Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• blt-blog

junior tag

válasz f4lcon #19072 üzenetére

Nyilvan attol fugg mi erdekli. Nalunk a harom evesre rendkivul mely benyomast tett a seaworld es gatorland. Hiaba ezek show-elemekkel vegyitett tomegturizmus helyek, a gyerekeknek van lehetoseguk az allatvedelem es a fenntarthatosag felol megkozeliteni a kerdest, bevezetni a kornyezettudatos dolgokat a tudatba a nekik megfelelo szinten, mikozben az allatokrol is tudnak tanulni, korukhoz passzolo modon.

Meg nem voltunk, de legoland valoszinuleg nagyot menne nalunk, mivel szeret legozni, epitettunk is egyutt mar ilyen tobb szaz darabos lego cuccot. Aztan ami nagyobb latnivalok europaban meg vannak, az talan a harry potter studios - nem tudom ez neki mond-e valamit, a gyerekek altalaban szeretik. Mi nem neztunk es nem olvastunk HP-t szoval nalunk ez nem lenne semmi.

Szerte europaban vannak vizi vidamparkok, peldaul a kanari szigeteken szerintem most is nyitva vannak, eleg jo ido van hozza. De ott van peldaul spanyolorszag mainland resze, ahol van terra mitica, terra natura, mundomar - es meg sok mas neven hasonlo. A gyerekekkel meg nem voltunk de nekem felnottkent nagyon tetszett Valenciaban a CAC, van szorakoztato resze is gyerekeknek es az idojaras is eleg jo ott ilyenkor. A kozelebbi reszeken (pl Barcelona) valoszinuleg meg hidegebb van ilyenkor a tengerben furdeshez, de delebbre mukodhet. Aztan a regioban ott van Gibraltar is, majmokkal - hat evesnek mondjuk sok mas valoszinuleg ott nincs, tehat erdemesebb Malaga kornyeket valasztani bazisnak es onnan kirandulni.

Ha a napfeny kevesbe fontos de turazosabb, kirandulosabb fajta gyerek, akkor szerintem jo valasztas lehet a fekete-erdo, esetleg megnezni a duna forrasat. Az a kornyek szerintem nagyon jo kirandulohely.

Ezen tulmenoen szerintem amit elvezhet, azok a tropusi-jellegu megoldasok itt europaban, ahol fedett "tengerpartra" lehet menni akar telen is. Sok ilyen van, peldaul a nemeteknel tropical islands neven fut, az angoloknal center parks ugyanez. Utobbi nem feltetlen csak ilyen telen is elerheto vizipark, de vannak siman turazosabb, kirandulosabb helyek, peldaul a sherwoodi erdoben is (ha a mesebol ismeros mar neki).

A kirandulas mukodhet Genfben is, kicsit kozelebb van, konnyen elerheto, jo a tomegkozlekedes es at lehet menni a francia oldalra ahol van ilyen libego-szeru cucc, fel lehet menni a hegyre kirandulni, nezelodni. Talan a CERN-hez meg picit fiatal, de amugy azt is lehet latogatni, bar jo elore, tobb honapra kell helyet foglalni.

Új hozzászólás Aktív témák