Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Én értem, hogy ovis. De ha csak egyetlen feladat fut a procin...
Timer-nél lesz némi overhead, amivel nehéz számolni.
Nekem legalábbis.
Jelenleg azzal kísérletezek, hogy setup()-ban lemérem minden függvény idejét és ezekkel korrigálom a delay-t. Így faszán be lehet lőni az fps-t.Frame vezérlésű animációt egy ovis is leprogramoz, nekem meg nulla tapasztalatom van, a nyelvvel is csak ismerkedek.

A timer vezérlésű animációt még nem tudom, hogy lehetne összerakni. PC-s 3D grafikából merítettem ihletet, ott a motor teljes kapacitással fut és a megjelenítés van időzítve.
Nálam ez úgy nézne ki, hogy a led library meghívása lenne időzítve a program végén, míg a renderelés lefut minden ciklusban.De nekem ez a megközelítés nem tetszik.
Ha meg a teljes futószalagot időzítem, akkor meg tudni kéne belépés előtt, hogy mennyi idő alatt fog lefutni, mert azzal az értékkel kell korrigálni a timer-t.
De időt mérni csak a végén tudok...
Szóval jelenleg még a tervezőasztalon sem tisztult ki a kép.
Vmi olyasmin filózok, hogy az animáció sebességét függetleníteni kéne az fps-től ÉS a megjelenítés frekvenciájától is. Vagyis ha a teljesítmény skálázná a következő képkocka offset-jét. Pl. egy colorwheel esetén a függvény felbontását növelném két képkocka között, ha gyorsul a sebesség. Vagyis ha egy másodperc alatt ki tud tolni magából 60 fps-t a vas, akkor 100% mintavételezés volna, 120 fps-nél 200% mintavételezés a függvényen.
De az egyenletes megjelenítéshez itt is ismernem kéne a futószalag idejét belépés előtt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép állapotú Wireless Xbox Stereo Headset
- Ryzen 7 5800X3D + Strix B550-A + 32GB Corsair Dominator + RX 7900 XTX NITRO+ 24G + 1200W 80+ plat
- HP ZBook Fury G8 - RTX A3000 - ajándék dokkolóval és laptop hűtővel
- Heatkiller Tube 100 D5 - full extra
- Gigabyte AORUS 17 - i7-12700H - RTX 3070 Ti - 32GB RAM - 1TB M2 SSD -FHD 360H- eredeti csomagolásban
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- Update 11.15. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Apple iPhone 14 Plus Yellow Super Retina XDR, hosszú üzemidő ,100% Akku,3 hó gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ekkold