- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
Nekem a notepad megnyitotta.
Biztosan jól állítottad be a boardot?
Amugy igen, ott is az van, hogy 3.
A LED jól van bekötve? Megfelelő a hullámhossza?
A telefonod gondolom látja a sima tv távirányítót.
Amúgy a PC-n jönnekmrendesen a csomagok?
Bocs, a nagyon alap kérdésekért!
Elő kéne kapni a szkópot a fiókból... -
tvamos
nagyúr
Próbáld itt megnézni:
* An IR LED must be connected to the appropriate pin.(See IRLibTimer.h) for your machine's timers and erupts.Ha jól látom ott:
/* Arduino Duemilanove, Diecimila, LilyPad, Mini, Fio, etc */
#else
//#define IR_SEND_TIMER1 9
#define IR_SEND_TIMER2 3
#endif //end of setting IR_SEND_TIMER based on hardware detection -
tvamos
nagyúr
-
tvamos
nagyúr
válasz
dave0825 #2102 üzenetére
Én úgy gondolom, ha összerakod azt a kapcsolást a 4 dróttal, meg az RGB LED-ekkel, az nem fog így működni, de legalábbis nem fogod őket egyessével vezérelni.
(#2104) dave0825 válasza Gergosz2 (#2103) üzenetére
A TI launchpad IDE, az Arduino nem egy komplett IDE, mert nincs benne debugger. A Code Composer Studio egy komplett IDE sokkal jobb, mint az Arduino framework ilyen szempontból. -
tvamos
nagyúr
válasz
dave0825 #2097 üzenetére
Ehez elég karcsú lesz egy AVR. Meg a te tudásod is. Próbálj előbb valami egyszerűbbet azzal a LED sorral, amit már úgyis megrendeltél. Vagy a WS2812B LED-ekkel.
A feladatot én egy Cortex M4-gyel oldanám meg, (futtatnék rajta egy fft-t) arra tenném az RGB LED-eket. De szerintem nem lenne látványos. Ez tipikusan olyan dolog, ahova sok LED kell.
-
tvamos
nagyúr
válasz
dave0825 #2051 üzenetére
149 LED... Az nagyon sok. Persze, sokkal egyszerűbb, ha áttérsz MAX7219-re. Szerintem rendelj a ebay-ről valami komplett modult. 5-10 USD-ből megúszod, tartalék cumoval. (Ha valami tönkre megy, nem kell heteket varnod.) pl. itt van ez: [link]. Jó játék a 8x8-as matrix. Ha már minden megy, rakotod helyette a saját LED-eidet.
-
tvamos
nagyúr
Nekem is van 50 db, de nem tutok vele olyan szep feheret keverni, mint egy hidegfeher LED-del.
Hol tudnek gyorsan rendelni ultrahangos tavolsagmerot, ami ideer Karacsony elott? Paralaxos (3 labu) fajta kellene! (Ott felejtettem a cegnel az asztalomon, amit mar megvettem, egy eve.)
-
tvamos
nagyúr
válasz
dave0825 #2021 üzenetére
Én úgy csinálnám, hogy vennék annyi ATMega328-at, (az Arduino procija,) ahány LED sort akarok. Egy proci simán meghajt 8-10 LEDet. Ha nagyon akarnám, soros porton összekötném őket. Nem kell hozzá semmi extta. Se tranzisztor, semmi.
Az első sort a 7végén... Meg is csinálom a gyerkőccel... -
tvamos
nagyúr
Note: The ESP8266 Module is not capable of 5-3V logic shifting and will require an external Logic Level Converter. Please do not power it directly from your 5V dev board.
En kihagynam azt a szervot. Inkabb hasznalnek valamilyen fem fogaskerekes megoldast. Pl. amit o linkelt.
Homersekletet egy 20 Forintos NTC-vel is lehet merni, hamar az olcsosagnal tartunk.
-
-
tvamos
nagyúr
Mintha emlitetted volna mar egyszer ezt a problemat...
Nem lehetne ugy megcsinalni a szalagot, hogy mindig odavilagitana egy lezer pointer, ahol a csavart meg kell
huzni? Mondjuk, ha meghuzta az operator a csavart, akkor pedallal, gombbal, vagy a csavarhuzo kiemelesevel leptetne, esetleg mindig csak egy csavart adagolna a gep, es mutatna, hova kell azt becsavarni.
A felautomata alkatresz beulteto allmoasokon eleg jol bevalt a modszer.Szerintem jobban megtanulja az operator mit kell csinalni, ha rontas eseten ujra kell kezdenie.
Probald ki sima HD44780 illesztos LCD-vel, hatha akkor jobb lesz, az lehet, hogy gyorsabb, mint az i2c interface-es.
-
tvamos
nagyúr
Nem, meg az elozo munkahelyemen hasznaltam, jonehany kapcsolasban, mert draga volt a proci. PIC16C84, Meg AT89 volt a slager, de volt szerencsem talalkozni 8031-el is, franko eprom emulatorral. Akkor en is beepitettem vagy 200 olyan IC-t. Hidd el, nem tegnap kezdtem a szakmat, hanem tobb, mint 20 eve.
Erre a feladatra többféle megoldás is létezik, a shift regiszteres árban verhetetlen.
Milyen szempontbol verhetetlen? Megsporol vele egy 3 gombocos fagyi arat? -
tvamos
nagyúr
Vasárnap érek ra, megkeresem, és átküldöm a kódom, ha kell. PC-ről vezéreltem 8 kimenetet. (Vagy 2 éves a kód...)
-
tvamos
nagyúr
válasz
Flashback #1878 üzenetére
Nem erdemes megtanulnod a shift regisztereket, ha most az egyszer kell, es soha tobbszor! En 95-200-ig szivtam vele eleget, (ipari kornyezetben,) tobbszor en nem hasznalok ilyen vackokat. Ha soroson kommunikalsz, akkor barhol ra tudsz akasztani a soros vonalra egy PC-t es tudsz debugolni. Ha nincs legalab egy rendes oscilloscope-od, akkor foleg hagyd oket. Felteszel egy arduino mini pro-t, es van 10 kimeneted. Veszel 10-et. Lehet SPI, IIC, vagy akarmit irni ra, de ami a legjobb, sima soros adatatvitel. Mindent tudsz tesztelni PC-rol, egy usb-soros atalakitoval.
-
-
tvamos
nagyúr
válasz
Pubszon #1819 üzenetére
Ezt én értem. Nekem is volt ilyen gondom régen. Én kidobtam az összes shift regisztett a retekbe. Elavult technológia.
Tegyél kisebb értékű felhúzó ellenállásokat! Az szerintem segíteni fog valamelyest. Ha ront a dolgon, akkor meg legalább tudjuk, hogy földlelési, vagy táp gondod van. -
tvamos
nagyúr
válasz
dave0825 #1768 üzenetére
Te, mintha ezt mar egyszer atragtuk volna, nem?
En megis azt mondom, hogy szerezz be egy regi TV-rol, vagy mas infra tavos cuccrol egy infra ablakot, (optikai szurot, ami a lathato fenyt, meg az uv-t kiszuri,) es probald ki azzal is. Ingyen van, csak egy kis utanajaras.
Csendben azert megjegyeznem, hogyha a szoftver olyan atom stabil lenne, akkor a halozati zaj ugyan olyan valoszinuseggel okozhatna hibas talalatot a bejovo adatban, mint az optikai zavar... + labjegyzetben megjegyeznem, hogy szamomra ez a gyengesege az egesz Arduino rendszernek. Nem tudod, mit csinaltnak a lib-k, nem tudod, hogyan. De tenyleg, nem ekezni akarom az Arduinot! En is hasznalom, hobbira, otthonra, magamnak, mert gyorsan lehet haladni. -
tvamos
nagyúr
Tudnátok library instalálásban segiteni? Az a gondom, hogy itt van egy kis gép, magyar lubuntu van rajta, es az Arduino framework nem hajlando feltenni a libeket. Azt mondja, hogy nem lehet a névben, és az elérési utban szoköz, vagz ékezetes betű... de nincs! Lehet ezzel tenni valamit?
-
tvamos
nagyúr
válasz
gyapo11 #1737 üzenetére
a töltő mondjuk 5 V-on 500 mA-t ad ki, az 100 % hatásfokkal 230-on 11 mA Ott nem stimmel a gondolatmeneted, hogy a primer oldali pufferkondi miatt nem tudod, mikor fog kinyitni a primer oldali dioda. (Ilyenkor, sok esetben meg az 1mA aram sincs meg.) E miatt vezetes csak valhol a sinus kozepen lesz, ami a terhelestol fugg, es nem szimmetrikus. Raadasul kapacitiv a terheles, jokis lorugas di/dt-vel indul. Nagyon nem szeretjuk felvezeton az ilyen terhelest.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Pubszon #1666 üzenetére
En nem szeretem a shift regisztert hasznalni, inkabb demux-ot. Azt sokkal egyszerubb programozni. Pl. 74HC238 3-to-8.
-
tvamos
nagyúr
Miert ne lehetne a csapokat sorba kotni? Lehet azt, de sajnos akkor csak az utolson jon ki a viz. Pont mint az aram eseteben.
(#1641) dave0825 válasza zka67 (#1638) üzenetére
Egy uj fenykepet dobhatnal! Igazan erdekelne, hogy nez ki! Hatha tanulunk belole! Legrosszabb esetben segiteni is.... -
tvamos
nagyúr
-
tvamos
nagyúr
válasz
gyapo11 #1413 üzenetére
A szenzorok adatai alapján a vezérlést szívesebben bíznám az arduinora, mint egy raspire.
Jogos lehet, de én akkor sem vacakolnék az ethernet shielddel, meg arduinos kijelzőkkel. Feldobnék egy áRPi-t, touch LCD-vel, nem olyan nagy költség, és nem kell tabletet, meg telefont előszedegetni, ha valamit meg akarsz nézni.(#1419) gyapo11 válasza softguner (#1418) üzenetére
Ha lehetne kívánni oprendszert raspire, az dos-win311 lenne, mondjuk egy basic meg egy pascal fordítóval, ami elér minden portot, tud ablakozni, rajzolni, képernyőre írni, médiafile-t lejátszani.
Rémálom... Kurbli az S Mercire, meg kézi szívató...Inkább azt csinálnám, hogy összedobnék egy sw/hw dokumentált Raspberry-s projektet a szenzor kezelésre, és megpróbálnám az Arduino-s vezérlőket hozzáragasztgatni.
-
tvamos
nagyúr
válasz
maestro87 #1389 üzenetére
Az AVR Studio nem támogatja az Arduino cuccokat, ugy tudom. Én meloban ezt használtam. (Meg régen hobby projektekre is.) Most már hobbyra csak Arduino van, nem használok AVR assemblert, ha gyorsabb a folyamat, nem tudom megoldani Arduino-val, akkor STM discovery.
Én az LCD shield helyett inkább soros LCD-t keresnék az eBay-en. Olcsóbb.
Nem tudom, mi lehet a gyíkja az AVR Studionak... sajnálom. Én már vagy 4 éve nem használom. -
tvamos
nagyúr
válasz
maestro87 #1380 üzenetére
Ha már a PIC-et említetted, akkor az Arduino alapja eredetileg az Atmel AVR. Annak az MPLAB-ja az Atmel Studio 6. Régebben kellett hozzá c fordító, en az AVR GCC-t használtam, de talán a c fordító már integrált... The Atmel Studio 6 IDP gives you a seamless and easy-to-use environment to write, build and debug your applications written in C/C++ or assembly code.
Ha meg Arduinozni akarsz, ott a framework aa Arduino oldalán. -
tvamos
nagyúr
válasz
dave0825 #1236 üzenetére
Nem veszunk ossze. Vegyel nyakhoz valo cuccot, amit a kollega javasolt, azzal sokkal jobban jarsz, mint a rozsdamaroval. Vagy rendelj egy ilyet: [link]. No-clean Flux, nem kell lemosni. En a regi fajtat le szoktam mosni, mert nem bizok semmi savas kemhatasu anyagban, ami a nyakra kerul. (Igazabol mindig lemosom flux cleanerrel, hogy szep legyen...)
(#1237) dave0825
Sajnos a linkjeid nalunk a proxi tiltja... -
-
-
tvamos
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- War Thunder - MMO Combat Game
- PlayStation 5
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gyúrósok ide!
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- DELL T40 EMC Szerver
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest