- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rabby
tag
válasz
moongoose #291 üzenetére
A 12cm-es ventivel ugyanez nem ment sajna...
Jelenleg a kicsi venti ide van irányítva, a másik oldalon meg köpi rá a levegőt a 12cm-s:
Azért ide irányítottam és nem jobban a lap közepe felé, mert itt tűnik a dolog a leghatékonyabbnak az eddigi tesztek során...
Most működik stabilan, node mégse ezért vett az ember passzív hűtést!!!
No mind1, szerintem az a fémlapka csak bajt okoz!!! Ha megnézzük a Zalman-Sapphire gyári hűtő párost, akkor kiderül, h a hűtőborda pont a lapka alatti részre van ráfogatva! Azaz én hiába aggattam tele a fémlapkát bordákkal már régen rossz ha az a mocsok lap nem érintkezik a chipekkel közvetlenül, hanem levegő van közötte!
Így elsőre tehát szerintem az lenne a legjobb, ha le lehetne venni azt a vackot! Ez ugye egyenlőre nem megy, attól tartok, hogy az egész nyákot eltöröm, úgy rátapadt! -
Rabby
tag
Ismét én és a Sapphire 1950Pro-m!
Tehát felbuzdulva az előző tapasztalatokon vettem egy kiló memória hűtőbordát és agyatlanul teleaggattam a kártya elejét és hátulját, biztos ami biztos alapon a 12cm-es ventit is ráirányítottam. Tapasztalat: ugyanúgy lefagy mint eddig!!! Az egyetlen mód ahogy nem fagy ki az egész az az amikor egy kismobil rack ventit teszek a hátuljára a kártyának és az köpi rá a levegőt de nagyon gyorsan...
Szerintetek, ha ezt a fémlapkát lekapnám és közvetlenül a chipekre pakolnám a hűtőket, lenne esélyem??? Ha igen, akkor mi módon tudnám eltávolítani, mivel igen masszívnak tűnik a szentem, kézzel nem is sikerült leszedni eddig...
HHHHHEEEEEEEELLLLLLLLLPPPPPPPP!!!!!!!!!! -
Rabby
tag
Még tettem egy utolsó próbát és úgy tűnik így már beválik a dolog:
a kimaradt nagyobb hűtőbordát ( XT )odagumiztam a melegedő VRM hátoldalára ( közé hővezető pasztát tettem a gyári hűtőről )
Na így már nem fagyott le 3DMark közben, tehát kezdek bizakodni....
[Szerkesztve] -
Rabby
tag
válasz
moongoose #213 üzenetére
Hát emberek nagy a gáz az én házam táján!
Minden komolyabb grfikai igényű game alatt fagy az Sapphire 1950Pro-m S1-el!
Hiába monitorozom Riva-val az sem mutat semmi extrát, a core állítólag mikor lefagy a cucc sem megy 45 fok fölé!12cm-es ventit már minden irányból rátettem, levettem, stb... Azt hittem a VRM lesz a ludas, de mostanában még azt sem érzem fagyás környékén olyan melegnek.
Kérem aki tud segítsen, mert nem tartom olyan viccesnek, hogy nem megy a cucc és esetlegesen vissza kell rakni a gyári hűtőt, ami hangos állatira, ráadásul az öszes borda, stb ugye ragasztva van, tehát ki tudja hogyan tudom leszedni őket egyáltalán hamár a hűtő árát buknám is!!!
PLEASE HELP! -
Rabby
tag
válasz
moongoose #211 üzenetére
Köszi a választ!
Hétfőn tudom legközellebb megnézni, de a GPU-ra jól felfexik a hűtő ( legalábbis úgy látom )!
A lemezke pedig benne volt a csomagban, de ettől függetlenül dög melegnek érzem a nyák túloldalán! ( bár 70-80 fokon lehet is ahogy írták itt előttem )
Az everest amúgy 35-38 fokot mutat, a 12 cm-es venti az azért elég nagyot hűt! -
Rabby
tag
Sziasztok!
Nem túl régen és is vásároltam egy S1-t a Sapphire 1950Pro kártyámra.
A kezdeti hűtőborda ragasztgatási mizéria után újabb problémával kerültem szembe!
- elsö próbálkozásokkor bármely játék alatt fagyás következett ( monitor kikapcs, gép újraindul, monitor vissza sem kapcsol RESET-ig )
- ezután szereltem egy 12cm-es ventit az aljára, eredmény sokkal jobb, HL2 alatt már nem fagy, de C&C3 és 3DMark06 alatt továbbra is igen hamar beadja a kulcsot!
- megnéztem, hogy mi melegedig esetleg túl és úgy találtam, hogy a VRM lehet a ludas ( everest teljesen jó hőfokokat jelzett mindenre bár VRM-t nem találtam benne ), ezért egy kis ventit irányítottam a VRM tetejére, hogy ekkor mi van. Eredmény: C&C3 megy rendesen, 3DMark06 alatt is sokkal később fagy ( már eljut az léghajós tesztig is míg régebben első teszt alatt fagyott )
Kérdésem tehát az, hogy valaki tud valamilyen megfejtést erre a problémára? ( persze nem olyat, h még tegyek bele vagy 3 ventit, mert az milyen állat lesz, hisz nem ezért vettem eredetileg PASSZÍV hűtőt )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest