- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- 18. helyet ért a Samsung Galaxy S26 Ultra kamerarendszere a DxOMarknál
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Szingapúri tanúsítvány utal a Xiaomi 17T széria nemzetközi érkezésére
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
Kipróbáltam a fedora 31-est, borzalom
A telepítője, partícionálója is
viszont a gnome alapból waylandes rajta.
Szerintem a SuSe-nak van a legnormálisabb telepítője, partícionálója, és a majdnem fullosan működő Plasma wayland session is jó pont(a firefox kifagy alatta de minden más pl clementine is, megy). Archon azért nem fut a clementine és egy sor másik QT5 app Plasma waylanden mert a rendszer nem tudja betölteni a qt wayland platform plugint, sokat googleztam a hibaüzenetre, meg is próbáltam a talált megoldásokat de semmi nem segített.
Egyedül úgy működik majd' minden QT-s app waylanden ha a QT_QPA_PLATFORM=xcb változó be van töltve az /etc/environments-ben. De ezzel agyon is van vágva a wayland, mert így ugyan futnak az eddig nem futó Qt alkalmazások waylanden, de fagyogatnak egy idő után.
Amúgy a wiki QT5 alkalmazásokhoz a QT_QPA_PLATFORM=wayland-egl változót ajánlja vagy lehet még jó a QT_QPA_PLATFORM=wayland is, de ezeket a plugineket nem tudja betölteni Arch-on a plasma. Ha a QT_QPA_PLATFORM=xcb változó be van kapcsolva akkor a szokásos méretű az egérkurzor, de ha ez a változó nincs bekapcsolva(ez az alapértelmezés) akkor az egérkurzor nagy méretű, ez jelzi ha tiszta plasma wayland sessionben vagyunk X emuláció nélkül. Tumbleweed-en nagyméretű volt az egérkurzor a Plasma wayland sessionban, tehát nem volt bekacsolva az X emuláció a QT5 appoknak, a clementine így is szépen futott.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Fallout 4 Pip-Boy Edition eladó
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- 27% - Asus RoG Strix XG27ACDNG QD-OLED Gaming Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / G-Sync/ FreeSync
- ÚJ 15" Microsoft Surface Laptop 7 X Elite 16GB 512GB
- Intel Core i5-9500 / i7-8700T / i7-8700 / i7-9700 /i5-10500T processzorok- számla, garancia
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 mini 256GB Pink használt, szép állapot 100% akku 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A telepítője, partícionálója is
BoB