik oldalával a programozással nincs problémám, évek óta programozok különféle nyelveken így az a rész tiszta és könnyen tanulható.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali játékos kérdések órája
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- The Crew sorozat
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 G2 13.3" -50% AMD Ryzen 5 Pro 5650U Hexa-core 16GB 512GB SSD FHD
- Gaming PC - R5 9600X,RTX 5070 12GB,32GB DDR5,1TB NVMe,850W
- Ultra PC - R7 7800X3D,RTX 5080 16GB,32GB DDR5,1TB NVMe,1200W
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Lenovo Legion 5 15ARH05H - Gamer Laptop
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

ekkold