- Európába tart a Xiaomi Watch 5, eSIM-es verzió is jöhet
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Így fotóz és ennyire melegszik a Galaxy S26 Ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Közeleg a Fairphone 6 első főverziófrissítése
- Magisk
- Megmutatta a Nothing a Phone (4a)-t, jól látható az átrendezet Glyph
- Mobil flották
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
Kipróbáltam a fedora 31-est, borzalom
A telepítője, partícionálója is
viszont a gnome alapból waylandes rajta.
Szerintem a SuSe-nak van a legnormálisabb telepítője, partícionálója, és a majdnem fullosan működő Plasma wayland session is jó pont(a firefox kifagy alatta de minden más pl clementine is, megy). Archon azért nem fut a clementine és egy sor másik QT5 app Plasma waylanden mert a rendszer nem tudja betölteni a qt wayland platform plugint, sokat googleztam a hibaüzenetre, meg is próbáltam a talált megoldásokat de semmi nem segített.
Egyedül úgy működik majd' minden QT-s app waylanden ha a QT_QPA_PLATFORM=xcb változó be van töltve az /etc/environments-ben. De ezzel agyon is van vágva a wayland, mert így ugyan futnak az eddig nem futó Qt alkalmazások waylanden, de fagyogatnak egy idő után.
Amúgy a wiki QT5 alkalmazásokhoz a QT_QPA_PLATFORM=wayland-egl változót ajánlja vagy lehet még jó a QT_QPA_PLATFORM=wayland is, de ezeket a plugineket nem tudja betölteni Arch-on a plasma. Ha a QT_QPA_PLATFORM=xcb változó be van kapcsolva akkor a szokásos méretű az egérkurzor, de ha ez a változó nincs bekapcsolva(ez az alapértelmezés) akkor az egérkurzor nagy méretű, ez jelzi ha tiszta plasma wayland sessionben vagyunk X emuláció nélkül. Tumbleweed-en nagyméretű volt az egérkurzor a Plasma wayland sessionban, tehát nem volt bekacsolva az X emuláció a QT5 appoknak, a clementine így is szépen futott.
Új hozzászólás Aktív témák
- PC Game Pass előfizetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bioshock 2 Special Edition
- Tp-Link Archer C64 Dual Band Full Gigabit Wi-Fi router
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4411, 100% Akksi
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ HunVillBill- 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitedesk 800 G4 SFF számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD Intel UHD 630 250W W11
- Használt Sharkoon Skiller SGK3 német mechanikus billentyűzet / 12 hó működési garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A telepítője, partícionálója is
BoB