- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Garmin topik
- Yettel topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Shyciii #7705 üzenetére
Egyrészt függ attól is, hogy az adott disztrón belefordították-e az xz és zstd csomagba a párhuzamos működést, Archnál belefordították, de magától nem megy, kapcsolókat (-T akármennyiszál) kell megadni hozzá, hogy több szálat használjon, és mint írtam, akkor sem skálázódik tökéletesen. Azzal egyetértek, hogy a Linux ebben lemaradásban van, mivel a Unix-filozófia miatt még mindig a tar + tömörítő CLI megoldásokat erőltetik, mivel a Unix-filozófia betartása, tar-ral való kompatibilitás, és a scriptekben való automatizálhatóság a fő cél, nem a GUI-s felhasználóbarátság.
A többiben egyetértek, az Arch valahol unalmas, minden megy rajta, nem nagyon törik el semmi, az ember már egy idő után nem tud mit optimalizálni, annyira minimalista és optimalizált a rendszere, hogy minden 0,00001 mp. alatt indul és megy, boot villámgyors, rendszer sovány. Ilyenkor mennek át az unatkozók Gentoo-ra, hogy azzal szenvedjenek egy kört. Bár optimalizálni mindig van mit, te is optimalizáltad a KDE-t Openboxra, majd azt bspwm-re, fájlkezelőt vifm-re, erre most a tömörítést zip-ről zstd-re, a rendszeren mindig lehet valamit optimalizálni. Én pl. nemrég a pavumixert és ncmixert váltottam át pulsemixer-re, a vim-et nvim-re, az automata csatolást saját scripktekre, az xz-t zstd-re, stb.. Ezért nem szoktam elmenteni a rendszeremet sem, hogy baj esetén visszahúzzam, mivel úgyis mindig változik a rendszerem, egy régi mentés visszahúzásával nem sokra mennék, mire azt átállítgatom újra, annyi erővel feltelepítek egy új rendszert is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged