Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Netfone
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- A Nubia kameratelefon is tiszta dizájnt társít csúcssebességgel
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
leroyclub
senior tag
Sziasztok! Arra van lehetőség, hogy létrehozzak egy webhelyre mutató parancsikont amit a finderben tudok mozgatni? A munkámnál vannak olyan projektek amiknek minden fájlját egy mappában tárolom és ilyenkor jó lenne ha egy adott oldalra mutató linket is ott látnék közte amin valami információ van ami hozzá kapcsolódik és rákattintva a böngészőben megnyílna az oldal. Windowson mintha lett volna ilyen, itt még nem jöttem rá hogy működik.
-
leroyclub
senior tag
Tudnátok segíteni az alábbi problémában? Hogyan lehet egy rejtett fájlt láthatóvá tenni véglegesen. Van egy bug a Brave böngészővel, hogy a letöltött fájlok automatikusan rejtettek lettek. Ezt a command+Shift+dot kombóval látom is, de hogy tudnám beállítani hogy ne legyen rejtett? A windowson anno a fájl tulajdonságainál volt ilyen jelölő négyzet, de itt sehol nem találom.
-
leroyclub
senior tag
válasz
ForRedGlory #107560 üzenetére
Köszi! Valamiért USB-C-USB-C-ben gondolkodtam? Lenne előnye ehhez képest mint amit linkeltél?
-
leroyclub
senior tag
Sziasztok! Vásároltam egy monitort (LG34um69g-b), viszont a Macbook (Air M1) nem tud rá csatlakozni egy sima MediaMarkt-os USB-C kábellel. Nem jó a kábelem? Milyet kellene venni? Melyik tuljadonságra figyeljek?
UPDATE: Ahogy utána olvastam kb az én kábelem csak telefon töltésre jó..
Tudtok ajánlani olyat ami nem aranyárban van és legalább 1,5 méteres? -
leroyclub
senior tag
Hogy tudok bluetooth hangfalon zenét lejátszani? Az eszköz (JBL Charge3) csatlakozik, látom a gépen is, hangszóróként ismeri fel, de mégsem ott játsza le a zenét hanem a saját hangszóróján. Zene alkalmazásban sem lehet kiküldeni rá, nem is látszik a listán. Ötlet?
A gép egy M1 Air. -
leroyclub
senior tag
Svájcban vásárolt M1-es AIR-em van ami január 13.-ig garanciás. Van rá mód hogy hosszabítsam a garanciát valahogy emberi áron?
-
leroyclub
senior tag
Valaki tudna segíteni? Google Drive mióta frissült erre az új változatra, nem indexeli a mappákat, spotlightban nem tudok rákeresni a fájlokra. Ha beállításokban "Spotlightkeresés -» Adatvédelem" fül alatt hozzáadom és eltávolítom a mappát utána jó a következő újraindításig. Külföldi fórumokon is nézelődtem de megoldást nem igazán találtam.
-
leroyclub
senior tag
Ccleanerhez hasonló program létezik MAC-re? Egyáltalán van értelme? Egy Canon nyomtatóm van aminek a szkennerével szívok. Látja hálózaton a nyomtatót, nyomtatni tudok is, de a szkennelő program már nem találja a nyomtatót. Pár hete még működött. Most már felraktam 4 különböző verziójú programot, és attól tartok nehogy összekeveredejen valami és azért nem működik. Elég ha csak simán behúzom finder alkalmazásokból a kukába (mert így csináltam a telepítés előtt)?
-
leroyclub
senior tag
válasz
norbertoth #97274 üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék. M1 Air-re tenném fel. Valaki használja már?
-
leroyclub
senior tag
Most vettem észre hogy gyárilag nem volt bekapcsolva a tűzfalam. Gondolom érdemes bekapcsolni nem? Vagy a router kezeli ezt? Van valami előny-hátrány ha a MAC-en bekapcsolom?
-
leroyclub
senior tag
-
leroyclub
senior tag
Kb 1 hónapja nyúzom az M1-es air-t. Szinte állandóan töltőn van, csak néha veszem le róla pár óra mikor a kanapén használom. Az optimális akkutöltés be van kapcsolva de mindig 100%-ot mutat az aksi. Mikor meríti le 80ra és tartja ott? Ha jól olvastam az lenne az értelme...
-
leroyclub
senior tag
Intel alapú programok mennyire fogyasztják az M1 aksiját? Próbálok natívat kereseni, de 1-2-ből még nem találok: Discord, Google Drive,
Illetve olyan programot keresek ami a piros X-re kattintva nem csak lecsukja hanem be is zárja az adott appot. RedQuits amit találtam de ahogy látom az is inteles. Van jobb nála? -
leroyclub
senior tag
válasz
AeSDé Team #94688 üzenetére
Köszi, ez így teljesen jó!
Esetleg létezik olyan gyors gomb ami finderben a kijelölt fájlokat kitörli? Mintha kukába húznám, vagy jobb klikk törölném? -
leroyclub
senior tag
válasz
AeSDé Team #94684 üzenetére
És azt hol lehet látni hogy fut a Rosetta? Elsőre nálam is megkérdezte. Kiváncsi lennék melyik program használja és melyik nem.
dptrsk: köszi akkor megpróbálok olyat keresni, ahogy nézem azok már húzosabbak árban... -
leroyclub
senior tag
Lehet hogy kicsit noob kérdés, de hogy tudnék teljes értékű MS Office-t használni. Amit az appstoreból leszedek az mindenképp havidíjasan akar működni. Olyat szeretnék amit egyszer megveszek és többet nem fizetek érte. Itt HP-n vennék termékkulcsot. Ami kellene: excel, word, acces
-
leroyclub
senior tag
Mit gondoltok mikor várható hogy megjelenik a 2021-es Macbook Air? Ahogy olvasgattam elvileg új dizájn jön. Nagyon agyalok egy M1-esen, most az emagon akciós is, de ha az év második felében kijönne egy újabb akkor inkább megvárnám.
-
leroyclub
senior tag
Sziasztok! Valaki esetleg használ vagy tud mondani olyan UltraWide 32-34 colos monitort ami tokeletesen mukodik M1-es MacbookAir-rel?
Vagy eleg ha csak arra figyelek hogy USBC-s legyen? -
leroyclub
senior tag
Sziasztok! Windows 10 mennyire használható egy Mac-en? 2019/2020-as Air vagy Pro lenne az alany. Windows billentyűkombinációk működnek? Jogtiszta Win elérhető? Sebesség az Mac OS-hez képest?
-
leroyclub
senior tag
Valaki telepíti a Catalina Publick Betat? Nálam most jön le. Kiváncsi vagyok milyen lesz...
-
leroyclub
senior tag
válasz
brickm #77177 üzenetére
Igen erre gondoltam
A szerelést te oldottad meg? Most az oldalon elakadtam ott, hogy J vagy K típusú a billentyűzetem. Gondolom ehez szét kéne szednem már most hogy megtudjam...
Szerk.: találomra kiválasztottam egyet, és most nyelvet kéne választanom, de magyar nincs. Melyikben van a megfelelője?
https://www.thebookyard.com/apple-keycaps.php?cPath=66_510_499_457_247 -
leroyclub
senior tag
2015-ös MBP-n mennyire bonyolult a billentyűzet magyarítás EU-ról? Youtubeon nézve nem vészes, csak nem tudom honnan lehetne billentyűket rendelni? Valakinek van tapasztalata?
-
leroyclub
senior tag
Most vagy ennyire béna vagyok, vagy valami megváltozott az oldalon? Akartam keresni a topikon belül, de nem találom a kereső sávot?
-
leroyclub
senior tag
Olyan problémám van, hogy ha egy PDF-bő kimásolom pl. ezt a szöveget amiben hosszú magánhangzók vannak:
"Adóigazgatási azonosításra csak elektronikus formában; pihenőnap; csúcsidő"
és bárhová be szeretném illeszteni akkor így jelenik meg:
"AdóigazgatÆsi azonosítÆsra csak elektronikus formÆban; pihenınap; csœcsidı"
gondolom valami kódolás beli probléma, de hogy tudnám orvosolni? -
leroyclub
senior tag
Görgetésre használtok valami módosítót? Windows után kicsit furcsa, sokszor belekattint mikor 2 újjal görgetek. Néha még jobb egér gombnak érzékeli, illetve a sebesség is olyan mintha nem állandó lenne...
Látom változott a HSZ írás. És olyan fura az egész oldal betűtípusa...
-
leroyclub
senior tag
Ezt a jelet hogy tudom leírni billentyűzettel: &
Nem találom sehol... -
leroyclub
senior tag
Tudtok ajánlani olyan programot amivel betudom állítani, hogy az akkumulátort ne töltse 100%-ig csak mondjuk 60ig? Legtöbbet töltőre csatlakozva használom a gépem és az előző lenovómnál volt egy energia menedzser program amiben egy kapcsoló direkt az ilyen használatra volt kitalálva és nem engedte 60% fölé a töltöttséget.
-
leroyclub
senior tag
válasz
ArrayOfLilly #75843 üzenetére
Köszi, sikerült letöltenem a programot. Te hogy szoktad beállítani? Copy All files és kész? A SafetyNet mit csinál?
Akartam egy teljes képes screenshotot csatolni de túl nagy a kép a PH szerint. Nem lehet valahogy rontani a minőségén hogy ne legyen ekkora méretű?TigerCat: köszi ez eszembe nem jutott volna
-
leroyclub
senior tag
Hogy tudnám megcsinálni, hogy a komplett rendszert lementesem és majd egy új gépre visszatöltsem? Mint az iOS esetén a jelszavas biztonsági mentés. Valószínű pár héten belül gépet cserélek (lehet hogy pár napig nem lesz meg a régi, de még az új sem) viszont már olyan jól belaktam a renszert, feltelepítettem a menü sor aplikációkat stb. Nem szeretnék megint mindent összevadászni, beállítgatni. Van erre valami megoldás? Mojave-t használok.
-
leroyclub
senior tag
válasz
brickm #75797 üzenetére
A problémám az, hogy jelenleg még nincs mappa. Tehát nem is látom sehol. Egyébként egy Synology routerre van rákötve egy külső HDD és annak a tartalmát szeretném kezelni. A router webes felületén tudom, de jó lenne böngésző nélkül finderben is, mint ahogy Windowson. Tehát elsőként valahogy hozzákéne adnom a rendszerhez...
-
leroyclub
senior tag
Tudnátok segíteni, hogy tudom a hálózati meghajtómat beállítani mint egy mappát amibe tudok törölni, hozzáadni stb.? Windowson volt egy parancs amivel betudtam állítani a sajátgépbe mintha egy meghajtó lenne. OSX-en hogy működik?
-
leroyclub
senior tag
Betűsimítás Mojave alatt kinek milyen? Valahogy a Windows után nekem elég fura. Olvastam hogy eleve problémás nem retina kijelzők esetén, ezért terminálba beírtam következő parancsot és újraindítottam:
defaults write -g CGFontRenderingFontSmoothingDisabled -bool FALSE
Nem igazán változott, vagy csak nem veszem észre?! Vagy ez a TN panel ez ilyen? 2017es MBA a gépem.
Láttam hogy vannak más parancsok is, lehet érdemes lenne kipróbálnom, csak akkor ne tudom hogy lehet visszavonni ha valami félremegy... -
leroyclub
senior tag
Most próbálgatok átállni PC-ról MAC-re. Letöltöttem a Word-ot és az Excelt de office 365-öt kér, hogy tudjam használni. Nem szeretnék havi előfizetési díjat. Hogy lehetne megvenni valami állandó licencel és hol a legolcsóbb?
-
leroyclub
senior tag
Sziasztok! 2014-es Air-re (i5 1,4ghz, 4gb RAM, 128ssd) érdemes felrkani mojavet a jelenlegi high sierra helyett? A dark mod tetszik, de félek a lassulástól...
-
leroyclub
senior tag
Azt hittem hogy gyorsabb lenne Mavericks. Egyébként igy is jo csak nem kell egyszerre 10 programnak nyitva lenni. Ha simán piros X-es zárom be a programot akkor van hogy csak leteszi a dockra. Ilyenkor csak a commandQ a megoldás vagy jobb klikk kilépés? Nem lehet beállítani valahogy?
-
leroyclub
senior tag
Na meglett a gép igaz kompromisszumokkal de legalább jó áron. 2008 Late, Air, 128SSD, 2GB, 1,86C2D. Máris van egy kérdésem. Vissza akartam állítani a gépet teljesen gyárira, de nem sikerült. Kikapcsoltam és indításnál nyomvatartottam a CMD+R gombokat. Egy óráig csinálta is a dolgokat meg minden, de mikor kész lett minden ugyanugy volt mint előtte. Hogy tudnám teljesen legyalulni, mintha én kapcsolnám be először?
-
leroyclub
senior tag
Ma este megnezek egy macbook airt es ha jo meg is veszem. Hogy tudnam letesztelni a szokasos programokon kivul? Meg nem volt MAC-em. Van valami teljesitmeny ellenorzo program? Nem szeretnek valami rejtett hibaba belefutni. Egyebkent egy 2008as AIR. Tudom hogy lehetne jobb is de nekem csak irodai felhasznalasra kell.
-
leroyclub
senior tag
Hali! Remélem tudtok tanácsod adni? Venni szeretnék egy Macbook Air vagy Pro gépet. Amiket néztem. 2008 és 2009 széria. Mennyi ezeknek a reális ára?
1:
MacBook Pro Unibody 13" (Mid 2009)
Szép állapotban, magyar billentyűzettel, gyári töltővel.
2.26 Ghz Coreduo processzor,4 GB RAM,160 GB HDD
2:
Air 13.3 (2008)
megkímélt állapot, világító billentyűzet, 1.8Ghz, 64gb ssd, 2Gb ram -
leroyclub
senior tag
Sziasztok!
13colos gépet szeretnék venni maximum 180ezerig. Szerintetek milyet érdemes? Nem vagyok nagy hardcore felhasználó, viszont nem vagyok tisztában az árakkal. Ezért a pénzért milyen air-t és pro-t kaphatok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- The First Berserker: Khazan
- Rap, Hip-hop 90'
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- További aktív témák...
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD HUN
- Akció! Dell Latitude 7410 Üzleti Strapabíró Profi Fémházas Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 4K
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- FELTURBÓZOTT Dell Vostro 1015 (2,67GHz, 6GB RAM, 250GB SSD, gyors wifi) 2 órás akku, töltő, gari
- GAMING Nitro5 GTX 1650 4gb i7-9750H 16gb ram 500gb ssd 17col FHD 120HZ Win11
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 dokkoló (5TW13AA) (DisplayLink)
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest