-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
brickm
őstag
válasz
WaterWave #76469 üzenetére
Nem tudom a nasodon hogy van, de openvpnnél alapvetően generálni kell egy server crt-t, egy server key-t, egy ca.crt-t ami közös a klienssel, illetve ezalapján generálni a kliensnek egy crt és key file-t. Ezeket fel kell tenni a macbookra, így a config file azokkal fogja hitelesíteni a usert. ezen felül a usernek is meg kell lenni adva a secretben, jelszóval.
én aes256-ot használok. stabil.
de mehetsz aes128al is.esetleg jutub NAs típus+open vpn server keywords?
-
brickm
őstag
válasz
WaterWave #76467 üzenetére
Hát hol és hogy generáltad a kulcsokat a servernek meg a kliensnek?Első körben ott nézném meg minden oké-e.
Utána, hogy a server certificate-ek meg a kliens sertificate-ek jó helyen vannak-e. meg a config file rá hivatkozik-e, nincs-e elérési út baja.
Ha ez megvan a serveren a profile beállítások és a secret stringek is szivathatnak ha nem jól konfigoltad.Ha a NAS-odon nincs gond a szerverrel, ennek a proginak hozzá kell tudni kapcsolódni.
open gate-ek közt keress config fileokat, nézd meg azok hogy néznek ki. Hátha meglesz nálad mi nem stimm.
-
brickm
őstag
válasz
WaterWave #76462 üzenetére
Ha villog nem tudott hitelesíteni, vagy lekapcsol a szerver.
zöldre vált ha sikerült
Tunnelblicknek tutira működnie kell.szerk.:vagy a config fileod hibás valamelyik oldalon.
-
brickm
őstag
válasz
WaterWave #76313 üzenetére
A töltődben nagyfrekvenciás trafó van. még egy db hibásat sem láttam(kábel törésen kívül)
Alaplapod lesz a hibásgalaxys80
Nálam is volt vele valami kinlódás, csak már nem emlékszem mi, de magas CPU %-ok repkedtek...Azóta nem tettem fel, lehet cska időszakos volt a hiba.
-
Dhampir
félisten
válasz
WaterWave #74330 üzenetére
Igen, átkapcsolásra használható.
(#74331) Titi76
Ez a 2017-es modell?
Közismert típushiba, vagy csupán egyedi probléma volt? -
r4z
nagyúr
válasz
WaterWave #65909 üzenetére
A Hero 6-nal (es a kovetkezo verzioknal) van ez, GoPro HEVC tudnivalok. Az elejen van egy tablazat, hogy milyen felbontasnal es frame rate-nel hasznal HEVC-t a Hero 6.
-
Nnobi
tag
válasz
WaterWave #44819 üzenetére
Én most cseréltettem az almáriumban kedden bevittem pénteken hoztam el. Elvileg azt mondták hogy javították a hibát és az új kijelző nem kopik majd meglátjuk.
Macbook pro 15"A szépséghiba csak annyi , hogy a jelenlegi ingyenes csere okt 31.ig szólt legalábbis ezt mondták az üzletben.
Tény hivatalos visszahívás nem volt, sőt az egészet nem verte nagy dobra az apple...., mert én is januárban akartam csak cseréltetni de most megkellet tennem.
De most nagyon jól néz ki, az új kijelzővel.Próbáljátok meg hátha bevállalják még!
-
Ragnar95
félisten
válasz
WaterWave #44416 üzenetére
Ha lenne plusz port, azzal jóval kevésbé ösztönöznék az ipart az átállásra. Sajnos ahhoz, hogy a többi piaci szereplőt reagálásra kényszerítsék, kénytelenek a saját felhasználóikat megszívatni, mivel a kiegészítőgyártók is csak akkor kezdenek el átállni az új csatlakozóra, ha megjelenik erre az igény és a többi laptopgyártó csak ezután követi az Apple-t az átállással.
Persze mint azt kiemeltem többször, rövid távon ez szívás a felhasználók nagy részének, de hosszútávon kifizetődő mindenkinek. -
Ragnar95
félisten
válasz
WaterWave #44409 üzenetére
Az, hogy átalakítók kellenek, valóban ciki jelenleg, de ez nem csak az Apple sara, egyszerűen elég lépték meg a váltást, mint a piac többi része, így 1-2 évig el fog tartani, mire minden kiegészítőgyártó átáll USB-C-re.
Ami viszont idegesítőbb, hogy általában marad a korábbi ára MacBookok esetén és lehet mondani, hogy a retina kijelzőnél is nőtt az ár, de szerintem ott jóval indokoltabb volt az áremelés, mivel jelenleg a TouchBaron kívül minden más csak a szokásos éves frissítés, a TouchBar meg nem igazán tudom hogy indokol a 15"-os modellnél pl 400$-os áremelést... -
Smiley
addikt
válasz
WaterWave #44382 üzenetére
Nekem nagyon tetszik az uj 15"-os design termeszetesen a vilagos szurke, de megfogadtam csak akkor veszek uj gepet, ha mar kevesnek bizonyul a 2010-es 15"-os. A sierra miatt raktam bele 8gb ramot, azota nagyon ott van ujra a gep. Ezt $1999-ert vettem oregonban, azota nyuzom folyamatosan, meg mindig az eredeti akksival, csak ssd-t meg ramot, 2 uj ventit, meg 2 toltot kellett hozza venni 6 ev alatt. Az elso 4 eveben kemenyen melos gep volt, kb nem is volt kikapcsolva, szoval ezek szerintem hosszu tavra tervezve erik meg. Ha elmegy meg 2 evet, (miert ne menne, a 15 es a 13 eves powerbook-om is mukodik es hasznalom is a mai napig) akkor biztos, hogy megint egy 15"-re cserelnem le. A csatlakozok engem rohadtul nem erdekelnek, a magsafe az egyeduli amit nagyon sajnalok.
-
Smiley
addikt
válasz
WaterWave #44379 üzenetére
Azert ennek a vilagito logo-nak regebben megvolt a hatranya is... ma mar eleg eros a led-es hattervilagitas, de evekkel ezelott az ibook/powerbook-nal, meg szepen latszott a negativ alma a kijelzon ha olyan szerencsetlenul volt elrendezve az iroasztalod hogy nappal szemben.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
WaterWave #44011 üzenetére
Szedd le a Hungarian Pro kiosztást (ebből is a PC-t használd), utána az Opt + O lenyomásával írhatsz 0-t.
-
r4z
nagyúr
válasz
WaterWave #44013 üzenetére
Ha nyitsz egy keyboard viewert, real time látod a billentyűket, és hogy a módosítókkal mire váltanak.
-
Ragnar95
félisten
válasz
WaterWave #43265 üzenetére
Elég jól bírták most az Apple szerverei a rohamot vagy nincsenek annyira rápörögve az emberek a frissítésre idén.
Nekem nem tudom pontosan mennyi idő alatt jött le, mert vacsora előtt indítottam a letöltést, de mire végeztem az evéssel, a letöltés is befejeződött.
Készül a backup, aztán megy is a frissítés. -
Black Dragon
addikt
válasz
WaterWave #43225 üzenetére
Amennyire én tudom hivatalosan ezt a funkciót már kivette az apple az osx-ből, viszont vannak emberek, oldalak akik segítenek egy parancssorral vagy külön feltehető pluginnal vagy hasonlóval visszahozni, én ezt találtam, de nem tudom, hogy működik-e.
Szerintem a design váltás óta nem elérhető(Yosemite).
Továbbá én is arra szavazok, hogy 19:00-kor vagy utána érkezik nem sokkal a frissítés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Házimozi belépő szinten
- Filmvilág
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Google Chromecast topic
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2/14"UHD(3840x2160)/i7Vpro-1185G7/48GB/512GB/Nvidia MX450(2GB DDR6)LTE,eSIM)
- Lenovo ThinkPad P14s/14 FHD(1920x1080)/i7-1165G7/32GB/512GB SSD/Nvidia T500(4GB GDDR6)
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest