- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebbe az összefoglalóba kerülnek át azok a kérések amelyekhez nem sikerült időben megfelelő forrásképet találni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fölösleges dolog, plusz van aki évekkel később ír a topikban, mint ahogy jogosult lesz, plusz ott vannak a ráncfelvarrások és avatar cserék is.
Alapvetően bőven elég ha az onba a Capslockos kollégák, az arcképgyárosok és a kérvényezők írnak. Ezt az egy szabályt kéne betartani.
Az elején én is ott próbáltam kommunikálni, még arcképgyáros korom előtt, Jim törölte a hozzászólásaimat, de így, hogy benne vagyok a dologban, meg is értem, hogy miért. Van még pár kolléga, akik szoktak segíteni pl: arckép forrásokkal, ők offban dolgoznak, de nézzük azt is, így látható, átlátható.
-
-
-
Nem akartam amúgy beletúrni Ndruu munkájába, főleg, hogy a hírességekből készült arcképek nekem sem a kedvenceim, igazából meg akartam mutatni, hogy abból sem az igazi. A gond amúgy pont az, hogy - már elnézést - de malac feje van igazából is.
Kapott nagyobb szemeket, bár így pont a sunyi tekintetét veszíti el, illetve húztam néhány finom vonalat a pofiján, hogy legyen valami törés benne, bár innentől meg már pont nem az aki, szóval levettem.
Befordítva:
-
válasz
Micsurin #10257 üzenetére
Ez más, mint amire általában a PSt használja az ember, én kb. 18-20 éve tolom a dolgot, ebből 10+ az munka miatt, előtte csak hobby. De kell a rutin, hogy mi az, ami ilyen kicsi méretben még értékelhető.
Az első 1-2 próbálkozás nem lesz jó, mert az ember azt nézi, hogy mi mutat jól a nagyobb felbontású képen.
-
Én anno ez alapján indultam el, nagy segítség volt, igaz, az első pár arckép botrányos lett, hiába volt előtte elég sok év PS/Corel rutinom.
Bele kell szokni, hogy mi fér bele 60x60 pixelbe.
Micsurin: Mindenki mást használ és máshogy rajzol. Valaki PSben, van, aki illustratorban dolgozik. Utóbbinak több előnye is van, de szvsz jóval nehezebb használni elsőre, mint a Photoshopot. Én kb. 10 év PS után kezdtem tanulni és az Illustrator pen toollal vért izzadtam, mert teljesen más, mint a PS.
-
válasz
albiosz #10149 üzenetére
Abszolút nem volt poénos, szvsz nem is annak szánta és az nem is az a topik. Nem politikus, de erősen kötődik a magyar politikához, a karaktere erősen politikai töltetű, politikai hozzászólásokat generálna, meg jönnének a további kérések is, hogyha Sorost lehet, akkor xy-t miért nem, meg innen már csak egy lépés az O1G avatar - ami amúgy szerepel aláírásban is, de szvsz ott sincs helye -. Plusz a forrás sem volt megfelelő, egy filterezett fotó volt. Elég világosan és normálisan leírták neki a kollégák, hogy nem fog belőle avatar készülni, de ő folytatta.
-
válasz
Beniii06 #10114 üzenetére
Ahogy Jim is írja, ezek nagyon rosszak, az egyetlen értelmes forrásból kb. ilyesmit tudtam ebből kihozni. Nagyon más lehetőség sajnos nincsen, rengeteg idő lenne egy filmkockából avatart készíteni, én sajnos annyit nem fogok tudni rászánni.
Kicsit még állítottam a színén és a méretén, mert picinek tűnt:
_ -
válasz
Memmaao #10078 üzenetére
Akkor gratula és kitartást.
