Hirdetés
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Alumíniumba öltözött a Nothing Phone (4a) Pro
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shyciii
veterán
válasz
Archttila
üzenetére
Nem
Sokkal meglepőbb. Debian stable. Ugyanúgy full minimal, ugyanazokkal a programokkal, tilling WM-el, csak Debian alatt. Először csak érdekességképpen csináltam, hogy ugyanazt hozzam létre, mint Arch alatt (mert azért vannak különbségek, sőt...). Aztán kiderült, hogy Debian alatt az alap memóriafogyasztás ugyanolyan kevés, mint anno Arch alatt is, csak az elmúlt másfél évben valami elbaszódott az Archnál (kb 50MB-al több Arch-on a foglalás, mint Debian-on ugyanzon progikkal). Aztán nincs olyan hiba sem, hogy váratlanul kikapcsol a noti ha nincs tápra dugva (ergo mégse akksi gond, hanem szintén Arch problémája valamelyik régebbi valszeg kernelfrissítés óta, vagy acpi vagy bármi).
Szal csak szimplán működik, normálisan, hibamentesen. A progik amiket használok nincsenek vészesen lemaradva, ami miatt nem lehetne őket használni, úgyhogy elkezdtem az összeállított rendszeremet használni, csak Debian alapokon, és hát ott ragadtam.
Meg hát 3 éve egy olyan munkahelyen vagyok, ahol a szerverek 99%-a Debian, így már amúgyis jóval többet foglalkozom a melóm miatt a Debiannal, mint Arch-al, így jött az ötlet, hogy home rendszert is áttegyem pont ugyanolyanra.
Szívesen a segítséget
Priviben továbbra is leszek. (ha netán megint gondban lennél az automount scripttel
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Plus Pink 128GB használt karcmentes 94% akku (316 ciklus) 6 hónap garancia
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- G.Skill Aegis 16GB DDR4 3200MHz VADIÚJ, GARANCIÁS!
- 236 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Apple iPhone 16 Pro 128GB Natural Titanium használt, karcmentes 90% akku 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Sokkal meglepőbb. Debian stable. Ugyanúgy full minimal, ugyanazokkal a programokkal, tilling WM-el, csak Debian alatt. Először csak érdekességképpen csináltam, hogy ugyanazt hozzam létre, mint Arch alatt (mert azért vannak különbségek, sőt...). Aztán kiderült, hogy Debian alatt az alap memóriafogyasztás ugyanolyan kevés, mint anno Arch alatt is, csak az elmúlt másfél évben valami elbaszódott az Archnál (kb 50MB-al több Arch-on a foglalás, mint Debian-on ugyanzon progikkal). Aztán nincs olyan hiba sem, hogy váratlanul kikapcsol a noti ha nincs tápra dugva (ergo mégse akksi gond, hanem szintén Arch problémája valamelyik régebbi valszeg kernelfrissítés óta, vagy acpi vagy bármi).
)
BoB