- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonermagus
aktív tag
Elméletileg Szénkefés és Szénkefe nélküli motorokhoz is van ESC...
Nekem is az jött le hogy ez gyakorlatilag egy H-híd, elvileg csak annyi a dolga, hogy a forgásirány és sebességet szabályozza. Nem vagyok nagy elektroműszerész guru, de úgy gondolom ezt az L289N is tudja (bocsi, hogy mindig ezt hozom fel, de nekem ilyen van, ezért példálózok vele) hiszen azzal is lehet irányt, és PWM-en keresztül sebességet is állítani... Tehát akkor ergo nincs szükségem ESC-re, ugye?illetve még egy kérdés: tegyük fel ha nem korlátozom PWM-el a sebességet, 11,1 V-os LiPoról működtetem az L289N-t akkor mekkora V-ot nyom ki a motorra? Lejön az a kb. 2V-os veszteség, és ~9,1V-on pörgeti a motort vagy leredukálja 5V-ra? Ezt nem vágom és műszerem sincs megmérni
Csak azért mert jelenleg egy 3-6V-os motort kötöttem rá
Jah, és ha nem mondtam volna még akkor hülye is vagyok az elektronikához
Egyébként ma jött meg az arduino kezdőszettem és tök büszke vagyok rá, hogy pár óra alatt kiépítettem egy áramkört, amivel egy joystick segítségével 2 motort irányítok L289N-en keresztül
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen házat vegyek?
- Androidos tablet topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- War Thunder - MMO Combat Game
- OLED TV topic
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Formula-1
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged