- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- One mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bucsi13
tag
Nagy rollingság meg minden, de a budgie-desktop lassan egy hónapja 10.4-nél jár, és se az official, se az AUR -git csomag nem frissült
-
Bucsi13
tag
Eddig nem vettem észre különbséget, bár a synapticsom se volt agyonkonfigurálva. Ami fontos (tap-to-click, two-finger scroll, palm rejection) az ugyan úgy működik, sőt, alapból van touch and drag is.
Bár a lapos csak másodlagos gép, és ott is van, hogy trackpointozok, szóval a touchpad power user kategóriától messze vagyok
-
Bucsi13
tag
Sziasztok! A napokban jött xf86-input-synaptics 1.8.99.1-1 verzió, azóta a Gnome vonatkozó beállításai alól eltűnt minden tapipadra vonatkozó opció (Érintőtábla bekapcsolása, természetes görgetés, tábla sebessége, touch to click), de perzse úgy, hogy a nekem nem szimpatikus értékekre defaultol. synclientttel minden boot után állítgatva természetesen működik. Ma meguntam a kapcsolgatást, sok lett, hogy fejből tudok synclient parancsokat, paccache-ban megnéztem, volt 1.8.3-2. Nosza, pacman -U, reboot, beállításoknál ott van minden a helyén. xf86-input-synaptics mars az IgnorePkg-ba, gondolkodás start: hova kell jelenteni a bugot, a synaptics csomaghoz, vagy a gnome-settingshez? Vagy nem bug, hanem én csináltam rosszul valamit?
KImaradt, hogy egy ThinkPad E450 a vas
-
Bucsi13
tag
válasz
PiXeL90 #4281 üzenetére
két videokártya - nVidia Optimus az Arch wikin
De én a helyedben "kukáznám" a dedikáltat. Linux, laptop, úgysem játszunk. Minden másra ott a
MasterCardintegrált. -
Bucsi13
tag
(#4248) vinibali
Én helmuthdu Arch Ultimate Install scriptjét használom. Sokkal egyszerűbb (nem a használata, a felépítése), mint az EVO/Lution vagy az Architect, de közelebb áll az Arch mentalitáshoz.(#4249) SteveBeard
Én innen választanék egy szimpatikus programot. Anno a drive-t használtam, de lehet valamelyik másik jobb.szerk: Hopsz, átugrottam egy oldalt, már megoldottad. Na mindegy.
-
Bucsi13
tag
válasz
alvarezlopez #4109 üzenetére
Ilyenkor a legelső mirrort használja, ami neked lehet, hogy nem jó.
Magyarországról én egy ilyesmit használok:##
## Arch Linux repository mirrorlist
## Sorted by mirror score from mirror status page
## Generated on 2016-02-03
#### Score: 1.6, Hungary
Server = http://ftp.mfa.kfki.hu/pub/mirrors/ftp.archlinux.org/$repo/os/$arch
## Backup mirrorok
## Score: 0.3, Germany
Server = http://mirror.pseudoform.org/$repo/os/$arch
## Score: 0.3, France
Server = http://archlinux.polymorf.fr/$repo/os/$arch -
Bucsi13
tag
Én többnyire lusta vagyok, és helmuthdu scriptjét használom
-
Bucsi13
tag
Vendégfiókot használtok? Ha igen, milyen megoldással?
Tudom, a LightDM-be van beépítve, de azt nem sikerült olyan csili-vilire csiszolnom ahogy akartam. LXDM-ben nincs, a többi DM-mel meg nincs tapasztalatom
Vagy van rá esetleg DM-független megoldás? -
Bucsi13
tag
Én is. Pont ma néztem körbe, hogy mi más van, igazából nagy részük szimpatikusabb is, mint a yaourt, de egyik sem tud ilyet, -Syu(a)-nál:
==> Software upgrade (new version) :
extra/nvidia 352.09-1 -> 352.21-1
extra/nvidia-libgl 352.09-1 -> 352.21-1
extra/nvidia-utils 352.09-1 -> 352.21-1
multilib/lib32-nvidia-libgl 352.09-1 -> 352.21-1
multilib/lib32-nvidia-utils 352.09-1 -> 352.21-1==> Continue upgrade ? [Y/n]
-
Bucsi13
tag
Sziasztok! Már egy ideje ismerkedem az Arch-csal, de ide csak most jutottam el
Egy ismerkedős kérdéssel kezdenék: ki milyen AUR helpert, vagy pacman wrappert használ? (yaourt, packer stb...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest