- Milyen GPS-t vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
Azt azért megnézem, hogy hogy tudod 3 számjegyes formátumra váltani, hogy a jelenlegi jogosultságtól függetlenül pl. mindenkinek adj futtattási jogot. De itt én is írhatnék bármilyen példát, a lényeg azon van, hogy a jelenlegi jogosultságtól függetlenül valamivel kiegészíteni, vagy valamit elvenni.
-
Frawly
veterán
Nem, nem amikor kedved van. A chmod +x vagy +akármi, u+akármi, stb. sokkal kulturáltabb, mert nem kell ellenőrizni, hogy mik most a jogosultságot, meg miért azok. Mondom, itt ráadásul a rekurzív kiadásról volt szó. Egy-egy fájlnál én is el tudom képzelni a chmod 777-et, ha olyan fájlról van szó, amit mindenkinek kell tudnia futtatni, és nem érdekel, hogy most mik a jogosultságai. De rekurzívan mindenképp ellenjavallott. Ha ingerenciád támad rá rekurzívan, gondold át jobban.
De nem kell nekem hinni, adj ki chmod 777 -R parancsot egy egész fájlrendszerre és nézd meg mit fognak hozzá szólni a programok. A saját szemeddel kell lásd, hogy mi a baj vele, mert ennél érthetőbben nem tudom elmagyarázni.
Apt-get ügyében utánanéztem, és megváltozott az álláspont. Vagyis nem teljesen tévedtem, csak nem deprecated, mégis sok oldal az apt-ot ajánlja helyette, függőségkezelés miatt. Részletek itt.
Persze, nem álmodtam, mert régen tényleg volt róla szó, pár éve, hogy ki fogják vezetni, de ezek szerint meggondolták magukat, ennek ellenére viszont továbbra is az apt az ajánlott.
Olyasmi, mint az ifconfig a net-tools csomagból, a évek óta deprecated, az ip parancsot kéne használni helyette, de mégis tovább használják az emberek. Ráadásul az ifconfig olyan, ami nekem is jobban kézreáll, de igyekszek helyette az ip-t használni, sajnos annak elég hülye kapcsolói vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged