Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Magisk
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Kétezer eurós csomag lehet a Vivo X300 Ultra
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
Szerintem a wiki-ben nagyjából ott is a válasz: "
Haveged was created to remedy low-entropy conditions in the Linux random device that can occur under some workloads, especially on headless servers."Márpedig az Arch Linux ARM elsőslegesen headless server-ekhez készült. Ezért is része több dolog az alaptelepítésnek, hiszen egy olyan rendszert kell elindítani, ami rögtön távolról is elérhető, tehát pl. az SSH kulcsok generálása is megtörtént (ehhez pedig kell a random úgy, hogy semmi felhasználói aktivitás nem volt).
Az már más kérdés, hogy a projekt indulása óta már több olyan board is van (pl. a kolléga által használt Raspberry Pi), amire kijelző is köthető, tehát akár teljesértékű desktop rendszerként lesz használva. Én anno pl. Seagate GoFlex Net-en használtam nagy megelégedéssel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Ableton Live 12 Suite Education
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Új 27% - ASUS TUF Gaming TF120 ARGB 3-pack FEKETE (90DA0030-B09030)
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060 (ELKELT)
- ÚJ MacBook Pro 14" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
- BESZÁMÍTÁS! AsRock H510M i5 11400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman T3 Plus Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
BoB