Átérzem a dolgot, burkolási hiba nálunk is van, festés is (meg én is csináltam, mert a villanyszerelő által lerakott kábelvezetők sz*rt se értek, a UPChez át kellett fúrni a betonfödémet, de azt én lejavítottam, becsiszoltam, festettem, ezét ki nem hívok ide valami szakit
), de ez már így marad. Nyílászárót nálunk javították, mert akik eredetileg beszerelték, azok elég szarul állították be őket. Pár hónappal később kijött egy másik csapat és eljátszottak vele néhány órát. Viacolor dettó, bár annyira nem vészes, inkább csak akkor látszik, hogy picit megsüllyedt egy rész, amikor éjjel állok be, vagy esik. Annyit még elbírok. Sajnos az alvállalkozók közül baromi nehéz olyat találni, aki normálisan dolgozik (a vállalkozó viszont korrekt, a saját munkájukkal abszolút nem volt gond, csak akik bedolgoztak). Nálunk még az árammal lesz egy kör, de az jövő májusig elhúzódhat.
-
Régebben nekem is kevesebb munkám volt, azóta vettünk egy házat a családommal, ott pedig azért jóval több a meló, mint egy panelban. Szóval nem a lelkesedéssel van gond, hanem a szabadidővel. Ahhoz, hogy tudjak rajzolni, nem árt egy picit fejben ott lenni, de nem sok ilyen estém van, amikor nincs kiégetve a bukóm.
-
válasz
Beniii06 #10043 üzenetére
Háát, én még mindig a saját pici képemet mondanám a legjobb forrásnak. A legtöbb rajzos kép az általában egy filterrel létrehozott valami, azok 99%ban használhatatlanok kicsiben. Nyilván azzal is lenne meló, mert kell a fél teste, plusz ha kell, akkor kell változtatni az arcán is (bár akár az aranyrudat is bele lehet húzni az avatarba, szerintem jól nézne ki). Mondanám, hogy teszek egy próbát, de elég húzós napom volt, + fogdoki + 400km+ vezetés, 21:00 után értem haza, így ma tuti kimarad.
-
válasz
gzbotii #9886 üzenetére
Mr. Tuvok is egy jól sikerült arckép, reméljük az újjal is elégedett leszel.
Ahogy írtam, szerintem simán ötvözhető, ha pl: a barna formája tetszik, de jegesmedvét akarsz, akkor átszínezhető, rajzolható. A lényeg, hogy alapvetően a kiindulási alap vonásai neked megfelelőek legyenek.
-
válasz
gzbotii #9877 üzenetére
[link], [link], [link], [link], [link], [link], [link]
Fotóból nehéz lenne, pontosabban a szőrt ilyen kis méretben necces lenne megvalósítani, de pl nézhetsz sima medvét is, pl: ilyet, ahhoz egy mancsot rajzolni annyira nem vészes dolog. Van bőven alternatíva, kérdés, hogy rajzfilmesebb dolog érdekel vagy a élethűbb.
-
válasz
ArthurShelby #9859 üzenetére
Igen és van olyan stock is, ahol még van függőleges vágás is. Manapság már egyéni arcképben ilyenek nem készülnek. Vannak fotókból készült egyéni avatarok is vagy olyanok, amiknek nincs testük, csak fejük. A frissítésig maradnak, de újak már így nem készülnek.
-
válasz
ArthurShelby #9856 üzenetére
Sok év óta az a szabály, hogy befelé nézzen az arckép. A válla, teste a legtöbb avatarnak kicsi, hogy a 60x60 pixelből minél több jusson az arcnak. Ha arányos lenne, akkor kb 2/3-a lenne látható és kevésbé lenne kivehető.
-
-
válasz
jim bcs #9692 üzenetére
Ez alapján már van 3 zöld íjászunk (bár lehet azóta cserélődtek, mert az arckép keresőben csak 1 jött nekem fel). Lehet még?
A forrásból még a tiéd a legjobb, illetve az 1 darab cartoonizeres, de az elég melós lesz. Furcsa, hogy ennyire nincsenek tiszta képek erről a karakterről.
-
válasz
Mahrenburg #9661 üzenetére
Értem a koncepciót, de nekem ez még mindig nagyon karcos.
-
Az ideális kép, ami jól mutat ilyen méretben az kb. olyan, mint a Tom & Jerry rajzfilm. Kevés szín, vastag kontúrok.
És nem arról van szó, hogy újra kell-e rajzolni vagy sem. Én a képek kb 95%-át amúgy is teljesen átrajzolom és átfestem, szóval nem ezen múlik. Nem is a beletett órákon múlik, ha sajnálnám rá azt az 1-2-5-10+ stb. órát 1-1 képre, akkor se én, se a többiek nem csinálnánk. Itt inkább arról van szó, hogy amikor van egy fotón vagy renderképen akár 1000 árnyalat és 1000 apró, vékony kontúr, akkor abból az arckégyáros választja ki azt a kb 3-10 színt és 10 kontúrt, ami marad. Ezáltal a kép meg fog változni, ahogy akkor is változik, amikor x pixelről 50-60 pixelre lecsökken a kép. Egy eleve "rajzos" alapnál nem ennyire sarkos a dolog, kisebb az esélye annak, hogy a változások miatt nem fog tetszeni a kérvényezőnek a kép. Ezért is alakult úgy az évek alatt, hogy végül feketelistás lett a fotó, mint forrás.
#9630: Főleg a #2 jó forrás, de az elsőből is lehet, itt nyilván azért a testét teljesen át kell rajzolni.
-
Ez poénnak talán kicsit erős volt...
Olyan avatar, ami filmből vagy fotóból van kivágva már nagyon régen nem készül és nem megy át a rostán. Minden forrás átrajzoláson megy át, a sok szín és árnyék csökkentve lesz, hogy ne legyen fotó szerű. Ezért is jó, ha olyan már eleve a forrás is, amiket linkelsz, azok sajnos nem olyanok, vékony kontúrok, tele apró reszletekkel.
Ezek az érvényes szabályok, irányelvek, ha olyan szeretnél, akkor sajnos egy kész avatar sem fog tetszeni. -
Általában aki nem vágja az adott saga-t, az problémákba ütközik, mert az általános jegyeken túl - nagy boci szemek, boobs -, az adott világokon belül azért sok a hasonlóság. Dragonballnál meg nem elég, hogy van 1 karakternek vagy 8 féle "állapota" még ugye behozták a fusion-t is, ahol végképp keverednek. Aki nem ismeri, annak pl: esélytelen, hogy megmondja a különbséget mondjuk Vegito és Gogeta között, főleg egy 60x60 pixeles avatar esetén.
-
-
válasz
Döglött Róka #9548 üzenetére
Ja, belemostam, javítom, amint tudom.
-
válasz
Döglött Róka #9543 üzenetére
Kicsit színezni kellett, mert az eredetit lekicsinyítve gyakorlatilag egy narancs fej lett egyben.
Valami ilyesmi? (Haját még szerintem picit igazítani kell, mert összemosódik)Ezt a hsz.-t raktam be az ON összefoglalóba, így ez maradjon szerkesztés alatt a véglegesig. Ha kész és megfelel neki akkor csinálj egy új hsz.-t az ON-ba és oda átollózod a képeket a beállítás miatt.
Egy nagyon picit vágtam a fülén, így arányaiban sokkal jobb lett a kitöltés. - CactuS
>
-
válasz
GodGamer5 #9540 üzenetére
Én a szakállát és a sapkát egy picit összehúznám, ahogy a vállát is, hogy az avatar ~ négyzet legyen, mármint a megmaradó rész, az arca így nagyobb lenne picivel. Kell majd belső kontúr is, mert nagyon közel van a csontok színéhez.
Miért offtopik? Ha az engedélyed megvan, akkor ezzel Onba is jöhetsz. (bár kicsit nagy a torlódás, az IRL most odavágott)
Új hozzászólás Aktív témák
Ne felejtsd el megnevezni (a linkelt topikban) az új arcképedet!
● fotóból nem készítünk avatart!
● részletes szabályok itt
● arcképgyárosok kérései
● arckép kereső
● nevezd meg az elkészült arcképedet
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest