-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
megema
őstag
Nekem is olyasmi LG-m van, mint amit linkeltél (29EA93), teljesen jó. A felbontás a méretéhez megfelelő szerintem, nekem inkább a 29" kezd kicsi lenni. Legközelebb 34-est keresek én is, csak az egy "kicsit" drágább.
Arra viszont készülj, hogy sok monitort TV-ként ismer fel az OS X, ezért kicsit bele kell nyúlni a rendszerbe, hogy jók legyenek a színek. Érdemes rákeresni a típusra vásárlás előtt. A Thunderbolt kábelesek kivételek elvileg, azokkal nincs gond. Nekem HDMI és mini DP - DP kábellel se volt jó sajnos.
-
Ez egy baromi jó monitor: Dell U2515H
Itt már ajánlottam egy fórumozónak, aki meg is vette és messzemenőkig elégedett volt vele. Magas PPI, tehát az OS X is jól néz majd ki, nem lesznek szőrösek a karakterek. Egyébként 110 PPI alatt ne is nézelődj, nem fog tetszeni a látvány. -
Ragnar95
félisten
Ahhoz, hogy más gépről is az aktuális fájlokat érd el csak az egyik irányba kell hogy menjen a szinkronizáció.
Az nem világos csupán számomra, hogyha úgyis ott van egy hálózati tároló a routerről megosztva, minek kell letöltened róla a fájlokat a gépre, miért nem jó a hálózati elérés. Persze ha a teljes mappához kell folyamatos offline elérés, akkor érthető a dolog, bár ez esetben meg felhő használata praktikusabb lenne jóval szerintem. -
r4z
nagyúr
Nálam konkrétan első találatként dobja ki a Google.
-
A csúcs ablakkezelő okozza. Sokszor nem a megfelelő módon jelenik meg, illetve gyakran azt sem tudja a rendszer, hol van a kurzor. Pl.: szöveget jelző kurzor villog olyan helyen, ahol nyíl, vagy mutató lenne helyénvaló. Évek óta így működik, ilyen és kész. Ez is egy olyan hiba, amit talán sosem javítanak ki...
-
TheMarci
addikt
Ez az összes üzlettel így van, különben nem lenne hasznuk, hogy a használt gépeket sokkal olcsóbban veszik be, mint amennyiért te el tudnád adni, illetve sokkal drágábban adnak külföldi gépeket, mint amennyiért te vennél. Csak ott azonnal el lehet intézni az üzletet, míg az árulgatás - vevés elhúzódhat.
-
madle
őstag
A retina pronak van az aljan is szellozo? Az Airben csak hatul van. Ahogy felnyitom a kijelzot. Bar az a kerdes felmerult bennem, hogy ott telemehet porral esetleg ha agyban van neha hasznalva? Gondolkodtam a retinas pron, de azt mar lehet kenyelmetlenebb lenne agyban hasznalni, nem sokkal de kicsivel csak nehezebb es vastagabb
Kozben lattam
Kaptam valaszt! -
kovsol
titán
Az intel procik azért ilyen melegek, mert annyira kicsi maga a felület, hogy nem tudja leadni rendesen a hőt. Egyébként meg itt pár Watt ami hővé válik, és nagy részét a hűtő amúgy is kiviszi. Túl van ez dramatizálva. 90 fokig elengedve is előbb lesz bedarálva egy hulladékfeldolgozóban, mint egy cpu annyira degradálódjon, hogy ne működjön tovább.
-
Ragnar95
félisten
-
tigomigocika
senior tag
Azért a két gépet ne hasonlítsuk össze
Enyém régi és ott a speckók ugye...
Asszem te i5 vettél 4gb rammal ami már nem 1067MHzen fut...nem c2d proci
Nekem az ssd dob rajta sokat amit ugye gyárilag raktak bele...
Ha sim hdd lenne benne lassabban bootolna be többekközt
Mondjuk ha valaki csak úgy hozzámvágna szó szerint egy olyan gépet amit vettél, el tudnám viselni a horzsolást meg a lila foltot magamon -
tigomigocika
senior tag
Akkor hogy értsd a dolgot!
Indíts el agy programot de ugyan azt egy iphone 4s(én gépem) és mondjuk egy iphone 6 (2015ös gép)
Érted mér a lényeget?
NEM elég a 2 giga de együtt lehet vele élnivagy:
iMovie gyenge példa rá....
egy videót kb minimum 45 percig csinál és pörög a venti rendesen....
Zabálja a memóriát és a processzort -
Ragnar95
félisten
Ezt így kijelenteni általánosságban, hogy a 2GB is elég, elég nagy túlzás.
Teljes mértékben felhasználási mód függvénye, hogy kinek mennyi memória kell, de nem véletlenül adja alapból 4gigával az Apple a gépeit, 2GB szinte senkinek sem elég már.
Nekem például 8gigát is simán sikerül elfogyasztani, ha nem csinálok semmi extrát, csak a szokásos appokat nyitom meg, már akkor is elkezd swapolni a rendszer... -
Ragnar95
félisten
Igen, mint azt írtam, kedvezményesen adják a régi modellből a megmaradt készleteket.
Az, hogy megéri-e az új a felárat nyilván attól függ elsősorban, hogy mekkora frissítésről van szó, ha csak pár száz MHz-el nő a proci órajele, akkor általában jobban megéri a leárazott korábbi modellt megvenni, de ha esetleg nő az alap memória mérete vagy más nagyobb jellegű változás is van, akkor megérheti az új modell a felárat. -
Ragnar95
félisten
Ki van nálad kapcsolva az automatikus javítás, szóval valami hiba van abban, amit leírsz.
Vagy lehet hogy rosszul értetted a hsz-emet, ne az automatikus javítást kapcsold be, hanem a Helyesírásnál a lenyíló menüben állítsd át magyarról nyelv szerinti automatikusra (valami ilyesmit keress, nem tudom pontosan magyarul hogy van ez az opció). -
Ragnar95
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vigneau interaktív lokálblogja
- iPhone topik
- Óra topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen légkondit a lakásba?
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest