- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raynes
tag
válasz
haddent #3818 üzenetére
A CLI login a grafikus bejelentkezéshez képest tényleg 100-200 megával kér többet a memóriából?
Feltettem ma tesztképp újra az Archot, LXDE-vel, és úgy néz ki, hogy llvmpipe-os driverrel használható. Az SD videók nem tearingelnek, a 720p-sek határeset. A Pale Moon szerint minimális hardveres gyorsítás van, de görgetés közben a tartalom csíkoz. Egyelőre pendrive-ra telepítettem, az éles telepítés LUKS LVM-re IceWM-mel majd jövő hétvégén esedékes. Még tesztelném, de meghülyült a pendrive, csak pislákol, és a kernelbetöltés előtti fájlrendszer-ellenőrzés után nem csinál pislákoláson kívül semmit, nem tölt semmit. Remélem nem csesztem el, hogy ext2-re formázva arra telepítettem a rendszert, nagyon sok írás nem ment rá, csak míg felmentek a csomagok. Utána már csak javarészt olvasást kapott, swap nem volt. Pláne úgy lenne kínos, hogy kölcsönbe van
A NetworkManager viszont baxakodott, amint systemctl-ben enabled-re tettem, a következő újraindítás után nem volt net, ráadásul, utána már sem wifi-menu-vel, sem wpa_supplicant-tal nem tudtam kapcsolódni a ráodörhöz, csak amikor újra letiltottam. Egy negatívumot találtam még, az LXDE elég rondán élsimítja a betűtípusokat. Lehet csak én voltam elkényeztetve a KDE-vel vagy a Windowszal, vagy lehet LXDE specifikus bug is, vagy lehet van hozzá valami util, amiről nem tudok.
Ajánlottam itt múltkor az f.lux programot. Archra nincs, helyette a redshift van, annak a sötétítője nem olyan meggyőző (vagy csak nem állítottam be rendesen), de a színhőmérsékletet épp olyan jól csökkenti a kinti fénynek megfelelően.
Viszont kicsit öregszik ez az Arch, lányok. Kernelből 4.3.3-as van alatta, az aktuális stable verzió 4.4-es (vagyis annak írja a kernel.org, de két sorral lejjebb már csak mainline-nak írja, stable-nek pedig a 4.3.4-et). qBittorrentből 3.3.1-es a tárolóban lévő, az aktuális 3.3.3-as, igaz csak négy napja jött ki, két napra a 3.3.2-es után. Volt még egy-két ilyen szoftver, ami hajszállal régebbi volt az aktuális verziónál. Ez azért nem olyan bleedin’ edge, hogy még Mariska néni is borotválkozzon az élével, nyugdíjas lett egy kissé a frissítési tempó. Persze még mindig jobb, mint a legtöbb disztró, nem frissebb a Debian testing sem, az aktuális Mint/Ubuntu már jóval régebbi csomagokat tartalmas, a Debian stable-ben meg olyan régi csomagok vannak, hogy kurblival kell hajtani, és közben bármikor hátulról betámadhatja az embert egy T-Rex.
-
Rimuru
veterán
válasz
haddent #3815 üzenetére
Nincs bekotve, deriktben az nvidia-t hasznalhatom csak. Szerintem a normalis megoldas az lenne ha lehetne valasztani (de nem optimus), foleg dragabb (komolyabb) modellekben lehet ilyennel talakozni. Ennek a hatranya hogy ujra kell inditani a valtashoz, cserebe nincs egy plusz reteg a megjelenitesben, En boldogan elvagyok a mostani felallassal is, az mar csak extra pozitivum lenne ha leirt modon mukodne.
(viszont akkor nem lenne soknapos uptime.
)
attilav2: yaourtnak kapcsoloban is be lehet allitani hogy hol legyen a cache, viszont szerintem egyszerubb yaourt nelkul forditani nagyobb csomagokat.
-
attilav2
őstag
válasz
haddent #3813 üzenetére
Most hogy újraraktam az arch-ot egyelőre XFCE-t használok, hát a Plasma5-hez képest ég és föld, pozitív irányban. Lehet hogy a gnome3-al is megpróbálkozok az mégiscsak egy komplex környezet, és radásul ilyen extrém terhelés ellenére is keveset eszik mint példád mutatja, xfce-ből sokminden hiányzik. Így most sokkal gyorsabb a rendszer. Megy a firefox is a chrome-is, sőt felraktam yaourttal forrásból az iceweaselt is, először nem akart lefordulni, azt hittem tényleg hibás a ram, de aztán a wikiből kiderült hogy a yaourt a ramdisken levő tmp-t használja fordításra és ez telt meg, (erre utaltak a fordítási hibaüzenetek), ide tölti le és fordítja a forrásokat. Csináltam a home könyvátáramban egy yaourt mappát és a yaourtrc-ben a tmpdirt átírtam erre. Gond nélkül lefordult az iceweasel, (mondjuk a makepkg.conf-ban nem árt beállítani hogy mind a négy magot használja fordításkor, ezt megtettem), pörgősebbnek érzem mint a firefoxot.
-
PandaMonium
őstag
válasz
haddent #3806 üzenetére
Ja, valamiért úgy döntöttek a HP-nál, hogy teljesek okés dolog ha hardcode-olják a BIOS-ba a Windows EFI fájljának az elérési útját és mást be se lehet tölteni. Aztán szerencsére hamar megjött az eszük és kijavították egy BIOS updateben. A gép viszont nagyon korrekt és Linux alatt is minden tökéletesen megy rajta alapból, úgyhogy nem panaszkodom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest