- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonermagus
aktív tag
Elméletileg Szénkefés és Szénkefe nélküli motorokhoz is van ESC...
Nekem is az jött le hogy ez gyakorlatilag egy H-híd, elvileg csak annyi a dolga, hogy a forgásirány és sebességet szabályozza. Nem vagyok nagy elektroműszerész guru, de úgy gondolom ezt az L289N is tudja (bocsi, hogy mindig ezt hozom fel, de nekem ilyen van, ezért példálózok vele) hiszen azzal is lehet irányt, és PWM-en keresztül sebességet is állítani... Tehát akkor ergo nincs szükségem ESC-re, ugye?illetve még egy kérdés: tegyük fel ha nem korlátozom PWM-el a sebességet, 11,1 V-os LiPoról működtetem az L289N-t akkor mekkora V-ot nyom ki a motorra? Lejön az a kb. 2V-os veszteség, és ~9,1V-on pörgeti a motort vagy leredukálja 5V-ra? Ezt nem vágom és műszerem sincs megmérni
Csak azért mert jelenleg egy 3-6V-os motort kötöttem rá
Jah, és ha nem mondtam volna még akkor hülye is vagyok az elektronikához
Egyébként ma jött meg az arduino kezdőszettem és tök büszke vagyok rá, hogy pár óra alatt kiépítettem egy áramkört, amivel egy joystick segítségével 2 motort irányítok L289N-en keresztül
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Zeiss Ikon Contessa LK
- Apple iPad 11th Gen. (2025) 128GB WIFI Pink, Bontatlan, Új, 0 Perces, Rózsaszín, 1 Év Apple Garancia
- Apple iPad 11th Gen. (2025) 128GB WIFI Pink, Bontatlan, Új, 0 Perces, Rózsaszín, 1 Év Apple Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari