- iPhone topik
- Rekordérdeklődés a Xiaomi hátsó kijelzője iránt
- Íme, a Moto X70 Air, vagyis Motorola Edge 70 minden oldalról
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Nekem úgy tűnik, hogy az olvtársak annyira vért izzadtak, hogy felcsatolás után sikerült elkeffinteniük a genfstab -U >> /mnt/etc/fstab parancsot, így meg hiába volt minden felcsatolva, nem hozta létre a script a /etc/fstab-ot. A vicc az, hogy a systemd óta ez már nem okoz bootképtelenséget, azért írtam múltkor, hogy csökken az fstab jelentősége, de ha akarod bebootolsz megint az Arch telepítővel, felcsatolod a partíciókat, és kiadod ezt a parancsot. Nincs itt semmi helyrehozhatatlan kár.
-
Frawly
veterán
Kizárt dolog, hogy a KDE grafikus felületén ne tudnál magyar billentyűzetet kiválasztani. Valóban valami Generic PC néven fut, de a Hungariannak is ott kell lenni, ezt kell választani (nem a 101 gombosat, meg egyéb baromságokat). Valami 9 hónapja nem KDE-ztem, úgyhogy fejből nem megy, de úgy rémlik, hogy Rendszerbeállítások - Beviteli Eszközök volt a neve a magyarul, de már legutóbb is angolul használtam.
-
Siriusb
veterán
Nem tudom követni a garázdálkodásodat, úgyhogy ezt meghagyom a nálam okosabbaknak.
Csak kiragadva, amit te keresel, úgy gondolom az a https://wiki.archlinux.org/index.php/XDG_user_directoriesAzért azt nem tudom megállni, hogy ne mondjam, felejtsd el a /boot partíciót a /mnt könyvtárban. Ha külön /boot partíciód van a merevlemezen (mert így telepítetted), akkor a /boot a csatolási pont ahová ezt a partíciót csatolni kell és ennek az /etc/fstab-ban van a helye, pl:
UUID=akarmi /boot ext4 rw,relatime,data=ordered 0 2
Új hozzászólás Aktív témák
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- BestBuy topik
- Vicces képek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Battlefield 2042
- Battlefield 6
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Garis! Asus Tuf FX608H Notebook! I5 13450HX / RTX 5050 8GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok -30%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3438
- HP 65W töltő eladó
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest