- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Íme az új Android Auto!
- Yettel topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
rjg
őstag
válasz
ILLDisPozed #104682 üzenetére
Telepítésnél nem kérdezte meg, hogy csak a Te felhasználód vagy az összes használhassa?
-
SharpSA
veterán
válasz
ILLDisPozed #104682 üzenetére
Valószínűleg a felhasználói fájlok közül nincs meg nála pár, amire szükség van, de csak tippelek.
-
Jano_023
őstag
válasz
ILLDisPozed #100745 üzenetére
Szívesen, remélem tetszeni fog. Nekem eddig nagyon bejött. És tök jó hogy egy bizonyos idő után ha nem mozdítod meg akkor valami energia tanrákos módra áll és sleppbe megy.
Más: Közben a hétvégén megérkezett az új monitor a géphez. LG 27ul850-w.
Egy kis tapasztalt. A monitorhoz alapból adnak 2 HDMI kábelt és 1 Thunderbolt 3 type C kábelt. Ez nagyon meglepet és nagyon jól is működik vele a monitor. 4K 60Hz simán viszi és tölti is laptopot. Azonban ha 4K-ra állítom akkor minden nagyon apró és nem igazán használható. Így én 2560x1440 választottam felbontásnak. A monitor hátuljában lévő USB Hub is rendesen működik és pl a mechanikus billentyűzetet simán bele tudtam dugni és megy a laptoppal. Eddig nagyon pozitív a tapasztalat mondjuk 32" FullHD monitorról váltottam így nem csoda. Most amúgy a monitor ahogy linkeltem elég jó árban van ezért vettem ha esetleg valaki keresgél még 4K monitort és fontos neki a Thunderbolt 3, hanem akkor ennél van olcsóbban is megoldás. Ja és PS4 Pro-val a 2.0 HDMI-n megy a 4K/60 stabilan.
Ha van bármi kérdés szívesen megnézem nektek vagy válaszolok. -
mindthecrap
aktív tag
válasz
ILLDisPozed #100648 üzenetére
ha nem akarsz sokat költeni, Xiaomi MI Silent mouse, nagyon kellemes cucc az áráért, teljesen néma gombok és egy klikkel azonnal vált BT és 2,4Ghz között
-
Greg Vinous
tag
válasz
Én ezt használom: Logitech Marathon Mouse M720 Triatlon
Nagyon kényelmes, gumis borítása van.
Sok kiegészítő gomb, amik macOS-en is működnek.
És van itt is váltógomb, amivel 3 eszköz között tudsz kényelmesen váltani, hogy éppen mihez csatlakoznál. -
Nandish
tag
válasz
BLACKBIRD Magic
-
Jano_023
őstag
válasz
Én ezt a RAPOO M300 Silent vettem. Kényelmes, gyorsan kapcsolódik.
-
válasz
Nekem Logitech M590 van, jól működik, bluetoothos, és van egy gombja, amivel 2 eszköz között gyorsan lehet váltani
-
GreenGoblin
őstag
válasz
ILLDisPozed #99766 üzenetére
Na ezzel nem fogsz melle. Sok jot olvasok errol az SSD-ről.
-
r4z
nagyúr
válasz
ILLDisPozed #99760 üzenetére
Arra odafigyelnek a helyedben, hogy ne SMR drive legyen. APFS-sel eleve nem szerencses HDD-t hasznalni, de ahogy betelik, felulirasnal az SMR miatt kuzdeni fog, mint diszno a jegen.
Ha asztalon csinalnad a mentest egyebkent is, es szukseged van ennyi helyre, 3.5” lemezt neznek inkabb. Annak ugyan kell kulso tap is, de 6-8TB-osakat is siman talalsz SMR nelkul. 2.5”-osbol nem tudok hirtelen olyan 2TB-os vagy nagyobb modellrol, ami ne lenne SMR technologiaju.
-
válasz
ILLDisPozed #99760 üzenetére
4 TB-os verzióban vettem ilyet, Type-C csatlakozóval. ExFAT-ra formáztam és bár kicsit lassúcska, teszi a dolgát fennakadás nélkül. TM mentést nem próbáltam, de gondolom azt is csinálná, mert megkérdezte, csak arra nem akarom használni.
-
user12
őstag
válasz
ILLDisPozed #99345 üzenetére
Nálunk a Mac dokumentumok mappája az iCloud-on van, a NAS-on lévő közös mappa meg az Onedrive-ra van tükrözve.
Más ha veszik, akkor veszik. A programok visszaállíthatóak, a nason az adatokon kívül csak filmek vannak. -
Ear001
addikt
válasz
ILLDisPozed #99350 üzenetére
Hát ezt nem mondanám, sőt. Engem nem egyszer húzott ki a szarból a TM, nálam ez az elsődleges mentés, ehhez képest van Nas-ra, felhőbe másodlagos biztonsági másolat, amiből úgy érzem, hogy kell.
-
válasz
Nem csak erre jó, kicsit olvass utána, hátha találsz olyan funkciót, amit hasznosíthatsz magadnak. Például változásokat is követhetsz, ami azért gyakran jól jöhet.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Ez a kijelentés így azért egy kicsit erős.
-
consono
nagyúr
válasz
Hát szerintem jó dolog a Time machine, legtöbbször teljesen elvan a háttérben és végzi a dolgát. Nulláról sokkal egyszerűbb vele visszaállni.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
Backblaze b2. Én oda mentek mindent ami fontos, és sokkal kedvezőbb árú mint a többi. Amíg nem üt be a geb@sz addig havi 3 dollár 490Gb tárolása. Ha meg elveszett, akkor nem fog érdekelni az a pár ezer ft a visszatöltésért. Nálam így néz ki a felállás: Qnap nason raid1 + külső usb hdd hetente + backblaze. Qnap backup kezelője eleve titkosítva tölt fel oda deduplikációval, és Hollandiában van az eu kiszolgálójuk.
-
válasz
Hagyományos és Type-C-s külső vinyót is használok, 2x4 TB, mindkettő hibátlan. De Droboxba is mentek, igazából bármi jó ami neked kézre áll. Szerintem.
-
Major Lion
senior tag
válasz
iCloud-nak köszönhetően már nem sok minden van ami elveszhetne egy esetleges gép hiba esetén.. de amugy egy 10 éves harddrive-om van erre a célra
-
válasz
Google Drive.
-
válasz
ILLDisPozed #98253 üzenetére
Az iStyle-nál konkrétan nem tudom, de a Média Marktban 13-án vett MacBook Air M1 már 3 év garival volt elérhető (a számlán ez áll), viszont az Apple oldalán sorozatszámmal ellenőrizve a garanciát 1 év limitált jótállást írnak 2022.08.12-ig.
De ez talán inkább a MM problémája, és nem az enyém... remélem.
Nekem úgy tűnik, hogy az Apple, mint Apple továbbra is egy évet ad, viszont minden garanciális problémával az üzlethez kell fordulni, akiktől véve lett a termék, és úgy 3 év jár. Gondolom, az iStyle is mint bolt vállalta a garanciát, és nem mint az Apple.
És, hogy pl. az MM hol javíttatja, ez is kérdéses számomra. Amíg az Apple által írt jótállás tart, tippre ők is a hivatalos Apple szervizhez fordulnak, de utána... passz. -
norbertoth
senior tag
válasz
ILLDisPozed #98253 üzenetére
Köszike!
-
honeypot
tag
válasz
ILLDisPozed #97932 üzenetére
Elvileg (bár nem próbáltam) ios/ipados netflix appet lehet használni M1-en is. Pl. iMazing tud IPA exportot, azt pedig tudod használni macen is.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
ILLDisPozed #97932 üzenetére
Egy jó torrent kliens? Nem akarom éltetni a warezt, de ha a kedves szolgáltató nem képes lefejleszteni a funkciót, akkor csesszék meg.
-
hszilard666
veterán
válasz
ILLDisPozed #97926 üzenetére
Szerintem ilyet minden regisztrált ügyfél kapott, én 2 éve nem vettem ott semmit, és én is kaptam.
De ha nem mindenki kapott akkor én is odaadom szívesen valakinek!
-
marsu.
senior tag
válasz
ILLDisPozed #97610 üzenetére
Ez nem Frappuccino?
-
Dhampir
félisten
válasz
ILLDisPozed #97610 üzenetére
-
rjg
őstag
válasz
ILLDisPozed #97226 üzenetére
Az összefoglalóban van egy ajánlás erre, a Skitch. Úgy látom, az tudja azt, amit szeretnél. [link]
-
rjg
őstag
válasz
ILLDisPozed #97222 üzenetére
A billentyűkombinációkra alapértelmezetten az Asztalra menti, utána azt csinálsz vele, amit akarsz.
-
r4z
nagyúr
válasz
ILLDisPozed #97218 üzenetére
Cmd shift 4
-
SharpSA
veterán
válasz
ILLDisPozed #96802 üzenetére
Utólag átállítottad? Mert új felhasználó nem az lesz alapértelmezetten.
-
SharpSA
veterán
válasz
ILLDisPozed #96776 üzenetére
Mert át kell állítani a te fiókodat is rendszergazdára.
-
tl-x
addikt
válasz
ILLDisPozed #96265 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
tl-x
addikt
válasz
ILLDisPozed #96263 üzenetére
Nagyon köszönöm a képeket
. 20-25e rászánok. Nem repedt meg sehol a tok? Kosz nem megy be alá? Nem karcolja a tok a gépet?
-
Alex91
félisten
válasz
ILLDisPozed #95644 üzenetére
Kulon lemez, mert TM addig ment, mig van szabad hely. Szoval idovel felzabalja a tarhelyet, nem marad a dolgaidnak hely. Esetleg particionalsz. De 500 GB keves lesz…
-
Major Lion
senior tag
válasz
ILLDisPozed #94788 üzenetére
Takarítani könnyen lehet, de mint írták, előfordulhat hogy hozzáér a billentyűzet a kijelzőhöz.
-
Major Lion
senior tag
válasz
ILLDisPozed #94759 üzenetére
Miért kell kijelző védő egy laptop-ra, milyen események lehetnek amitől megsérül, karcolódik?
-
tboldi
nagyúr
válasz
ILLDisPozed #94779 üzenetére
A Moshi iVisort egy perc alatt feltettem tökéletesen. És mivel csak a fekete széle tapad, a kijelzőnél valóban bubimentes lesz, ahogy ígérik.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
ILLDisPozed #94779 üzenetére
Nem tudom milyet tesznek rá aminek ennyi a költsége.
CharlieDrop
Ezt sem tudom, a kép nem saját hálisten. -
Major Lion
senior tag
válasz
Nem, szerintem azzal kevertem hogy én ezt bemókoltam magamnak
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Van. És az appsolute-ost ajánlják
netes kép -
Major Lion
senior tag
válasz
ILLDisPozed #94757 üzenetére
Nem fogod látni a telefonon a Photos-ban ha letöltesz a Mac-en egy háttérképet, hacsak nem húzod be a háttérképet a Photos-ba a Mac-en, vagy nem szinkronizálod a Downloads mappát is iCloud-on.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest