- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
válasz
férfiállat #12422 üzenetére
Ha 0 a hardware és software ismeret, akkor szerintem érdemes előbb azokkal kezdeni, mert semmi nem fog működni az arduinon. Kész projectet letölteni a netről és betölteni az arduinoba menni fog, de bármi változtatás már nem.
A software résznél nézegetni kell sok kis példaprogramot és megérteni a működést. Pl. én nem tanultam c-t se meg c++-t se, basic, pascal, fortran, clipper, assembly pár processzorra, de ezekből már el lehet indulni. Ja és sokszor semmit nem értek abból amit itt a kollegák mutatnak, nagyon alap tudással is lehet boldogulni.
Ott van a 13-as porton a led, egy másikra lehet tenni egy csipogót, harmadikra nyomógombot, analóg bemenetre potmétert, pwm kimenetre ledet, ezekkel már lehet ügyeskedni.
Hardware téren meg a külvilággal való kapcsolatot lehet kezelni, akár ki vagy befelé. Érzékelők kellenek, vannak készen kapható kis modulok, ezekkel kevesebb a gond. Kimenetként relés modul. Ha megy a tranzisztor, fet vezérlése, akkor már sok mindenhez lehet illeszteni. -
mprrpm
tag
válasz
Például kezdésnek.
-
cidalain
veterán
válasz
Nekem ez volt az első, a betanulós projektem: [link]
Mondjuk következő még nem volt, szóval eddig ez az egyetlen.
Mondjuk sokat dolgoztam hogy normálisan menjen, hogy ha egy funkció épp működik, akkor is figyelje a gombok megnyomását, ne legyen késleltetés, stb. State machine designt alkalmaztam, azzal ezt szuperül meg tudtam valósítani, meg a timer vezérlés volt még a fő alap. -
válasz
Tanács tőlem: szerezz egy UNO-t, mert nem létezik olyan feladat, amihez UNO-ra ne írt volna valaki példakódot+library-t. Nagyon gyorsan megtanulható rajta mindenféle periféria, szenzor kezelése. Könnyű tápot biztosítani neki, 2db ceruzaelemtől és egy 18650 li-ion cellától a powerbank-on át a 9-12V fali adapterig kb. mindenről működni fog. Prototipizálj, gyakorolj rajta, és ha már úgy működik, ahogy szeretnéd, felejtsd el az UNO-t gyorsan, és vegyél valódi projektekhez Arduino Nano-t, Arduino Pro Micro-t vagy ESP32-t.
-
válasz
Keress/találj ki valami projektet, amiben hasznosítani tudsz egy mikrovezérlőt /időjárás állomás, valami egyszerű játék, etc./, és kezdj el foglalkozni vele. Ha céltalanul belevágsz, akkor csak nyűgnek fogod érezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL G2724D / Samsung Odyssey G5 1440p 165hz árak leírásban.
- Asus RTX 4070 12GB DDR6X - DUAL-RTX4070-O12G-EVO-DLSS 3 Garancia
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged